E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirket bilançolarıyla alım iştahı devam edecek mi?---

Şirket bilançolarıyla alım iştahı devam edecek mi?

Şirket bilançolarıyla alım iştahı devam edecek mi?
26 Temmuz 2022 - 10:13 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler'den 'piyasalarda bugün'

FED’in yarın açıklayacağı faiz kararı öncesi piyasalar yön arayışını sürdürüyor. ABD ve Avrupa piyasaları haftanın ilk işlem gününde karışık bir seyir izledi. ABD’de endeksler Nasdaq hariç yükselişle günü kapattı. ABD’de bilanço sezonu sürüyor. Walmart, enflasyon nedeniyle kar beklentilerini düşürdü ve ABD bilanço sezonu üzerinde belirsizlik yarattı. ABD tarafında bugün 5 yıllık tahvil ihracı takip edilecek. Yurtiçinde bilanço sezonu bugün başlıyor.

Piyasalar iki gün FED’ten gelecek karara odaklanmış olacak. 75 bp beklentisi öne çıkıyor. Biz 75bp artırım sonrası FED’in talep düşüşü ve enflasyonda azalma görmediği sürece faiz artırmaya devam etmesini bekliyoruz. Geçtiğimiz günlerde piyasalarda 100 bp fiyatlanmaya başlamıştı ama FOMC haftasında 75 bp daha ağır basıyor bakalım FED enflasyona karşı savaşında piyasaları şaşırtan bir hamle yapacak mı?

USDTRY tarafında yavaş yükseliş sürüyor ama belirsizlik ve güvensizlik yön değişimi göstermiyor. OECD Türkiye Masası Şefi Gabriel Machlica, negatif reel faizin yatırımcı güveni üzerinde baskı oluşturup, TL’de büyük kayıplara neden olduğunu söyledi. Machlica’ya göre güven ortamı sağlanabilmesi için politika faizinin artırılması büyük önem taşıyor.

Petrol tarafında AB yaptırımlar nedeniyle doğalgaz talebini azaltacak ve bu düşüş petrole olan talebi artırması bekleniyor. Brent petrol tarafında %1’in üzerinde artışlar $106’a kadar yükseliş gördük.  

Bist 100

Dün güne alıcı başlayan Bist100 günü %1,27 oranında yükselişle tamamladı. Şirket bilançolarıyla alım iştahının devam etmesini bekliyoruz. Özellikle bankacılık tarafında beklediğimiz yüksek karlılıkların endekse destek sağlayacağını düşünüyoruz. 2588 ve 2618 sıradaki ana direnç seviyelerimiz. 2506 ilke destek seviyemiz satışlar derinleşirse 2477 stop olarak belirliyoruz.

Ekonomik takvim

14:00 Türkiye Mayıs Konut Fiyat Endeksi açıklanacak.

16:00 ABD Konut Fiyat Endeksi (Yıllık) (May)

16:00 ABD S&P/CS Konut Fiyat Endeksi Bileşik - 20 Mevsimsellikten Arındırılmış (Yıllık) (May)

16:00 ABD Conference Board (CB) Tüketici Güveni (Tem)

17:00 ABD Yeni Konut Satışları (Haz)

20:00 ABD  5 Yıllık Tahvil İhalesi

23:30 ABD  Amerikan Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)