E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞinzo Abe suikastında 'gizemli tarikat' şüphesi---

Şinzo Abe suikastında 'gizemli tarikat' şüphesi

Şinzo Abe suikastında 'gizemli tarikat' şüphesi
10 Temmuz 2022 - 08:49 borsagundem.com

Seçimlere bir gün kala suikast ile sarsılan Japonya'da eski Başbakan Şinzo Abe'yi öldüren saldırgan, annesinin para kaptırdığı dini bir örgüt ile Abe arasında bağlantı olduğu iddiasıyla cinayeti işlediğini belirtti.

Saldırgan, "ailesinin dağılmasına yol açan dini bir örgütle olan bağlantısı" yüzünden Şinzo Abe'ye kin güttüğünü söylüyor.

Tetsuya Yamagami isimli saldırganın polis ifadesine ulaşan Mainichi gazetesi, şüphelinin saldırıyı Abe'ye duyduğu hınç yüzünden işlediğini yazdı.

ANNESİ, ABE'NİN DE DESTEKLEDİĞİ DİNİ ÖRGÜTE PARA KAPTIRMIŞ

Habere göre Yamagami'nin annesi, Abe'nin destek verdiği bir dini örgüte para kaptırdı. Bunun üzerine ailesinin dağıldığını ileri süren saldırgan, önce tarikatın liderini öldürmeyi planladığını, sonra da Abe'yi öldürme kararı aldığını ifade etti.

HIRİSTİYANLARI BİR KİLİSEDE BİRLEŞTİRME İDEALİ

Polis, suikastçının iddia ettiği dini örgütün ismini açıklamamakla birlikte sosyal medyada dolaşan haberlerde, Abe'nin Unification Church (Birleştirme Kilisesi) adıyla kendini mesih ilan eden Sun Myung Moon tarafından kurulan ve Moonies denilen tartışmalı bir kültün organizasyonlarında konuşmalar yaptığı söyleniyor.

2012'de ölen Moon mesihlik iddiası ile birlikte 1954'te Birleşik Kilise'yi kurmuş ve Kutsal İlke isimli bir kitap kaleme almıştı. Tarikatı, Hıristiyanları bir kilisede birleştirme ideali güdüyordu.

PLANLI VE HAZIRLIKLI CİNAYET

Yomiuri gazetesinde ise saldırganın suikastı gerçekleştiği yerden üç kilometre ötedeki bir binanın sekizinci katında tek odalı bir apartman dairesine yapılan baskında ev yapımı silah ve bomba ele geçirildiğinin kaydedildiği haberde mayıs ayında çalıştığı işinden ayrılan saldırganın yaptığı bu silahlarla Abe'yi öldürmeyi planladığı ifadesi yer alıyor.

CİNAYET SİLAHINA HAVAİ FİŞEK MEKANİZMASI KURMUŞ

Tetsuya Tsuda adlı silah uzmanı bir gazetecinin bilgisine başvuran Yomiuri gazetesi, uzmanın görüşüne göre saldırganın, namludan kurşunun atılması için gereken patlayıcıyı havai fişeklerde de kullanılan ve herhangi bir yerden kolayca elde edilebilecek baruttan imal ettiğini, silah ateş aldığında çıkan sesin ve dumanın da bunun kanıtı olduğunu söylüyor.

BUDİST TARİKAT

Japonya yargı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 41 yaşındaki saldırgan Tetsuya Yamagami'nin ilk olarak annesinin maddi iflasından sorumlu tuttuğu dini bir grup olan Soka Gakkoi liderine silahlı saldırı yapmayı planladığını söylediği öğrenildi. Söz konusu tarikat Budizm'in Niçiren okuluna bağlı bir hareket. Soka Gakkai International'in dünya çapında 192 ülkede 12 milyon takipçisi var.

20 DOKTOR AMELİYAT ETTİ, 100 ÜNİTE KAN NAKLİ YAPILDI AMA KURTARILAMADI

Shinzo Abe suikastı ile ilgili hastane sürecine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Hastaneden yapılan açıklamada eski başbakan Abe'nin iki noktadan vurulduğu, kurşunun kalbine kadar ulaştığı ifade edildi. Abe'nin ameliyatına 20 doktor girdi, 100 ünite kan nakli yapıldı, ancak doktorlar kurşunları bulamadı. Hastane yönetimi, Abe tesise geldiğinde kalbinin durmuş olduğunu, ölüm nedeninin ise kan kaybı olduğunu söylendi.

Abe'nin katili annesini iflas ettiren dini grubu da hedef almış

Abe'nin cenazesi otopsi sonrası Tokyo'da

NPA, Abe'ye saldırıda "güvenlik kusuru"nu soruşturacak

Scholz'den Shinzo Abe için taziye mesajı

Abe'yi öldüren saldırgan konuştu

Shinzo Abe suikastine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSCI11 Temmuz 2022 21:40

    abd de dünya ya dızany veriyor.önce rusya yı ukrayna ile savaştırdı.şimdi ingiltere başkanının başını yaktı, abe de öldürttüğüne dair yorumlar var basında.bakalım yarın bir gün neler olacak benim tahminim çok büyük ekonomik krizler yapacağını beklemekteyim iki üç ay içinde.dikkatli olun arkadaşlar.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ11 Temmuz 2022 12:06

    Abe nin şuan yapılan genel seçimleri % 90 oranlarla kazanacağı ve abd nin askeri korumasından kurtulup kendi askeri gücünü kurmak istediği için abd tarafından öldürüttüğü söylenmektedir basında bana da mantıklı gelmektedir.

  • ALİ KODUŞ10 Temmuz 2022 18:23

    japonyada bugün seçimler var.abe kesinlikle seçimi kazanacak denilmektedir.belki dış istihbarat güçleri bundan rahatsız oldukları için de öldürtmüş olabilirler.bunu tarikatlara bağlamak saflık ve dikkati başka yerlere çekmek olur.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ10 Temmuz 2022 18:21

    Bizim doktorlarımız olsa kesin abe ölmez idi.

  • E.g.10 Temmuz 2022 11:42

    TARİKAT CEMAAT ÜYELERİ İKAMETLERİ VE İSİMLERİ TESPİT EDİLEREK KAYIT ALTINA ALINMALIDIR SADECE CEMAAT ÜYELERİ CEMAATE MADDİ DESTEKTE BULUNMALIDIR

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ11 Temmuz 2022 12:06

    Abe nin şuan yapılan genel seçimleri % 90 oranlarla kazanacağı ve abd nin askeri korumasından kurtulup kendi askeri gücünü kurmak istediği için abd tarafından öldürüttüğü söylenmektedir basında bana da mantıklı gelmektedir.

  • Maden10 Temmuz 2022 11:34

    Dünyada bunların hepsi aynı merkezden kurulur desteklenir yönetilir kimse kime çalıştığını bilmez reelde çöp kadar değerleri de yoktur, toplumların ve bireylerin psikolojik sosyolojik ekonomik zaaflarından ve boşluğundan beslenirler. İnternetin yaygınlaşması bilgiye ulaşımı kolaylaştırdığı için genç beyinler daha uyanık daha bağımsız karakterde olduğu için kandırmak koyun gibi gütmek eskisi kadar kolay değil. Gençler daha güzel bir dünya kuracaktır.

  • Hüseyin ÇAKIR 10 Temmuz 2022 10:32

    Kızıl Tugaylar işbaşında o zaman.

  • KILIÇ10 Temmuz 2022 09:35

    dünyada bildigim ögrendigim 60 yaşına kadar gördügüm gerçek tüm cemaat,tarikat,çıkar amaçlı kurulup din sömürüsü ile saltanat kurmuş menfat örgütü oldukları .

  • Mehmet 10 Temmuz 2022 09:58

    Sen onlara katilma sadece kitabi oku onun tatbikatini ogreten peygamberi izle yeter