E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakSinpaş'tan Ankara'da ikinci proje---

Sinpaş'tan Ankara'da ikinci proje

Sinpaş'tan Ankara'da ikinci proje
24 Mayıs 2014 - 04:29 borsagundem.com

Sinpaş GYO başkentteki ilk projesi İncek Life’ın ardından İncek Blue’yu satışa çıkardı. 225 konutluk projede yalnızca 1+1 ve 2+1 daireler var

Gayrimenkul sektörünün önemli Oyuncularından biri olan Sinpaş GYO’nun Ankara’daki ilk projesi İncek Life’ın ardından yanı başında yer alan İncek Blue’nun satışları başladı. Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre yalnızca 1+1 ve 2+1 daire seçeneklerine yer verilen İncek Blue, manzaralı kış bahçeleri, çocuklara özel dev oyun parkı, ZEN Kulübü, açık kumsallı plajı ve çarşısı ile dikkat çekiyor.

İncek Life’ın Ankaralılar tarafından çok beğenildiği için kardeş proje İncek Blue’yu geliştirdiklerini belirten Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Sinpaş olarak Ankara’ya İstanbul’dan gelen ilk büyük konut markası olduklarını söyledi. Gacemer, “Sinpaş projelerinin yeşil ve suyu zengin kullanan peyzaj yaklaşımı Ankaralılarca çok beğenildi” dedi. Projede fiyatların 273 bin liradan başlayıp 590 bin liraya kadar çıktığını belirten Gacemer, projenin teslim tarihinin ise Aralık 2015 olduğunu söyledi.

ZEN KONSEPTLİ KULÜP

Toplam 225 konuttan oluşan projede sosyal alanlara önem verdiklerini ifade eden Gacemer, “Zen Kulübü ve diğer donatılarıyla bölgeye yeni değerler katıyoruz. Zen Kulubü bünyesinde, Zen konsepti ile tasarlanmış, özel kapalı yüzme havuzu, güneşlenme terası, spa ve wellness alanları ile buhar odaları, saunalar ve fitness salonları da yer alıyor. Bu alanın çatısı, yeşil çatı olarak tasarlandı” dedi.

Ankaralıların yeşil alan ve deniz özlemi olduğunu vurgulayan Gacemer, “1.200 metrekarelik kumsalı olan yüzme havuzu tasarladık. İnsanlar burada kumsal keyfi yaşayıp, güneşlenebilecek” dedi.

LANSMANA ÖZEL YÜZDE 10 İNDİRİM

İncek Blue’da 1+1 ve 2+1 daireler farklı ödeme koşullarıyla satışa sunuluyor. Lansmana özel yüzde 10 indirim avantajının sağlandığı projede dairelerin metrekareleri 80 ile 150 metrekare arasında değişiyor. İncek Blue’daki daireler yüzde 20 peşinat, Ocak 2015, 2016, 2017 ve Ocak 2018’de yüzde 8’lik 4 ara ödeme ve kalan yüzde 48’lik bölüm için de 60 ay eşit taksit imkânlarıyla satışa sunulmuş durumda.

1 MİLYAR TL CİRO HEDEFİ

İncek Life projesinin 350 milyon, İncek Blue projesinin 90 milyon TL ciro hedefi olduğunu vurgulayan Seba Gacemer, 2014 için 1 milyar TL ciro hedeflerinin olduğunu söyledi. 2014 yılında 4 yeni projenin daha lansmanını yapacaklarını söyleyen Gacemer, İstanbul’da Bomonti ve Sancaktepe projeleri için hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, yılın 2. yarısında, bu projeleri ve Çankaya Oran’daki projelerini lanse etmeyi hedeflediklerini duyurdu.

"İLK BEŞ AYDA 596 SATIŞ YAPTIK"

Sinpaş GYO’nun 2014 ilk 5 ay performansıyla ilgili konuşan Seba Gacemer, şunları söyledi:
“2014’te geçen yıla oranla satışlarımızda yaklaşık iki katı bir büyüme elde ettik. bugün itibariyle 596 satış ve 305 milyon ciroya ulaştık. 2013 yılının aynı döneminde 295 satış ve 152 milyonluk bir satış cirosu elde etmiştik. Sektör ortalamasının bir hayli üzerindeyiz.”

İNCEK LIFE'TA TESLİM BAŞLIYOR

İncek Life’ta yüzde 20’si peşin, yüzde 80’lik bölümü için de 50 ay eşit taksit imkânıyla satışlar devam ediyor. İncek Life’taki Villa Nergis, Villa Çiğdem, Lale Konakları, Kardelen Konakları, Menekşe Konakları, Leylak Evleri ve Göl Kule adlarıyla 7 ayrı konut tipi bulunan İncek Life’ta, bu yaz ilk etap evlerin teslimiyle birlikte yaşam başlıyor.

"İNCEK YATIRIM ÇEKMEYE BAŞLADI"

İstanbul’da bundan yıllar önce Çekmeköy-Ümraniye, ardından Sancaktepe ve Halkalı-Atakent’te oluşturdukları yeni yaşam alanlarını bu kez Ankara İncek’te oluşturduklarını vurgulayan Gacemer, “İncek bugün konut firmalarının gözde yatırım bölgesi oldu. Daha 2 yıl önce İncek Life projemizi hazırlarken ve bölgede hiç yatırım yokken, bizden sonra bugün, bölgede 15 projede yaklaşık 5.600 konut inşa ediliyor” diye konuştu.

EVLERİN YÜZDE 50'Sİ 1 AYDA SAHİPLERİNİ BULDU

Rönesans Konut’un İstanbul’daki ilk projesi Sayfiye, yoğun ilgi gördü. 276 konutluk projenin % 50’si bir ayda satıldı  

Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Konut’un İstanbul’daki ilk projesi Sayfiye, satışa çıktığı 18 Nisan’dan bu yana güçlü bir satış grafiği yakaladı. 276 konuttan oluşan projede dairelerin % 50’si bir ayda satıldı.
Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Işıl Dinçer, kısa sürede yakalanan bu ivmenin Rönesans’ın inşaat sektöründe uluslararası bir marka olarak bilinirliliği sayesinde yakalandığını söyledi.
Sayfiye projesinin Kartal’da gerek konsepti gerekse ödeme koşullarıyla dikkat çektiğini belirten Dinçer, “Hem yatırımcılar hem de oturum amaçlı almak isteyenler için teslim tarihinin 18 ay gibi kısa bir sürede olması da satışları fırsata çevirerek, büyük avantaj yarattı” diye belirtti.

DENİZ MANZARALI

Projenin yatırımcılar için kazandıran bir proje olacağını belirten Dinçer,  “2+1, 2,5+1, 3+1, bahçeli dubleks, kat bahçeli dubleks ve teraslı daireler gibi farklı daire planları oturum için daire arayan tüketiciler tarafından beğenildi” dedi.
Sayfiye projesinin, Aydos Ormanı ve Adalar’a yakınlığı ile İstanbul’un balkonu olarak geçen Kartal’ın doğal güzellikleriyle dikkat çektiğini belirten Dinçer, projenin gördüğü ilginin Rönesans’ın gelecek projeleri adına da memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Sayfiye’nin tüm dairelerinde isteyenlere orman, isteyenlere deniz manzarası sunulduğunu dile getiren Dinçer, şunları söyledi:

“Sayfiye, geniş ailelerden çekirdek ailelere, yatırım yapmak isteyenlerden oturum için konut arayışında olanlara kadar çok geniş bir kitleye hitap ediyor. Bazı daire tiplerinde mutfaklarda yer alan kiler alanları, çamaşır odaları, kullanıcılara özel tahsisli depo alanları da daire sahiplerine sunulan önemli avantajlar olarak yer alıyor.”

YÜZDE 1 KDV FIRSATI SUNDU

Sayfiye’de dairelerin ortalama metrekare fiyatları yaklaşık 3.000 TL’den başlıyor. Ödeme planı ise yüzde 5 peşin, yüzde 5 Eylül 2014, yüzde 5 Mart 2015 ve yüzde 10’luk bölümü ise teslimde ödenecek şekilde planlandı. Toplam yüzde 25’lik bu ödemenin haricinde anlaşmalı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler. Bunların yanı sıra Sayfiye’nin teslim süresi ile de farklılık yaratılarak, 18 ay gibi kısa bir zamanda teslim edilecek. Sayfiye’de daire sahipleri Aralık 2015 itibariyle dairelerini teslim alabilecekler. Sayfiye’de ayrıca yüzde 1 KDV fırsatı da bulunuyor.Kartal-Yakacık’ta inşa edilen Sayfiye, Aydos Ormanı’na yürüme mesafesinde yükseliyor.

10 METREKARELİK BALKON TASARLADI

Sayfiye hayatında olduğu gibi geniş balkonların, terasların, kat bahçelerinin yer aldığı projede, bahçeli 1+1, bahçeli dubleks, kat bahçeli dubleks, teraslı 2+1, teraslı 3+1 seçenekleri sunuluyor. Sayfiye’de, 1+1’den 3+1’e kadar 68 ile 186 m2 arasında farklı daireler yer alıyor. Projede bazı dairelerde 10 m2 büyüklüğe varan geniş balkonlar bulunuyor. Teraslar ise 20 m2’den başlayıp 70 m2’ye kadar çeşitlilik gösteriyor.
14 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen Sayfiye’nin 8 bin 500 metrekare yeşil alan, 1500 metrekare ise sosyal tesis alanı bulunuyor. Projenin toplam inşaat alanı ise 50 bin metrekare.

YENİ KONUT FİYATLARI YÜZDE 13.80 ARTTI

Türkiye'de yeni konut fiyatları yüzde 13,.80 arttı. Reidin-Gyoder Yeni Konut Fiyat Endeksi raporuna göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1.03, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 13.80 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)