E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSinpaş GMYO’da hisse satışında yeni gelişme---

Sinpaş GMYO’da hisse satışında yeni gelişme

Sinpaş GMYO’da hisse satışında yeni gelişme
08 Ağustos 2022 - 18:33 borsagundem.com

Patron Avni Çevik’in rehin olarak verdiği yabancı fonun habersiz bir şekilde hisse satması yargıya taşındı. Mahkeme, hisse satışıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı

BORSAGUNDEM.COM

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (#SNGYO) Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik' e ait Tavira Securities Limited’e rehin olarak verilen hisselerin borsada satışında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldığı iddiası borsa kulislerinde konuşuluyor.

Şirketten KAP’a konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Ağustos ayının ilk gününde borsada satılan hisseler sonrasında şirket KAP’a şu açıklamayı yapmıştı:

“Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik' e ait Tavira Securities Limited nezdindeki 85.891.620 adet SNGYO paylarından, Avni Çelik' in talebi ve talimatı olmadan satış yapıldığı anlaşılmıştır. Konu ile ilgili her türlü hukuki yollara başvurulacaktır.”

Sinpaş GMYO tarafından verilen bilgiye göre Avni Çelik’in satışla ilgili ne talebi ne de talimatı bulunuyor. Satış yapılan günkü fiyat baz alındığında habersiz satıldığı ifade edilen hissenin piyasa değeri yaklaşık 458 milyon TL’ye denk geliyor.

Borsada 767,3 milyon adet Sinpaş GMYO hissesi olduğu düşünüldüğünde piyasadaki payların yaklaşık yüzde 11,2’sinin satılmış.

Sinpaş GMYO'dan garip bir satış açıklaması

 

Sinpaş kendi hisselerini satıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 4,31
En Yüksek: 4,41
En Düşük: 4,10
Değişim 2,62 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,67
İşlem Hacmi 109.554.056
Toplam Adet: 25.633.540
Ağırlıklı Ort.: 4,18
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)