E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSinovac ne kadar etkili? Bakan Koca açıkladı---

Sinovac ne kadar etkili? Bakan Koca açıkladı

Sinovac ne kadar etkili? Bakan Koca açıkladı
15 Temmuz 2021 - 20:17 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca, "Türkiye’de Faz-3 çalışmaları tamamlanan Sinovac aşısının iki doz etkinliğinin yüzde 83,5 olduğu belirlendi" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Sinovac aşısının etkinlik oranı ile ilgili açıklama yaptı. 

Bakan Koca, 10 bin 218 kişide yapılan araştırmanın sonuçlarına göre iki doz aşının yüzde 83,5 etkin olduğunu duyurdu. 

AB, kısıtlamaların kaldırılabileceği ülkeler listesini güncelledi

 

Kovid-19'da son 24 saat: Vaka sayısı 7 bini geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika16 Temmuz 2021 08:50

    Onun için mi Sinovac aşısı olanlara üçüncü doz olarak Biontech olması önerilmekte! Cumhurbaşkanı üçüncü doz Biontech olduğunu açıkladı.

  • Mesken 15 Temmuz 2021 23:41

    Ruhsatı var mi asinin acaba bilen biseysoylesin

  • sahin kuş 15 Temmuz 2021 22:20

    bence sinovac en etkili aşı. sağlık görevlileri bunla aşılandı. artık hiç bir kayıp haberi duymuyoruz, çin yıllarca virüsle uğraşan ülke en iyisini o yapar

  • Pala15 Temmuz 2021 21:26

    Palavra

  • Aa15 Temmuz 2021 20:48

    Aşılama malesef istenen hedefe ulaşamadı vakalar artmaya başladı bir sonbahar ve kışı daha evede geçirmek istemiyoruz ancak buna rağmen aşıdan imtina eden bir kesim var. O halde ya aşı zorunlu hale gelmeli ya da kapanma olacaksa aşı olanlar bundan muaf tutulmalı.. hiç bir bilimsel temele dayanmayan aşı karşıtları yününden bir kışı daha evde geçirmek istemiyoruz.

  • Gerçekler... 16 Temmuz 2021 09:01

    "hiç bir bilimsel temele dayanmayan aşı karşıtları" diyorsunya, aşının da hiç bir bilimsel dayanağı yok. - Bu aşıları onaylamayan birçok prof var. - Bu aşılar daha aşı vasfını kazanmış diğil, bunlar şuan için sadece aşı adayı diyen proflar var. - Aşı olduktan sonra tekrar hastalığa yakalamma ihtimalin yüksek. - Aşı olanlarında hastalığa yakalanıp hastalığı yayma ihtimali var. - İletleyen yıllarda bu aşıların yan etkilerinin ne olacağı belirsiz. (belki ani ölümler başlayacak belli değil) - Hastalıktan ölme ihtimalin %1'in de altında. O zaman neden aşı olayım. (örn. bir rahatsızlık için hastaneye gittin, dr sana ameliyat olmalısın yoksa iyileşmezsin diye psikolojik baskı yapıyor. Ama ameliyat sonrası düzelme ihtimalin %1. Bu verilere göre ameliyat olurmusun) - Ve son olarak ;"Dünya nüfusu çoğaldı, yarısı ölmeli" diyenlerle, "Size aşı yapalım, korunursunuz" diyenler aynı kişiler. (Bill Gates)