E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSınırda hareketli anlar: İsrail asker yığıyor---

Sınırda hareketli anlar: İsrail asker yığıyor

Sınırda hareketli anlar: İsrail asker yığıyor
14 Mayıs 2021 - 17:59 borsagundem.com

İsrail, Gazze sınırına asker yığınağını artırıyor. Konuyla ilgili 9 bin yedek askerin göreve çağrıldığı, İsrail'e ait savaş uçaklarının ise Gazze Şeridi'ni sabah saatlerinde bombaladığı belirtildi

İsrail, Gazze sınırına asker yığınağını artırırken, 9 bine yakın yedek askeri göreve çağırdı. Bu arada İsrail savaş uçakları abluka altındaki Gazze Şeridi'ni 2 saatlik bir sükunetin ardından sabah saatlerinde yeniden bombaladı.

Hamas’ın kontrolündeki bölgeyi işgal etmek için İsrail ordusunun sınırdaki yığınağını artırdığını duyurulurken, Fransız Haber Ajansı (AFP) ise akşam saatlerinde İsrail ordusunun kara harekatı başlattığı yolundaki haberin daha sonra yalanlandığını aktardı.

İsrail ordu sözcülüğü de “Gazze’ye girildiği" şeklindeki açıklamasını yinelemekten kaçınarak, "askerlerin girip girmediğini teyit edemeyiz" dedi.

Mısır’ın arabuluculuğundan sonuç çıkmadı
Mısır’ın İsrail’in saldırılarını durdurmak için arabuluculuk girişimleri şu ana kadar sonuçsuz kaldı.

Gecenin ilk saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzey kesimini yoğun şeklide bombalayan İsrail savaş uçakları, 2 saatlik sükunetin ardından çeşitli bölgeleri bombalamaya devam etti.

Hamas'ın ise İsrail saldırılarına roketle karşılık verdiği bildirildi. Gazze Şeridi'nden atılan roketler, ilk kez İsrail'in orta kesimini aşarak kuzey bölgelerine kadar ulaştı.

İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzey kesimine gecenin ilk saatlerinde kara, hava ve denizden eş zamanlı olarak yoğun şekilde saldırı düzenlemişti.


Kudüs ve Batı Şeria’da gerginlik tırmanıyor
Öte yandan Batı Şeria’nın birçok yerinde Gazze Şeridi'ne destek amaçlı Filistinlilerin gösterileri geç saatlere kadar sürdü.

Lübnan’dan gelen roketler
AFP'ye açıklamada bulunan Lübnanlı bir askeri kaynak, perşembe günü Güney Lübnan'dan İsrail'e üç roket atıldığını bildirmiş ve bu bilgi İsrail Ordusu resmi twitter hesabından teyit edilmişti.

Lübnan’dan gelen roketler, “İsrail’in kuzey sınırında yeni bir cephe açılacağı” şeklinde yorumlandı.

Londra’daki sürgündeki Hamas’ın önemli isimlerinden Saleh Aruri, uydu üzerinden yayın yapan Al Araby kanalına yaptığı açıklamada, barış müzakereleri için silahların susması önerisini geri çevirdiklerini açıkladı.

Aruri, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri ile BM’nin ateşkes girişimleriyle ilgili müzakereleri yürüttüğünü söyledi. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaparak gerilimin düşürülmesi çağrısı yaptı.

Macron, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile telefonda görüştü ve Abbas'a gerginliği tırmandırıcı eylemlerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu. Macron'un bugün ayrıca Netenyahu ve bölge liderleriyle de görüşeceği bildirildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'den çağrı
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de İsrail ve Filistin arasında artan gerginlik ve şiddet olaylarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini belirterek, "Ramazan Bayramı'nın hatırına" çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yaptı.

Guterres, Twitter hesabından, "Ramazan Bayramı hatırına Gazze ve İsrail'deki gerginliğe ve çatışmalara derhal son verilmesi çağrısı yapıyorum. Çok sayıda sivil öldü. Bu çatışma sadece bölgedeki radikalleşmeyi ve aşırılığı artırır." açıklamasında bulundu.

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 28'i çocuk, 15'i kadın olmak üzere 109 kişi hayatını kaybetti, oldu, 621 kişi yaralandı.

İsrail 6 kişilik ailenin tüm fertlerini öldürdü!

 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki

 

Ankara'dan İsrail'in kara harekatına sert tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim15 Mayıs 2021 06:49

    Her Ramazan aynı haberler bayramdan sonra biter.

  • AHMET ÖZBİR14 Mayıs 2021 19:26

    MÜCAHİDLER FİLİSTİN'e! Halkı Müslüman olan ülkelerden "GÖNÜLLÜ MÜCAHİDLER" toplanmalı, FİLİSTİN'i korumak ve SİYON KAHPELERİ tepelemek için büyük mücadele başlatılmalıdır. Silahsız mü'minlere UÇAKLARLA, TANKLARLA saldırmanın hesabı sorulmalıdır.

  • sakıp14 Mayıs 2021 20:31

    ahmet  sen  gönüüllü ol hemen arkandan ben gelicem

  • Kerim14 Mayıs 2021 18:47

    Filidtin de kendi ordusunu kurup israil gibi egitmelidir

  • manyak herif14 Mayıs 2021 22:45

    israil izin verirse filistin ordusunu kurar.bu ne biçim basit bir düşünce.