E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSingapur teşviki değiştirmedi---

Singapur teşviki değiştirmedi

Singapur teşviki değiştirmedi
14 Nisan 2015 - 06:44 borsagundem.com

Singapur Para Otoritesi, büyümenin beklentileri aşması ile teşviki artırmayarak sabit tuttu

Singapur, ekonomik büyümenin son çeyrekte analist beklentilerini aşmasının ardından para politikasını daha fazla gevşetmekten kaçınan bölgesel denklerine katıldı. Singapur doları yükseliş gösterdi.

Singapur Para Otoritesi (MAS) Salı günü yaptığı açıklamalarda, “ılımlı ve kademeli değer kazanımı politikasını koruyacağını” belirtti ve para birimi hareketlerinin hızında düzenlemeye gitmedi. Ticaret Bakanlığı verilerine göre yurtiçi hasıla büyümesi Mart ayında sona eren 3 aylık dönemde bir önceki çeyreğe göre yıllık bazda yüzde 1.1 yükseldi. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanı yüzde 0.2 seviyesindeydi.

Duraksayan büyüme görünümü ve ülkenin küresel finans krizinden bu yana en uzun süreli dezenflasyon dönemini yaşaması ülke merkez bankası üzerinde gevşeme baskısı yarattı. Kurum, Ocak ayında beklenmedik bir şekilde politikada gevşemeye gitmişti. Gerileyen petrol tüketici fiyatlarının zayıflamasına katkı sağlarken, yetkililer Singapur ekonomisinin bir petrol ithalatçısı olarak genel anlamda düşen petrol fiyatlarından fayda sağladığını belirtti.

Singapur’daki Barclays Plc ekonomistlerinden Wai Ho Leong, “Veri, büyümenin hükümetin tahmininin altında düşme riski taşımadığını yansıtıyor. Ekonominin yılın ikinci yarısında düşük petrolden faydalanacağına işaret ediyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)