E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSingapur parasal genişlemeye gitti---

Singapur parasal genişlemeye gitti

Singapur parasal genişlemeye gitti
14 Nisan 2016 - 06:37 borsagundem.com

Singapur Merkez Bankası para politikasında beklenmedik bir gevşemeye gitti ve 2008 krizinde uyguladığı politikaya geri döndü

Singapur'un merkez bankası, dış ticarete bağlı ekonomide büyümenin durma noktasına gelmesi ile birlikte, para politikası duruşunu beklenmedik bir şekilde gevşetti ve 2008 küresel finansal kriz döneminde uyguladığı politikaya doğru hareket etti.

Singapur Para Otoritesi, bugün yaptığı açıklamada, Singapur dolarında yüzde sıfır değer kazanma şeklindeki nötr politikaya geçtiğini duyurdu. Bir kent devleti olan Singapur'un para birimi, bu duyurunun ardından son beş ayın en hızlı kaybını yaşadı. Bloomberg'in anketine katılan 18 ekonomistten 12'si para otoritesinin politikasına değişiklğe gitmesini beklemiyordu.

Merkez bankası, yaptığı açıklamada, "Singapur ekonomisinin 2016 yılında, Ekim ayındaki politika gözden geçirmesinde öngörüldüğünden daha ılımlı bir hızda büyümesi bekleniyor," dedi ve "Çekirdek enflasyon da 2016 yılı bounca, daha önce beklendiğinden daha kademeli bir şekilde yükselmeli" şeklinde görüş bildirdi.

Asya'nın finansal kesişme noktası olarak, Singapur, küresel yavaşlama ve Çin'in zayıflayan ekonomisinin etkilerini yakından hissediyor. Aralık ve Şubat aylarında, kapanan şirket sayısı açılan şirket sayısını aşarken, banka kredileri Ekim ayından beri her ay azaldı ve bu 2000'den bu yana en uzun azalış dönemini işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)