E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSingapur ekonomisi daraldı---

Singapur ekonomisi daraldı

Singapur ekonomisi daraldı
14 Ekim 2013 - 09:47 borsagundem.com

Singapur ekonomisi üçüncü çeyrekte daralma gösterdi

Singapur ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyrek döneme göre beklentilerin altında kalan bir daralma gösterdi. Hizmet sektöründeki güçlü performans ve imalat sektöründeki toparlanma
bu durumda etkili oldu.
Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre GSYİH 30 Eylül tarihinde sonra eren üç aylık dönemde mevsimsel olarak düzeltilmiş rakamlarla yüzde 1 oranında daralma gösterdi. Yılın
ikinci çeyreğinde GSYİH'da yüzde 16.9 artış gözlenmişti. Beklentiler üçüncü çeyrekte ekonominin bir önceki çeyreğe öre yüzde 4 oranında gerileyeceği yönündeydi.
Üçüncü çeyrekte ekonomi geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.1 oranında büyüdü. Bu rakama ilişkim beklentiler ise yüzde 3.9 artış yaşanacağı yönündeydi.  

Singapur merkez bankası döviz politikalarında değişime gitmedi
Singapur merkez bankası para politikalarına yön verirken, faiz oranları yerine döviz kurlarını kullanıyor. Banka'nın bugün sona eren toplantısında ise döviz politikalarında değişime gidilmemesi kararı alındı.  Merkez Bankası'nın açıklamasında Singapur Dolarının izlediği değer kazanma sürecine bu sürece rehberlik edilmeye devam edileceği belirtildi ve küresel ekonomide yaşanan toparlanmaya dikkat çekildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)