E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek'ten sanayiciye ÖTV müjdesi---

Şimşek'ten sanayiciye ÖTV müjdesi

Şimşek'ten sanayiciye ÖTV müjdesi
01 Mart 2014 - 06:03 borsagundem.com

Maliye Bakanı, ÖTV'ye ilişkin sanayicilerin beklentilerinin hayata geçirileceğini söyledi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ÖTV’ye ilişkin sanayicilerin uzun zamandır beklediği düzenlemelerin hayata geçirileceğini açıkladı. Şimşek, böylece sanayicilerin akaryakıt ve türev ürünleri ithalatında ÖTV için mevcut sistemde verdikleri teminatlarla ilgili yaşadığı sıkıntıların giderileceğini söyledi.

Şimşek, “Mevcut sistemde ithalat sırasında ÖTV uygulanmayan akaryakıt ve türevleri için alınan teminat ve ithal edilen malları içeren bilgi formu ile teminatın çözümüne yönelik bilgi formu, kağıt ortamında gönderilmekteyken, artık elektronik ortama taşınacak. Bu da sanayicilerimizin iş yükünü önemli ölçüde hafifletecek” dedi.

TEKE İNECEK

Bakan Şimşek, bu şekilde birden fazla ithalat işlemi için verilen teminatın, çözülme aşamasına geldiğinde yeni ithalat işlemlerinde de kullanılabileceğini bildirdi.
Şu anda 2 lira teminat verilirken, 1 liraya düşürülmesi anlamına gelen düzenleme hakkında bilgi veren Şimşek, sanayide girdi olarak kullanılacak ürünler için ithalatta verilen teminatın, bu ürünlerin imalatta kullanımı sonucu vergi dairesinden alınacak nakit iadesi için kullanılmasını sağlayacak tek teminata geçileceğini bildirdi.



ŞİMŞEK DİKİŞ TUTTURDU

Dün Batman’da kurulan fabrikaları ziyaret eden Maliye Bakanı
Mehmet Şimşek, Twitter’da takipçileriyle “Tekstil firmalarını ziyaret kapsamında hüner deneme fırsatım oldu” 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)