E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞimşek'ten not indirimine filozoflu gönderme---

Şimşek'ten not indirimine filozoflu gönderme

Şimşek'ten not indirimine filozoflu gönderme
28 Ocak 2017 - 17:48 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Fitch'in not indirimine göndermede bulundu

Fitch ve S&P'nin Türkiye değerlendirmesi açıklamalarının ardından Başbakan Yardımcısı Şimşek, Twitter'dan Yunan filozof Epiktetus'tan alıntı yaparak açıklamada bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in not indiriminin ve S&P'nin kredi not görünümünü düşürmesinin ardından hükümet kanadından tepki Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten geldi. Şimşek, not indirim kararının ardından Yunan filozof Epiktetus’un, “Önemli olan başınıza nelerin geldiği değil, bunlara nasıl tepki verdiğinizdir” sözünü Twitter üzerinden paylaştı.

Fitch, Ağustos ayında Türkiye'nin "BBB-" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etmiş, not görünümünü ise "durağan"dan "negatif"e çevirmişti. Fitch, dün almış olduğu kararla Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılabilir' seviyenin bir basamak altına düşürdü ve not görünümünü durağanda tuttu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tolga29 Ocak 2017 05:20

    Fitch, S&P, Moody’s. Onemli kuruluslar ve uluslararasi dogrudan yatirim ve sicak para onlarin tavsiyesine bagli olarak hareket ediyor. %100 durustler mi? Sanmiyorum. Siyasi gudulerle hareket ediyor olabilirler. Notlari biraz eksik biraz fazla olabilir, hepsi bu. Cok abes kararlar veremezler ve hic vermediler. Yanilgi payi, sehven veya kasti, olabilir. Yatip kalkip bunlari elestirmektense kendimize bakalim. Turizm 2016’da coktu. Bu sene toparlanma beklenmiyor. Rusya bile vatandaslarina tavsiye ettigi ‘Turkiye’ye gitmeyin’ tavsiyesini geri cekmedi. Sirketler, $ borclarindan ve ic talepteki daralmadan dolayi, kan agliyor. Kan aglama sansina dahi sahip olmayanlar ise birer, onar, yuzer iflas edip silinip gidiyor. Issizlik %20. Ben soylemiyorum, TUIK raporu. Gercek enflasyon ne, siz hissediyorsunuz. Gelecekten umut besleyenler gittikce azaliyor. Bu tablonun sorumlusu kim? Fitch mi Allah askina?

  • Cemil29 Ocak 2017 04:06

    Demek ki sözün bittiği yere gelmişiz ki başkalarından alıntı yapıyoruz

  • ANLADINIZ MI?29 Ocak 2017 01:34

    TL NİN DEĞERSİZ OLUŞU İHRACATI DESTEKLER.FAİZ KOLİDORUNUN BU SEVİYEDE OLMASI İSE ORTADOĞU PETROL TİÇARETİ BAZ ALINDIĞINDA GARANTÖRLÜĞÜN BİTTİĞİ VE SERMAYEDE EKSEN KAYMASININ SİNYALİDİR

  • HEE .BORÇ DA YAPMAYIN29 Ocak 2017 01:31

    LEN TL NİN VE FAİZ LERİN DEĞERSİZ OLUŞUNU BAZ ALIP ÜLKE ZOR DURUMDA YORUMLARI YAPMAYIN.ÜRETİME VE İHRACATA DAYALI GİRİŞİMLERİ VE TİÇARİ FALİYETLERDE BULUNUN AKABİNDE TURIZM.TURIZM ÇOK ÖNEMLİ...

  • Hasan Yeksan29 Ocak 2017 01:07

    Onemli olan basiniza neler geldigi degil bunlara nasil tepki verdiginizdir. Dogru. Ama basiniza gelen seyler bundan once gelenlere nasil tepki verdiginizle alakalidir. Ne tepki verdiniz ? 15 sene kandirildik demekten baska ?

  • Borsacı28 Ocak 2017 23:54

    Derviş programı ile devletin gereksinme duyduğu finansal kaynak sağlandı, devletin gelerini nerdeyse on kat artırıcı vergilendirmeler düzenlemeler yapıldı, devlete büyük tasarufsağlayan bir çok düzenlemeler yapıldı. Enflasyon tek rakamlara üşürüldü. Bu mirasla bu buyuk kaynakla ne ürettebildilerki? Bu kaynakları yandaşlara ihale serisi aktarma dışında ne yaptılar? iki köprü tünel falan yaptık, oda yap işletle sisteiyle yaptılar ve bedelini vatandaş ödüyor. Vatandaş bunları yüksek bedellerle ödeyerek kullanıyor. Sanki vatandaşa hizmet mi sunmuşlar. Borsayıda tamamen dolap düzen hille düzeneğine cevirdiler. Eskiden borsada nadiren aksak hurda işleri oluren, birde 2000 yılından gunumuze kadar olup bitelere bakın. Güneş balçıkla sıvanmaz!

  • üç yorumcu28 Ocak 2017 23:46

    ne demesini bekliyorsunuz ülke zor durumda ve usd nin önünü kesemiyoruz 4 tl mi olcak dicek bu acıklamayı yapsa usd 4,50 görür arkadaşlar oyuzden bu şekil konuşması gerekıyor

  • Emir Elbistanlı28 Ocak 2017 22:23

    Sn C.Başkanı Obama ile görüşürken not arttırmıştılar..O zaman çok iyi şidi her şey o zaman biz aldık nutukları köü olunca onlar verdiler nutukları..Allah aşkına iyi giden bir şey gösytrein şu ülkede.Marmara da gemi 3 yıldır yatıyır daha yeni farkın varıyor koca devlet

  • Sakar Şakir28 Ocak 2017 22:16

    Çerez parası da kalmadı galiba ondan oluyo bunlar

  • EKONOMİK SIRLAR VARDIR.KEYFİNİ ÇIKAR28 Ocak 2017 22:15

    BORSA NEDEN DÜŞMÜYOR.?EKONOMİ SİYASİ SIR..:))DIR.SÖYLENMEZ

  • çorumlu28 Ocak 2017 21:57

    Borsa niye düşmüyor: ....büfe, inşaat işleri eskisi gibi kazanç yok .....elde kaldı borsa adamlar ne yapacak borsa oynayıp hem cebe iki kuruş giriyor.ky perişan ettiler... Ne yapacaklar senin gibilerde borsa düşmüyor bak ekonomi iyi havasını veriyorlar. Garanti, akbank ve ekgyo oyna borsa düşmez.

  • coke28 Ocak 2017 21:45

    fötecüdür bu not verenler.......

  • Trabzonlu28 Ocak 2017 21:20

    böyle filozoflu gönderme yapmak yakışmaz bir ülkenin bakanına böyle sizi kimse ciddiye almaz

  • Trabzonlu28 Ocak 2017 21:05

    Ülkemizin gidişatını 6 yaşında olan çoçuk bile anlıyor vahim olduğunu kimse kendisini kandırmasın ve başkasınıda kandırmaya çalışmasın eğri oturup doğru konuşma zamanı eğer bunu yapamazsak gemi su alıyor ve sonu batar bu gemi benim için doğruyu konuşmayın ALLAH için doğruya doğru eğriye eğri olduğunu söyleyin ALLAH herşeyin hesabini soracak ona göre konuşun ve ona göre adımınızı atın sayın vatandaşlar

  • Demir28 Ocak 2017 20:47

    Not arttirimi oldumu ekonomi iyi bakin nota derken dusunce boyle filozoflu soz soylemek abes .kafasina gore arttirip dusurmuyorlar ozaman arttimi ayni sozu soylicekmi yoksa beiz yaptik deyip ovunecekmi

  • gkhn28 Ocak 2017 20:43

    Bilen birileri cevap yazsın lütfen madem o kadar kotu durumdayiz da borsa niye 84 bin seviyenin gördün ???

  • cefaks28 Ocak 2017 20:00

    Bu not artırımı yapan firmalar hangileri Düşüren hangileri Bilen arkadaslar yazabilir mi

  • emekli28 Ocak 2017 19:09

    keci gibi olmada

  • baran28 Ocak 2017 18:48

    icraat AKP icraat..durmadan ona buna suç kabahat yüklemeyin! rusya da sıkıntılıydı bi dönem uğraştılar ama çabucak atlattılar..sıkıntı var ki piyasalar bu durumda..zaten ortada sorun varken hiç bi sıkıntı yok demenize sinir oluyorum resmen alay ediyonuz millette..laf üretmeyiz icraat yaparız diyodunuz..e görelim o zaman :)

  • Cüneyt 28 Ocak 2017 18:47

    Nasıl tepki verelim ki koyun gibi izliyoruz işte...

  • yobaz28 Ocak 2017 18:32

    sen sen neyapıyon

  • yobaz28 Ocak 2017 18:00

    Önemli olan başınıza nelerin geldiği değil, bunlara nasıl tepki verdiğinizdir”. akp sadece laf yetiştiri