E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek'ten iddialara çarpıcı yorum!---

Şimşek'ten iddialara çarpıcı yorum!

Şimşek'ten iddialara çarpıcı yorum!
15 Ocak 2014 - 14:10 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ve sonrasında çıkan iddialara çarpıcı yanıtlar verdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İzmir'deki liman işletmesine yönelik operasyona ilişkin, "İnternet sayfalarında veya tapelerde adı geçen şahıslara veya firmaya uhdemizdeki birimler nezdinde en ufak bir ayrıcalık, menfaat veya kolaylık asla ve asla sağlanmamıştır" dedi. Bürokratlarına da seslenen Şimşek, "Mezardan babam kalksa, gelse ve sizden bir şey talep etse yapmayın" dedi.

Şimşek, Bakanlıkta düzenlediği "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Bakanlıktaki son dönemde yapılan atamaları sorması üzerine Şimşek, bunun bir idari karar olduğunu söyledi.

Şimşek,  İzmir'deki liman işletmesine yönelik operasyonda ağabeyinin de isminin geçtiğinin hatırlatılması üzerine, kendisinin de son bir kaç gündür gerek internette gerekse de bugün de bir gazetede bazı haberleri gördüğünü ifade etti.

AKRABALARIM ÜZERİNDEN BANA ULAŞMAYIN

Bugüne kadar bakanlığı ve ilgili kuruluşlarda mevzuata ve hakkaniyete aykırı kendisinin bilgisi dahilinde hiç bir işlemin yapılmadığını ve yapılmayacağını belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Ben Batman milletvekili seçildim. İlk yaptığım kamuya açık konuşmamda, basının önünde yaptığım konuşmamda şunu demiştim; akrabalarımın üzerinden bana ulaşmaya çalışmayın, bana iş getirmeyin, getirirseniz yapmam. Daha önemlisi bir çok çalışma arkadaşıma demişimdir ki mezardan babam dahi kalksa ve gelse, sizden talepte bulunsa yapmayın. Hatta bu yetmez beni bilgilendirin ki ben gereğini yapayım. Dolayısıyla benim pozisyonum açık ve nettir. Şimdi bu internet sayfalarında veya tapelerde adı geçen şahsa veya firmaya uhdemizdeki birimler nezdinde en ufak bir ayrıcalık, menfaat veya kolaylık asla ve asla sağlanmamıştır. Buna rağmen bu olayı öğrenir öğrenmez ilgili birimlere talimat verdim. Dedim ki bu şahısları inceleyin. Maliye Bakanlığı nezdinde herhangi bir işlem yapılmış mıdır? Ben öğrenmek istiyorum. Bugüne kadar bu şirket ve şahıslar tarafından Gelir İdaresi nezdinde hiç bir uzlaşma yapılmamıştır, hiç bir özelge verilmemiştir. Hatta 2012’den kalma bir talepleri var yerine getirilmemiştir, benim de haberim yok yeni öğreniyorum."

O İDDİALARA YANIT VERDİ

Operasyona ilişkin iddialarda ağabeyiyle ilgili adı geçen iki kişinin mükellef dahi olmadığının altını çizen Şimşek, bakanlığının birimlerinin görev alanına giren hususlarda söz konusu şirket ve şahıslara ilişkin mevzuata ve hakkaniyete aykırı en ufak iş ve işlem yapılmadığını vurguladı.

Bakan Şimşek, dolayısıyla kendisinin bir yakınının girişiminin de söz konusu olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Gelelim oralarda geçen iddialara. Neymiş Malatya’daki İl Özel İdaresine bir feribot satılmış da bunun tahsili için bizim ağabeyimiz buna yardımcı olacakmış. Bana verilen bilgiye göre oradaki ödeme de yapılmamıştır. Demek ki bizim akrabalarımızın bir nüfuz kullanımı söz konusu değildir. Zaten buna ben izin vermem. Buradan yarım yamalak bazı bilgileri bir takım şeyleri bir araya getirip çamur atmak da alçaklıktır. Çünkü bu artık her türlü şeyi aşmış. Bu ülkede bir çamur politikası söz konusu siyasi operasyonlarla. Bizim de bunu kabul etmemiz söz konusu değil.

Benim herhangi bir akrabam kamu vicdanını zedeleyecek yasa dışı iş ve eylem yaparsa ilgili makamlar nezdinde tabi ki cezasını görecektir ve görmelidir de. Dolayısıyla benim hiç bir şekilde bir nüfuz kullanmam söz konusu değildir. Biz buraya hizmet için geldik ve kimsenin mevzuata ve hakkaniyete aykırı bir şekilde bizim birimlerimiz ve bilgimiz dahilinde haksız kazanç elde etmesine biz asla müsaade etmeyiz. Bütün arkadaşlarım burada, tekrar ediyorum ve samimi olarak söylüyorum. Bundan sonraki süreçte de yani mezardan babam kalksa, gelse ve sizden bir şey talep etse yapmayın arkadaşlar. Bu kadar açık ve net."

BU BİR KOMPLO

Türkiye'de son dönemde yaşanan siyasi gelişmelerin ekonomiye etkilerinin sorulması üzerine Şimşek, Türkiye'de son zamanda her gün siyasi amaçlı bir takım operasyonların gündeme geldiğini ifade etti.

Bunların, gerek içerideki gerekse de dışarıdaki yatırımcıyı tedirgin ettiğini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu açık ve net. Bu tedirginlik tüketim kararlarına, yatırım kararlarına ve dolayısıyla bu anlamda büyümeye yansıyacak ama milli irade tecelli edecek. Halkımız bunun bir komplo olduğunu, bunun aslında yolsuzuluk kılıfında bir siyasi darbe ve operasyon olduğunu görmeye başladı. Ben söylemiyorum bunu, anketler söylüyor. Yani ters tepmiştir. Hal böyleyken, milli irade güçlü bir şekilde inşallah mart ayı sonunda tecelli edecek ve bu sorunları bu şekilde aşacağız. Belirsizlik, o zaman ciddi bir şekilde azalacaktır ama bu anketler bile resmi ortaya koyuyor. Vatandaşımız aslında, oldukça bu konularda bilinçli, resmi görüyor, olup biteni çok iyi biliyor, bu da çok önemli. Detaya girmeyeceğim ama resim oldukça açık ve net. Yani yapılan işler, atılan çamurlar, dolayısıyla tutmayacak. Mesela bütçenin son haftasında, bu ilk olaylar çıktığında doğrusu hiçbirimiz bu kadar kapsamlı, bu kadar organize, bir siyasi operasyonu ben şahsen tahayyül edememiştim. Dolayısıyla benim o günkü değerlendirmelerim genel anlamda çok farklıydı. Bugün gelinen noktada ise çok açık ve net olarak bu iş tamamen siyasi operasyona dönüşmüştür. Bunu aşmanın tek yolu milletin güçlü desteğidir. Anketler, milletin güçlü desteğinin devam ettiğini göstermektedir. Biz de gerekeni yapacağız, milletimize hizmet noktasında üzerimize ne düşüyorsa yapacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat15 Ocak 2014 16:32

    Kabinede iki kişiyi seviyor sayıyorum. biri Babacan diğeri M. Şimşek... kaldı ki hükümet istifa etsin bu ikisi görevde kalsın. başka hükümet kurulmasına bile gerek yok.

  • Emekli Bilal15 Ocak 2014 14:56

    Bu millet ne fırıldaklar dönüyor çok iyi biliyor,zorunlu ihraç edilen(istifa ettirilen)Akp li bakan arkadaşlarınız,milletvekilleri neler diyor?duymadınızmı?

  • Beşir Atma15 Ocak 2014 14:39

    Babanın gelmesine gerek yok sayın Şimşek 500 milyonluk vergi affını kimler yaptı?(Vallahi ben yapmadım bak!!!)

  • india15 Ocak 2014 14:28

    babacan ve şimşek kabinede en dürüst adamlar gibi duruyor

  • mustafa15 Ocak 2014 14:22

    niye benim ayakkabı kutumdan 4,5 milyon dolar çıkmıyor sayın bakan niye benim evimde 6 adet çelik kasa yok sayın bakan niye benim evimde para sayma makinaları yok sayın bakan niye niye niye?????????

  • mustafa15 Ocak 2014 14:21

    ayakkabı kutuları komplo çelik kasalar para sayma makinaları komplo devlet içinde çeteleşme komplo hepsi komplo sayın bakan hepsi yalan tek gerçek sizin goy goylarınız.