E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek’e ekonominin başına geçmesi önerildi mi?---

Şimşek’e ekonominin başına geçmesi önerildi mi?

Şimşek’e ekonominin başına geçmesi önerildi mi?
15 Temmuz 2019 - 09:06 borsagundem.com

Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek arasında geçen görüşmeye dair bazı detaylar aktardı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek arasında geçen görüşmeye dair bazı detaylar aktardı. Erdoğan'ın Babacan'la bir araya geldiğini hatırlatan Selvi, Şimşek'le gerçekleşen görüşmenin ise farklı bir havada cereyan ettiğini söyledi.

Selvi, yazısında Erdoğan-Şimşek görüşmesinde şu detaylara değindi:

"Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’le görüşmesi ise farklı bir havada cereyan ediyor. Mehmet Şimşek de Ali Babacan gibi ekonomi yönetiminde başarılı bir isim. AK Parti’de siyasete atılmadan önce Merrill Lynch’in parlak stratejistlerinden biriydi. 12 yıl bakanlık yaptıktan sonra şimdi Qinvest’te üst düzey bir görev üstlendi. Hayatı Londra, Doha ve New York arasında geçiyor. Ailesi nedeniyle bir ayağı Ankara’da.

Görüşmede Erdoğan, Şimşek’e ekonominin başına geçmesi yönünde bir teklifte bulunmuyor. Çünkü daha önceden aracılar vasıtasıyla nabzını yoklamıştı. AK Parti cephesinden edindiğim izlenime göre verimli bir görüşme gerçekleşmiş. Şimşek, uluslararası sermaye hareketleri ve küresel ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulunmuş. Erdoğan verdiği bilgilerden dolayı memnun kalmış. Şimşek’e ’Zaman zaman bir araya gelelim’ demiş. Şimşek de 12 yıl bakanlığını yaptığı Erdoğan’a teşekkür etmiş. Yani Erdoğan’dan bakanlık teklifi yok. Şimşek’in de bu teklifi reddetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Şimşek’in görevinden ayrılıp yeniden kabineye girmek gibi bir düşüncesi yok. En az 1.5-2 yıl Qinvest’teki görevini sürdürmekte kararlı olduğu söyleniyor. İki saat süren Erdoğan-Şimşek görüşmesi olumlu izlenimlerle sonuçlanıyor. 

Tabii işin bir de insani yönü var. Maalesef görev yaptıkları dönemlerde bu isimlerin hukuku korunmadı. Başbakanlık görevini bırakan Davutoğlu’nun bir üniversitede konuşma yapmasına engel olundu. Tabii bunlar derin yaralar açtı. Şimdi bu hareketin lideri olarak işi toparlamak Erdoğan’a düşüyor"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Azad16 Temmuz 2019 17:45

    Geçse ne olur geçmese. Elinde sihirli değnek mi var , milyar dolarlar temin edecek

  • ANK16 Temmuz 2019 10:14

    EEE şimdi akıllarına gelmiyecek ayrılıklar bu yuzden belki reisin haberi bile yok şimdi bunları kimin yaptıgını bulsun ve arkadalarından ozur dilettirsin

  • damat16 Temmuz 2019 07:08

    Diğer damat gelirse sorun kalmaz.

  • justice16 Temmuz 2019 00:14

    maliyenin başına geçebilecek uygun bir aday

  • mehmet yılmaz15 Temmuz 2019 22:27

    EMEKLİYE düşman lık yapıp AKP nin kaybetmesi için chp den daha zararlı olmuş kraliçenin köstebeklerinden biri şimşek.

  • mzd15 Temmuz 2019 14:35

    eğer gelcekse sorma hakkımı kullanıyorum-niye gitti niye geliyo-ülkemizde o kadar çok bilinçli insan varki-yanlış aktarım yönlendirmeler yüzünden harcanıp gidiyo-verin değneği ondan daha iyi onlarca insan bulim-ayıptır

  • Fadil16 Temmuz 2019 07:31

    Bence doğru soru:Niye gönderdin niye getireceksin?

  • Xtr16 Temmuz 2019 07:07

    Kimmiş onlar :)

  • Volkan 15 Temmuz 2019 12:21

    Kaan Sarıaydın isminde TV lere çıkan eski Morgan Stanley çalışanı var. O adam Mehmet Şimşek'den belki daha bilgili. Ana esas olarak bakan olabilmek için bilgili değil anlayışlı adam olmak lazım.  Bilgili adamlara danışıp milletin ve ülkenin yararına politikalar oluşturulmalı. Hiç bilgin olmadığı zaman danışmanlar yanlış yönlendirebilir, onlara akıllı sorular sorabilmek gerekir.

  • Kerim15 Temmuz 2019 10:59

    10-12yil once doviz bol faizler russukken kuresel konjuntur uygun iken dusuk faiz yuksej kura gecip ekonomiyi iyi ayarlamadilar yapisal sorunlari cozmediler aksine ulkemizi uretimsizlige borca bataga suruklediler.hep ayni yanlisliklari yaparak cikisi bulamayiz

  • KILIÇ15 Temmuz 2019 10:26

    SAYIN BAŞKANIMIZIN DAVA ARKADAŞIM YOL ARKADAŞIM DİYEREK EN ÜST MAKAMLARA GETİRDİGİ İNSANLAR BU GÜN EN SİNSİ PLANLARLA BAŞKANIMIZA OYUNLAR KURDUKLARI GÖRÜLMEKTE .

  • veri15 Temmuz 2019 10:58

    esas dava arkadaşlarını bu partide pasifize ettiler,reisin etrafını rantcı bilgi seviyesi düşük insanlar sardı...

  • Broker15 Temmuz 2019 10:00

    Mehmet Şimşek gibisini zor buluruz.