E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: Ticaret savaşının Türkiye'ye etkisi sınırlı olur---

Şimşek: Ticaret savaşının Türkiye'ye etkisi sınırlı olur

Şimşek: Ticaret savaşının Türkiye'ye etkisi sınırlı olur
04 Nisan 2018 - 16:24 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Şimşek, olası bir ticaret savaşının Türkiye'ye etkisinin büyük bir ihtimalle sınırlı olacağını belirtti

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada olası bir ticaret savaşı ve Türkiye'ye etkisine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye'nin ticaret açıklığının dünya ortalamasının altında olduğuna dikkat çeken Şimşek, olası bir ticaret savaşının etkisinin sınırlı kalacağını belirtti.

Açıklamanın metni şu şekilde:

Türkiye'nin ticaret açıklığı (ihracat ve ithalatın toplamının GSYİH'ye oranı) 2015 yılında yüzde 49.3 idi. Küresel ortalama ise yüzde 90.6 idi.

Dolayısıyla, olası bir ticaret savaşının Türkiye'ye etkisi büyük bir ihtimalle sınırlı olur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.05 Nisan 2018 07:17

    Dış ticaret fazlası veren ülke olmalıyız SÜREKLİ DIŞ AÇIK DEMEK DIŞ/DÖVİZ BORÇLARININ SÜREKLİ ARTMASI ÜLKEMİZİN BORÇLARININ ÖDENEMEZ HALE GELMESİ DEMEKTİR

  • Pembe hayaller 04 Nisan 2018 16:38

    Dış ticaret açığı yüksek olan bir ülkenin ticaret savaşından az yada sınırlı etkilenmesi ne kadar mümkün olabilir. Sapı samanı dahi dışarıdan alan bir ülke olmuşuz.