E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: Tedbirleri aldık, kaygıya gerek yok---

Şimşek: Tedbirleri aldık, kaygıya gerek yok

Şimşek: Tedbirleri aldık, kaygıya gerek yok
17 Temmuz 2016 - 13:01 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Hazine Müsteşarımız ve Merkez Bankası Başkanımızla konuştum. Gereken tüm tedbirleri kararlaştırdık. Kaygıya gerek yok" mesajını paylaştı..

Püskürtülen darbe girişimi sonrası Türkiye'nin hızla normale dönmeye başladığını belirten Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, piyasaların vereceği tepki ve yaşanacak olası dalgalanma konusunda "Hazine Müsteşarımız ve Merkez Bankası Başkanımızla konuştum. Gereken tüm tedbirleri kararlaştırdık. Kaygıya gerek yok" mesajını paylaştı.

İşte Şimşek'in Twitter'dan son paylaşımı:

"Bugün küresel yatırımcılar ile bir telekonferans yapacağım. Milletimizin püskürttüğü darbe girişimi sonrası ülkemiz hızla normale dönüyor...

Ülkemizin makroekonomik temelleri sağlam. Gereken tüm tedbirleri alıyoruz. Güçlenen siyasi istikrar& milletimizin desteği ile daha güçlüyüz.

Hazine Müsteşarımız ve Merkez Bankası Başkanımızla konuştum. Gereken tüm tedbirleri kararlaştırdık. İşimizin başındayız. Kaygıya gerek yok."

DOLAR YARIN NASIL TEPKİ VERECEK?

Haftayı 2.88 TL’den tamamlayan dolar, darbe girişimi haberlerinin ardından düşük hacimli, Londra merkezli işlemlerde 3.0470 TL’ye kadar fırladıktan sonra 3,0184’e gevşedi. Daha sonra açılan Asya piyasasındaki işlemlerde ise 3,09 TL’lik seviyeleri gördü. Bankacılar ilk günlerde kurda bir dalgalanma görülebileceğini, ancak darbe girişiminin başarısız olması ve tüm siyasi parti liderlerinin birlikte verdiği görüntü ve küresel piyasalardaki iyimser havanın da etkisiyle pek uzun soluklu olmayacağını öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sinek yağı17 Temmuz 2016 16:51

    bu bahane ile vergileri yine arttırırlar

  • remzi17 Temmuz 2016 14:51

    ayıklama sadece asker ve yargıda değil hükümetde de kesin yapılacaktır

  • durum17 Temmuz 2016 14:49

    kar yapan gider iyice dipler görülmeden gelmez kısa süreli çıkışları realizasyon için kullanır bundan sonra ana trend en az bir yıl aşağı anayasa başkanlık terör darbeciler bu böyle gider

  • trend17 Temmuz 2016 14:47

    türkiye istikrarsız bir ülke konumuna geldi kimse kolay kolay uzun vadeli yatırım yapmaz vur kaç günlük maksimum haftalık işlemler olacak bundan sonra

  • flamenco7217 Temmuz 2016 14:10

    heh en önemli tedbir darbe girişiminin, piyasalar kapandıktan sonra hafta sonu yapılması bence:):):)):Pazartesi ayıp olmasın diye biraz sallanır, kaldığımız yerden devam ederiz Allah'ın izniyle:):):)

  • Darbezede17 Temmuz 2016 13:47

    Tedbirler alındı gibi bir muglak açıklama yerine tedbirleri açıklasaydı sayın bakan daha olumlu olurdu...

  • Mahallenin Delisi17 Temmuz 2016 13:18

    Endeks zaten gelebileceği maksimum seviyelere yakındı. Bu darbe girişimi ile kar realizasyonu birleşince ekonomik darbe olacak.