E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Şimşek: IŞİD'in elindeki silahlar Amerikan yapımı---

​Şimşek: IŞİD'in elindeki silahlar Amerikan yapımı

​Şimşek: IŞİD'in elindeki silahlar Amerikan yapımı
12 Ekim 2014 - 18:25 borsagundem.com

Mehmet Şimşek: "Türkiye hiçbir şekilde IŞİD terör örgütünü desteklemedi. IŞİD'in elindeki silahların büyük bir kısmı Amerikan yapımı silahlar"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Türkiye hiçbir şekilde IŞİD terör örgütünü desteklemedi. IŞİD'in elindeki silahların büyük bir kısmı Amerikan yapımı silahlar. Nasıl bir tezgahla karşı karşıya olduğumuzu görmek açısından bu önemli. Efendim neymiş tırlar yakalanmış, tırlar tamamen 'paralel yapının' sabotajıydı. 

Şimşek, Kanal 7'de Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Batman'da Kobani eylemlerinde nispi bir sakinlik olduğunu belirten Bakan Şimşek, bölgede hiçkimsenin hak etmediği bir travmanın yaşandığını söyledi. Bunun etkilerinin bir süre devam edeceğini ifade eden Şimşek, Kobani'nin bu olaylarda bahane edildiğini vurgulayarak, "Kobani bir bahane. Kobani'de yaşananlara Türkiye hiçbir zaman sessiz kalmadı. Kobani'den gelen 187 bin Kürt kardeşimize biz kapımızı ve gönlümüzü açtık" dedi.

Türkiye'nin bu süreçte insani ve diplomatik anlamda yapabileceği her şeyi yaptığına işaret eden Şimşek, ''Tezkereye ret oyu verilmesi Kobani'nin bahane olduğunun en büyük göstergesi'' diye konuştu.

Şimşek, malzemelerden birinin de Türkiye'nin IŞİD terör örgütünü desteklediği yönündeki iddialar olduğunu kaydederek, "Türkiye hiçbir şekilde IŞİD terör örgütünü desteklemedi. IŞİD'in elindeki silahların büyük bir kısmı Amerikan yapımı silahlar. Nasıl bir tezgahla karşı karşıya olduğumuzu görmek açısından bu önemli. Efendim neymiş tırlar yakalanmış, tırlar tamamen 'paralel yapının' sabotajıydı" dedi.

Batıda insani bir şekilde demokratik haklarını kullananların, doğu bölgesinde bu işi yağmaya çevirdiğinin altını çizen Şimşek, bu durumun Kobani'yle bir ilgisi olamayacağını, Kobani'ye bir katkı sağlanamayacağını dile getirdi.

Şimşek, güvenlik görevlilerini kutlayarak, yapılan bütün sabotaj ve tahriklere rağmen, gösterilerde müdahaleler doğrultusunda sivil can kaybı yaşanmamasının altını çizdi. Şimşek, bu olayların farklı ülkelerde yaşanması durumunda başka sonuçları olabileceğini söyledi.

Bu olayların arka planında olanların belirlendiğini de kaydeden Şimşek, bunların geriye dönük tespit edilerek hukukun önüne çıkarılacağını ifade etti.

Şimşek, söz konusu olaylarda iş yerleri, bankalar, esnaf ve okullara saldırıldığına dikkati çekerek, "İnsan, acaba bunlar sözde haklarını savundukları Kürt halkının cehalet ve sefalet içerisinde kalmalarını mı istiyorlar diye düşünüyor" dedi.

Bölgenin ekonomik gelişmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını vurgulayan Şimşek, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşlarından hiçbirinin bu olayları kınayamadığını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)