E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSimit Sarayı TURQUALITY kapsamında---

Simit Sarayı TURQUALITY kapsamında

Simit Sarayı TURQUALITY kapsamında
23 Eylül 2013 - 14:29 borsagundem.com

Dünya markası olma hedefiyle yurtdışına açılan Simit Sarayı, dünyanın ilk ve tek devlet destekli markalaşma programına dahil oldu

Simit Sarayı, 2007 yılında dünya çapında Türk markaları yaratmak için başlatılan TURQUALITY Programı’na dahil edildi. Dünya markası olmak için 2009 yılından bu yana yurtdışında mağazalar açan Simit Sarayı, TURQUALITY destekleriyle yurtdışı yatırımlarını daha da hızlandırmayı amaçlıyor.
Halen 4 bin 500 çalışanıyla Türkiye’de ve dünyada günde 450 bine yakın müşteriye hizmet veren Simit Sarayı, 2013 sonuna kadar toplam mağaza sayısını 280’e ulaştırmayı planlıyor. 2015'te günlük hizmet verdiği kişi sayısını 1 milyona çıkarmayı hedefleyen şirketin 2016 sonu için mağaza sayısı hedefi ise 550...
Simit Sarayı, bu hedef doğrultusunda en az 25 ülkede Simit Sarayı mağazaları açmayı planlıyor. Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Kavukcu, TURQUALITY Programı’nın desteğiyle yurtdışı yatırımlarını daha da hızlandıracaklarını söylüyor. TURQUALITY Programı; Türk markalarının ihracat artırıcı çalışmalarını, yurtdışında yaptığı yatırımları, tanıtım faaliyetlerini destekliyor.
HOLLANDA’DA HIZLI BÜYÜYOR
Simit Sarayı, yurtdışı yatırım atağına 2009 yılında açtığı Girne mağazasıyla başlamıştı. Ardından 2010'da Hollanda'nın Lahey şehrinde Avrupa'daki ilk mağazasını açtı. Lahey’i yine aynı ülkede Rotterdam mağazası takip etti. Suudi Arabistan Mekke’deki mağazanın ardından açılışlar hızlandı. Almanya ve Hollanda’nın diğer şehirlerinde de birer birer Simit Sarayı mağazaları açılmaya başladı. Şirket, sadece Hollanda’da kısa sürede 15, orta ve uzun vadede ise 50 mağazaya ulaşmayı planlıyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)