E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞile açıklarında batan yük gemisinin yeri tespit edildi---

Şile açıklarında batan yük gemisinin yeri tespit edildi

Şile açıklarında batan yük gemisinin yeri tespit edildi
01 Kasım 2017 - 16:25 borsagundem.com

İstanbul Şile açıklarında batan yük gemisi ve 10 mürettebatı arama çalışmaları sürüyor. Denizaltı kurtarma gemisi, batan geminin enkazının yerini tespit etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Şile açıklarında batan yük gemisinde 10 Türk vatandaşının bulunduğunu, arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Gemlik Limanı'ndan Karadeniz Ereğli Limanı'na dökme demir taşıyan 78,5 metre boyunda "Bilal Bal" isimli gemiden sabah saatlerinde tehlike sinyali alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şile'nin 7 mil açığında sinyal alınmış olup gemiye ve personele ulaşılamamıştır. Gemide Türk vatandaşı olan 10 mürettebat vardır. Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 1 sahil güvenlik uçağı, 1 sahil güvenlik helikopteri ve 2 sahil güvenlik botu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 5 kurtarma botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı destekli bir denizaltı kurtarma gemisi katılmıştır. Yapılan arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur"

Bu arada arama çalışmalarına katılan denizaltı kurtarma gemisi, batan geminin enkazının yerini tespit etti.

Başbakan: Arama çalışmaları devam ediyor

Öte yandan Başbakan Yıldırım, olaya ilişkin, "Maalesef dün gece Karadeniz'in kuzeyinde bir kosterimiz bilinmeyen bir nedenle batmıştır. Personeli arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İnşallah personele sağ salim ulaşırız. Bir kez daha bu olaydan dolayı da gemide bulunan personelin yakınlarına geçmiş olsun diyorum. Arama kurtarma çalışmaları, inşallah başarıyla tamamlanmış olur" şeklinde açıklama yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ak_Sacli_5201 Kasım 2017 17:40

    Maalesef insan hayatı çok ucuz. 1974 yapımı gemi ömrünü çoktan tamamlamis. Bu gemi nasıl çalışma izni alabiliyor. Survey den nasıl olur da geçer. Yazık oldu orada çalışanlara . Ailelerini bırakıp üç kuruş paraya evet üç kuruş paraya ailelerinin ekmek parasını çıkarmaya çalışıyor. (çoğu insan denizciler çok para kazanıyor diye düşünse de inanın bu tip gemiler de tayfa sınıfının aldığı maaş kara da sıradan işlerde alınan maaşları geçmiyor ) Denizci maaşı geç yatar bazen de yatmaz alabilmek için uğraşır durur. Kumanya sıkıntısı ayrı dert havası fırtınası ayrı dert. İş de devamlılık olmaması ayrı dert. Gurbet hayatı zaten başlı başına ayrı bir dert. Ülkemiz de denizci olmaz çok meşakkatli. Allah tüm denizcilerimize kolaylık versin.