E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSilahların susması 25 milyar dolar getirir---

Silahların susması 25 milyar dolar getirir

Silahların susması 25 milyar dolar getirir
09 Aralık 2014 - 05:07 borsagundem.com

TGSD Başkanı Negrin, hazır giyimde ihracatın 20 milyar doları geçeceğini belirterek, "Asıl hedef 25 milyar dolarlık ihracat" dedi

Türk hazır giyim sektörünün son yıllarda hızlı bir büyüme yakaladığına işaret eden Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, “Bu yıl 45 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşacağız. Sektörün ihracat payı ise 20 milyar doları geçecek. Asıl hedefimiz 25 milyar dolarlık ihracat. Rusya, Irak, Suriye başta olmak üzere yakın coğrafyamızda silahların susması ve yeni yatırımların gerçekleşmesi halinde 3 yıl içinde 25 milyar dolar ihracat sınırını aşacağız” dedi.

2014’te  Türkiye’nin komşu ülkelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle ihracatta bazı sorunlar yaşandığını anlatan Negrin, şunları anlattı: “Sektör 2014’te yüzde 9’luk büyüme yakaladı. 2015’te bu rakamı yüzde 12-13’e çıkartacağız. Ukrayna ve Rusya’daki gelişmeler etkiledi. Avrupa’nın toparlanması olumlu. Küçüldüğümüz pazarların yerini Avrupa aldı. Biz 2015’in daha iyi geçeceğini düşünüyoruz.” Yıl sonuna doğru sektörün en çok havalardan etkilendiğini anlatan Negrin, “Geçtiğimiz yıl bu organizasyonu yaparken kar yağıyordu. Bu yıl havalar daha iyi. Kasım ve aralık beklentilerin altında. Kazak ve mont satışları çok düşük. Ancak ocak ayından itibaren toparlanma sürecine girecek” diye konuştu.
Bu arada 27.8 milyar dolarlık ciroya ulaştıklarını anlatan Nike Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Satın Alma ve Üretim Direktörü Cem Yavuz, “Bölgede birçok ülkeden 120 milyon dolarlık alım yapıyoruz. Bunun 70 milyon dolarını Türkiye’den yaptık” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)