E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSıkılaşma endişeleri fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor---

Sıkılaşma endişeleri fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor

Sıkılaşma endişeleri fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor
18 Ocak 2022 - 09:12 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed üyelerinden gelen açıklamalar ve yönlendirmeler sonrasında Fed’in mart ayında faiz artırımına gideceği değerlendirilirken, küresel çapta sıkılaşma endişeleri fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor.
Fed’e ilişkin sıkılaşma beklentileri ABD tahvil faizlerinde yükselişleri beraberinde getirirken, faizlerdeki yükselişlerin devam etmesi riskli varlıklar üzerindeki baskıyı artırabilir. Merkez bankalarının yönlendirmeleri gündemin ilk sıralarındaki yerini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 İngiltere – İşsizlik Oranı Önem: Orta
• 13:00 Euro Bölgesi – ZEW Ekonomik Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasaları yeni haftaya bir miktar toparlanma çabasıyla başlarken, Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri ve bu sabah ABD tahvil faizlerinde hız kazanan yükseliş risk iştahı ve hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. BIST-100 Endeksi bankacılık sektöründeki alımlarla dün günü %0,62’lik bir yükselişle 2.085,76 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, ABD vadelileri bu sabah bir miktar satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında Çin borsaları dışında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,43 – 13,44 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,47’li seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi yeni yılın ilk 11 iş gününü de yükselişle tamamlamayı başardı. Buna karşın geçtiğimiz haftanın ardından dün de günlük yükseliş oldukça sınırlı kaldı. Endekste yükselen trend dünkü kapanışla korunmuş olsa da fiyatlar bir süredir takip ettiğimiz trende oldukça yaklaşmış durumda. Bugün için bu trend 2085 ile dünkü kapanış seviyesinde bulunuyor. Bir başka ifade ile endeks bugünü de artıda kapatamazsa bu trendin altına sarkmış olacak. Bu durumda 2.018 seviyesi ile 22 günlük basit hareketli ortalamanın bulunduğu 1964 civarı yeniden gündeme girecektir. Teknik göstergelerde oluşan son zayıflık işaretlerine karşın endeks bugün, dünün en yükseği olan 2103 seviyesini aşabilecek olur ise alımlar yeniden hız kazanabilir. Bu durumda %61,8 seviyesinin bulunduğu 2.147 seviyesi takip edilebilir.

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Altında sıkılaşma tedirginliği

 

Günün önemli şirket haberleri 18/01/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)