E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞii güçlere "Enbar'a girin" talimatı---

Şii güçlere "Enbar'a girin" talimatı

Şii güçlere Enbar'a girin talimatı
17 Mayıs 2015 - 22:24 borsagundem.com

Irak Başbakanı İbadi'nin, Şii güçlerden oluşan Haşdi Şabi'ye Enbar vilayetini IŞİD'den kurtarmak için kente girme talimatı verdiği bildirildi

Irak resmi televizyonunun haberine göre, İbadi, Enbar'ı IŞİT'den kurtarmak için kentin yerel hükümeti, aşiret liderleri ve din adamlarının talebi üzerine Haşdi Şabi güçlerinin diğer güvenlik güçleri ve Sünni aşiret güçleriyle birlikte örgüte karşı savaşması için Enbar'a girme talimatı verdi.

Öte yandan Enbarlı bazı aşiret liderleri, düzenledikleri basın toplantısında Başbakan İbadi'den Haşdi Şabi'ye kente giriş emri verme çağrısında bulunmuştu.

Sünni halkın yoğun olarak yaşadığı Enbar'ın merkezi Ramadi, bir yılı aşkın zamandır IŞİD'in elinde bulunuyor. Irak ordusu, IŞİD saldırıları sonucu bölgede kontrolüne aldığı yerleşim birimlerinden çekilmek zorunda kaldı. Örgütün, Ramadi'nin yüzde 90'ını ele geçirdiği ileri sürülmüş, Başbakan Haydar el-İbadi, söz konusu iddiayı yalanlayarak, IŞİD'e karşı "zafere" yakın olduklarını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)