E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSiemens’in CEO’su Trump’a ‘ırkçı’ dedi---

Siemens’in CEO’su Trump’a ‘ırkçı’ dedi

Siemens’in CEO’su Trump’a ‘ırkçı’ dedi
21 Temmuz 2019 - 16:12 borsagundem.com

Siemens'in CEO'su Joe Kaeser de büyük bir sermaye grubunu temsil etmesine rağmen kendini daha fazla tutamadı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın 'ırkçılığın ve ayrımcılığın yüzü' olduğunu söyledi.

Siemens'in CEO'su Joe Kaeser ABD başkanı Donald Trump'ı ırkçılığın ve ayrımcılığın yüzü olmakla suçladı.

CNBC’de yer alan habere göre;  Kaeser Trump'ın Demokratik Parti'nin Somali asıllı Minnesota vekili İlhan Omar ve Latin asıllı New York temsilcisi Ocasio-Cortez hakkında ‘geldikleri ülkelere geri dönmeliler' sözlerini ayrımcılık olarak değerlendirirken attığı tweette şu ifadeleri kullandı:

Dünyadaki en önemli politik makamın ırkçılığın ve ayrımcılığın yüzü haline gelmesi canımı sıkıyor.

Kaeser yıllarca ABD'de yaşadığını belirterek hayatında görmediği kadar ifade özgürlüğünü ve birlikte yaşama kültürünü bu ülkede gördüğünü belirtti ve şu anki durumdan üzüntü duyduğunu ifade etti.

ABD’DE 50 BİN ÇALIŞANI VAR
 
Siemens'in ABD'de 50 bin çalışanı bulunuyor. Alman devinin ülke genelinde 60 üretim ve araştırma merkezi var. Trump'ın Demokratik Parti'nin kadın vekilleri üzerine sert eleştirilerde bulunmasına Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi de ‘yabancı düşmanlığı' olarak nitelendirmişti.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump ülkedeki gidişatı eleştiren iki vekili kastederek “Neden suça bulaşmış, bozuk ülkelerine geri dönüp kendi sistemlerini düzeltmiyorlar ve geri gelip bize nasıl yapmamız gerektiğini söylemiyorlar” ifadesini kullanmıştı. Trump'ın bu açıklamaları ABD'de geçen haftanın gündem yaratmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika21 Temmuz 2019 23:36

    Trump'ın dedesi Almanya'dan kovulmuş, ABD'de  genelev işleterek servet kazanmış. 

  • Nihat21 Temmuz 2019 19:14

    Trump bir yerlere şirin gözükmek için,  bazı mesajlar da verebilmek için bunu yapmak zorunda!   Omar İlhan ı bilmem ama İngiltere de müslüman görünümlü çoğu arsız çok değişik planlar peşinde!  Örneğin Lonra belediye başkanı  lgbt sempatizanı bir ahlaksız!  Chatham house de sık görülen buralar da konferans veren bir sürü sütü bozuk güya müslüman eşcinselliğe sempati ile baktığını açıkça ifade edip evrim  Kuran da var diyerek ahlaksızlığın daniskasını yapmaktalar. Bu ve benzerlerinin  ne ayetle ne de kitapla ilgisi yok.  Bunlardan Türkiye de de çok var!  Feto bitti sanmayın yeni türevleri  zehirli mantar gibi!  

  • fafa21 Temmuz 2019 18:28

    Kimi ülke yokluktan ,kimi ülke varlıktan huzur içinde değil.İkisini de berbat eden yine kendileri.Kimi hırsız,kimi arsız.

  • Hazan 21 Temmuz 2019 17:21

    Ah Alamanlar ahhhhh ah!!! Daha çok üzüleceksiniz çoooookkkk ...