E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriShell'den dev satın alma---

Shell'den dev satın alma

Shell'den dev satın alma
09 Nisan 2015 - 04:26 borsagundem.com

Royal Dutch Shell, İngiliz BG Group’u 69.7 milyar dolara satın aldı. 25 ülkede faaliyet gösteren BG Group günde yaklaşık 680 bin varil petrol üretiyor

Dünyada 70’ten fazla ülkede faaliyet gösteren Royal Dutch Shell, petrol sektöründe son 10 yılda gerçekleşen en büyük satın alma hamlesine imza atarak, İngiliz BG Group’u 69.7 milyar dolara satın aldı. Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden BG Group’un merkezi İngiltere’de bulunuyor. Afrika, Asya, Avustralya, Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika dahil 25 ülkede faaliyet gösteren şirket günde yaklaşık 680 bin varil petrol üretiyor. 1997’de kurulan şirketin, 2014 yılı itibariyle net geliri 6.1 milyar doları buluyor.

SHELL FARKI KAPATACAK

Dünyanın en büyük ölçekli sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) projelerini geliştiren BG’nin Brezilya, Doğu Afrika, Avustralya, Kazakistan ve Mısır’da milyarlarca dolar değerinde projeler yürütüyor. Piyasa değeri 202 milyar dolar olan Shell bu satın almayla birlikte piyasa değeri 360 milyar dolar olan dünyanın en büyük petrol üreticisi ExxonMobil ile arasındaki farkı da kapatmaya ve doğalgaz üretimindeki üstünlüğünü sağlamlaştırmaya çalışacak. Petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüşün enerji şirketlerini birleşmeye zorladığı ifade edilirken BG ile Shell’in birleşmesinden ortaya çıkacak yeni şirketin yüzde 19’u BG hissedarlarına ait olacak. Shell’den yapılan açıklamaya göre göre iki şirketin birleşmesi firmaya yılda 2.5 milyar dolar tasarruf sağlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)