E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaShanghai yabancı yatırımcılar için 200 milyon dolar harcayacak---

Shanghai yabancı yatırımcılar için 200 milyon dolar harcayacak

Shanghai yabancı yatırımcılar için 200 milyon dolar harcayacak
15 Ağustos 2019 - 14:53 borsagundem.com

Shangai, yabancı yatırımlarını yılın ilk yedi ayında bir önceki yıla göre yüzde 58.3 oranında artırdı

Yabancı yatırımlarını yılın ilk yedi ayında bir önceki yıla göre yüzde 58.3 oranında artıran Shangai, bu rakamı artırmak için kolları sıvadı. Kentte 700’den fazla çok uluslu şirketin bulunduğunu söyleyen Shanghai Belediyesi Ticaret Komitesi Müdür Yardımcısı Yang Chao, “Bu rakamı artırmak için yabancı yatırımcılar açısından yeni düzenlemeler yapmaya karar verdik.

Bunun için de 200 milyon dolarlık bir bütçe ayırdık” dedi. Shanghai yerel yöneticileri, çokuluslu şirketlerin bölgesel merkezlerini kendi belediye sınırları içinde geliştirmelerini teşvik edeceklerini açıklaması yaptı. Shanghai Belediyesi Ticaret Komitesi Müdür Yardımcısı Yang Chao, “Shainghai 700’den fazla çokuluslu ticari kurumun bölge merkezine ev sahipliği yapıyor ve Çin anakarasında çoktandır bu türden girişimlerin en fazla bölge merkezini ve yabancı sermayeli araştırma ve geliştirme merkezini barındıran kenttir” dedi.

Yang, çokuluslu firmaların bölgesel merkezleri olarak kabul edilmesi için gereken ölçütlerin, şirketlerin düşük varlık stratejilerine uymadığını belirtti ve “Yeni politikalarımız sayesinde daha çok bölgesel merkezin kentte yerleşmesini cazip kılmayı ve bunların işlevlerinin genişlemesini ve bu gidişi hızlandırmayı umuyoruz” diye ekledi. Bu politikalar uyarınca, bölge merkezlerinin ana firmaları için gerekli bulunan toplam varlık 200 milyon dolarlık bir bütçe ayrılmış durumda.

Shanghai, araştırma ve geliştirme etkinliğini daha da kolaylaştırmak amacıyla, ayrıca her türlü hak ihlaline duyarlı olan tanınmış ticari markaları kentin temel koruma listesine eklemeyi ve böylece bölgesel merkezlere daha etkin bir fikri mülkiyet koruma hizmeti sunmayı planlıyor. Bu yılın ilk yedi ayı içinde 4 bin 105 yeni yabancı sermaye şirketi Shanghai’ye geldi bu, 2018 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 58,3 oranında bir artış ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)