E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemShanahan onayladı! ABD'den Orta Doğu'ya askeri sevkiyat---

Shanahan onayladı! ABD'den Orta Doğu'ya askeri sevkiyat

Shanahan onayladı! ABD'den Orta Doğu'ya askeri sevkiyat
11 Mayıs 2019 - 06:09 borsagundem.com

Pentagon, İran ile artan gerilim üzerine Orta Doğu'ya "USS Arlington" amfibi savaş gemisini ve bir Patriot hava savunma bataryasını sevk ettiğini açıkladı

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon), yapılan yazılı açıklamada, "Savunma Bakan Vekili (Patrick Shanahan), ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı'nın hafta başında talep ettiği ek askeri güç talebinin bir parçası olarak, komutanlığın görev bölgesine USS Arlington (LPD-24) gemisi ve bir Patriot bataryasının gönderilmesini onayladı" ifadelerine yer verildi.

Bu unsurların da İran'ın ABD'ye ait bazı hedeflere saldırmayı planladığı iddiaları üzerine hafta başında bölgeye gönderilen "USS Abraham Lincoln" Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile Bombardıman Görev Gücüne katılacağı belirtilen açıklamada, "Savunma Bakanlığı İran rejimi, ordusu ve destekledikleri güçlerin faaliyetlerini yakından izlemektedir." denildi.

ABD, hafta başında İran'ı hedef göstererek, USS Abraham Lincoln uçak gemisi ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçağından oluşan bir görev grubunu Körfez bölgesine sevk etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika11 Mayıs 2019 19:18

    İran’ın  yurt içinde ve  yurt dışında çoğu hapse atılan ya da  öldürülen, rejimin yıkılması için hâlâ mücadele eden pek çok muhalifi var. Yolsuzluk büyük boyuta gelmiş, iş adamları parasını İran dışında tutuyor.

  • Dd11 Mayıs 2019 17:03

    iran la savaş yapanlar sa. Bizim  ekonomimizin alt üst olmasına. Yeter de artar bile.

  • ALAATTİN CAMGÖZ11 Mayıs 2019 16:58

    ben savaş olacağını hiç tahmin etmiyorum.çünkü iranda da s 400 ler var.sonra iran da atom bombası olmadığı ne malum.biz uçak yapamıyoruz iran hem uçak yapıyor hem uzun mendilli füze.olursa olsun bunda da bir hayır vardır.iki tane atom bombasını israile atarlar ise israil haritadan silinir ve ortadoğnun baş çıbanı biter olur biter.o yüzden bu şerefsiz abd üvenmemeli ve çok acilen tüm askeri silahlar yapılmalı ve hatta atom bombası bile.

  • Orhan11 Mayıs 2019 13:58

    bir arkadaş iran la savaşırlarsa bizimle kötü olmayacaklardır demiş ne kadar cahil ne kadar hayali bir düşünce kardeşim sen polyancılık felan mı oynuyorsun kafayı biraz çalıştırsana ırak olur sonra suriye sonra iran sonra sana da sıra gelir uşağum.Biz abd ile müttefiğiz , nato üyesiyiz. ama ypy yapılan tırlar dolusu silah yardımı neyin nesi bir düşün bakalım , Türkiye son gelişmelere paralel olarak Rusya ile ilişkilere , ortaklığa doğru ilerliyor.neden acaba ??????

  • Mehmet 11 Mayıs 2019 12:24

    Belki de sonra sıra bize gelmiştir

  • Nihat11 Mayıs 2019 12:23

    Şerefsiz tayfalar ecelinize yürüyorsunuz!  Dünyanın başına sizi bela edenler ki  Türkiye onlara zamanında tekmeyi basmıştı!  Bu sefer kendilerini gizleyip  bunları çoban köpeği gibi kullanıyor.  Malum güç İngiliz derin devletidir. Yoksa Amerika kendi içinde yönetilen bir ülke olmuş olsa idi neden sağa sola bulaşsın saldırsın!  Kendi kaynakları zaten zengin!  Ancak kapitalizm adı altında kurulan  zulüm düzeninin ülkeyi ne hale getirdiği ortada!  Zamanında  Komunizm in Rusya yı mahvettiği gibi.  Bu derin güç  merkezi londra  da bütün bu izm lerin temeli atılmıştır ki zıtları birbirine düşürüp ortalığı karıştırabilsin.

  • WERS11 Mayıs 2019 10:48

    iran ile savaş yapacaklarsa bizim ile kötü olmayacaklardır