E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemShanahan: F-35'i teslim ettiğimizde Akar'ı ziyaret etmek isterim---

Shanahan: F-35'i teslim ettiğimizde Akar'ı ziyaret etmek isterim

Shanahan: F-35'i teslim ettiğimizde Akar'ı ziyaret etmek isterim
19 Nisan 2019 - 04:19 borsagundem.com

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan: Müşterek taaruz uçağını (F-35) teslim ettiğimizde Akar'ı ziyaret etmek isterim

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmesine ilişkin, "Bakan Akar, yani onlar (Türkler) stratejik bir ortaktır ve her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır. Onun için hazır buradayken oturup konuştuk. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor" dedi.

Arnavutluk Savunma Bakanı Otla Xhaçka ile ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) bir ara gelen Shanahan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milli Savunma Bakanı Akar ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye ile ABD arasındaki konulara ilişkin bir ilerleme kaydedip kaydetmediğine yönelik soruya Shanahan, şu yanıtı verdi: "Kaydettim. Bakan Akar, yani onlar (Türkler) stratejik bir ortaktır ve her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır. Onun için hazır buradayken oturup konuştuk. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor. Bu da o görüşmelerden biriydi herhangi bir not yok. Nerede tıkandık, nasıl çıkarız gibisinden bir şeydi ve ben şunu ifade ettim; biz pozisyonlardan ziyade menfaatlere odaklandık."

Shanahan ayrıca, "(Türkiye'ye) Müşterek taaruz uçağını (F-35) teslim ettiğimizde onu ziyaret etmek istediğimi söyledim." diye konuştu.

Bakan Akar, Amerikan Türk Konseyi (ATC) 37. Yıllık Konferansı kapsamında Washington'a gerçekleştirdiği ziyarette, salı günü Shanahan ile görüşmüştü.

TÜRKİYE İLE GÜVENLİ BÖLGE GÖRÜŞMELERİ

Diğer taraftan, gün içinde Pentagon'da düzenlenen basın toplantısında Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgenin Türkiye tarafından kontrol edilmesi konusundaki bir soruya Pentagon Sözcüsü Charles E. Summers, toplantı sonrası yazılı yanıt verdi.
Summers, "Türkiye-Suriye sınırındaki güvenlik kaygılarına yönelik Türkiye ile yoğun görüşmelere devam ediyoruz. Bugüne kadarki görüşmelerimiz verimli geçti. Kuvvetlerimizi çekerken koalisyonla beraber Suriye'de DEAŞ'ın kalıcı olarak yenilmesini sağlayacağımıza ve bölgeyi istikrarsızlaştıracak bir güç boşluğunu engellemek, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını ele almak ve IŞİD ile mücadelede ortaklarımızı korumak dahil Başkan'ın (Donald Trump) Suriye'deki diğer hedeflerine de ulaşacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • veri19 Nisan 2019 10:42

    erol g.doğru söylüyorsun işletme ilahiyat mezunu insanlar bu işlere bakmamalı ,ayrıca üniversite sınavlarında çok düşük 280 puanla girilen harp okulundan mezun SUBAYLARDA  bakmamalı odtü, itü , boğaziçi mezunu insanlar bakmaLI...

  • KADİR19 Nisan 2019 18:27

    BUGÜNE KADAR ODTÜ, İTÜ, BOĞAZİÇİN MEZUNLARI  BAKTIDA NE OLDU. UZAYA  MEKİKMİ GÖNDERDİLER.  BOL BOL İÇİ BOŞ SLOGANLAR  ATTILAR.  MESELE HANGİ  OKULU BİTİRDİĞİ DEĞİL, ZİHNİYET ZİHNİYET.  O BAHSETTİĞİN OKULLARIN REKTÖRLERİ  DAHA DÜNE KADAR  BİLİMİ BIRAKMIŞ  SİYASETLE UĞRAŞIYORLARDI. EİNSTEAİN  HANGİ  OKULU BİTİRDİ.

  • erol g.19 Nisan 2019 06:37

    SAVUNMA BAKANLARI GENERAL KÖKENLİ OLUNCA BİRBİRLERİNİ ANLIYORLAR MİLLİ SAVUNMA BAKANIMIZIN GENERAL KÖKENLİ OLMASI GELENEĞİMİZ HALİNE GELMELİ İlahiyatçıdan/işletme mezunundan savunma bakanı olmamalı

  • Aslı19 Nisan 2019 10:54

    Shanahan’ın askeri geçmişi yok ki. Adam makine mühendisi ve Boeing in üst düzey eski yöneticisi. Adamı General yaptın. Ben de bilgisi olmayanlar yorum yapmasın diyeyim bari....