E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSGK: Korona virüs salgınına 31 milyar lira ödendi---

SGK: Korona virüs salgınına 31 milyar lira ödendi

SGK: Korona virüs salgınına 31 milyar lira ödendi
13 Mayıs 2022 - 15:13 borsagundem.com

SGK Başkanı Cevdet Ceylan, pandeminin başlangıcından beri 13 milyar liralık geçici iş göremezlik parası ödendiğini açıkladı.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, 2021'de 633 milyar liralık gelir sağladıklarıknı, aynı dönemde 654 milyar liralık gider gerçekleştiğini duyurdu.

Hafta boyunca ülke genelinde sosyal güvenlik bilincinin yerleştirilmesi ve geliştirilmesi noktasında ziyaretler, paneller, konferanslar düzenleyeceklerini ifade eden Ceylan, gelirlerin giderleri karşılama oranının yüzde 97'ye ulaştığını, bu oranın SGK tarihinde en üst nokta olduğunu bildirdi.

Nüfusun yüzde 99,5'i Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındı

SGK reformundan sonra yapılan en önemli düzenlemelerden birinin de Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili düzenleme olduğuna işaret eden Ceylan, nüfusun yüzde 99,5'inin Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını söyledi.

Ceylan, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşların da ayda 150 lira ödemesiyle hem kendileri hem de eş ve çocuklarının sağlık yardımlarına ulaşabildiğini dile getirdi.

177 milyar liralık sağlık harcaması

41 bin 680 sağlık hizmeti sunucusu vasıtasıyla hizmetleri vatandaşlara sunmaya çalıştıklarını kaydeden Cevdet Ceylan, "2021 yılında sağlık hizmeti sunucularına 864 milyon başvuru yapıldı, bu kapsamda 177 milyar liralık sağlık harcaması gerçekleştirildi" dedi.

Teşvik uygulamalarının da sürdüğünü açıklayan Ceylan, aktif 23 teşvik uygulamasının şu anda devam ettiğini söyledi. e-Devlet'te en çok uygulaması olan kurumun SGK olduğunu aktaran Ceylan, 2021'de 306 milyon tıklanma aldığını bildirdi.

2021'de 810 bin kişiye emekli aylığı bağlandı

13,5 milyon emeklinin bulunduğunu dile getiren Ceylan, "2021 yılında 810 bin kişiye emekli aylığı bağlamışız. 2021 yılında emeklilerimize 406 milyar emekli aylığı ödemesi gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Salgın döneminde yapılan ödemeler

Kovid sürecince SGK'nin öneminin bir kez daha görüldüğünü vurgulayan Ceylan, şöyle konuştu:

Kovid-19 dönemi istirahat paralarının yoğunlaştığı bir dönemdi. Kovid-19 sürecinde sosyal güvenliğin, sağlık güvencesinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu dönemde pek çok teşvik uygulaması, ödeme yapıldı. Kovid-19 sebebiyle başlangıçtan bu yana 13 milyar liralık geçici iş göremezlik parası ödedik. Kovid-19 dönemindeki sağlık harcamalarından dolayı, Kovid-19 testi, tedavi-bakım hizmeti kapsamında ise 18 milyar liralık ödeme yaptık.

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi

Pandemi, SGK listesinden çıkarıldı

SGK, gelir gider dengesinde son 20 yılın zirvesinde

Acil durum, trafik kazası... SGK'dan ücret açıklaması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)