E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade kararına itiraz etti---

Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade kararına itiraz etti

Sezgin Baran Korkmaz, ABD'ye iade kararına itiraz etti
20 Haziran 2022 - 18:12 borsagundem.com

Avusturya'nın Sezgin Baran Korkmaz'ın ABD'ye iade edilmesine ilişkin kararına Korkmaz’ın avukatları itiraz etti.

Avusturya Adalet Bakanlığı, ABD'nin SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesine ilişkin talebini kabul etmişti. Avusturya'nın iade kararının ardından, Korkmaz'ın avukatları karara itiraz etti.

'HEM TÜRKİYE'NİN HEM ABD'NİN TALEBİ KABUL EDİLDİ'

Sezgin Baran Korkmaz, ABD ceza yasalarına göre, 'kara para aklamak için komplo kurmak ve resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak' suçlamasıyla ABD'nin talebi üzerine 19 Haziran'da Avusturya'da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. ABD'nin iade talebinde bulunduğu Korkmaz hakkında Türkiye'de de 'SBK Holding'e ait altı şirketin hesaplarında yapılan incelemelerde kara para aklandığı' şüphesiyle soruşturma başlatılmıştı.

Türkiye de iade talebinde bulunurken Avusturya Wels Mahkemesi, talebin Avusturya Suçluların İadesi Kanunu'na uygun olduğu görüşüyle Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesine 25 Ağustos'ta karar verdi. Bir yandan ABD'nin iade başvurusunu inceleyen Avusturya Wels Mahkemesi, ABD'nin gönderdiği ek dosyaları da dikkate alarak bu talebe ilişkin kararını verdi.

'ÖNCELİKLE' ABD'YE İADE EDİLECEK'

Mahkeme, ABD'nin iade talebini de Avusturya Suçluların İadesi Kanunu'na uygun olduğu görüşüyle kabul etti. Mahkemenin her iki ülkeye de iade kararı vermesi nedeniyle dosya Avusturya Adalet Bakanlığı'na gitti. Bakanlık ise geçtiğimiz günlerde Korkmaz'ın 'öncelikle' ABD'ye iade edilmesi yönünde karar verdi.

AVUKATLARI KARARA İTİRAZ ETTİ

Korkmaz’ın duruşmalarda “Türkiye’ye iade edilmek istiyorum” diye talepte bulunmadığı, bu nedenle Adalet Bakanlığı’nın kararına itiraz etmeyecekleri öne sürülüyordu. Ancak Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Murat Volkan Dülger yaptığı açıklamada, karara itiraz ettiklerini söyledi.

Sezgin Baran Korkmaz'ın iade edileceği ülke belli oldu

 

Baran Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi zora girdi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Frankie goes to Hollywood 21 Haziran 2022 12:12

    Bir çocuk ayakkabı boyacılığından 10-15 sene içinde milyar dolarlık varlığa şirketlere ulaşıyorsa ABD bu tip ultra başarılı girişimcileri kaçırmaz kapar kendi ülkesinde fırsat tanır çünkü ABD başarılı bilim adamı mucit girişim ve girişimcilerle dünyanın bir numarası olmuştur.

  • Roger 21 Haziran 2022 12:00

    Fed adına sözel yönlendirme dediği palavralarla gece gündüz sanal dolar basıp dünyaya kakalayarak onlarca yıldır en büyük kara para aklayıcısı oldu.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ21 Haziran 2022 10:35

    Türkiye suç cenneti değil mi.burada hemen yatmadan çıkacaksın.öyle tüm mal varlığını söfürün üzerine yap her türlü yolsuzluğu yap.abd kıçından senin kan alır kan.

  • Sosyolog 21 Haziran 2022 07:52

    Hapishane filimleri doğrumu haber ver bize zencilerle mutluluklar

  • Mucize Reis : )20 Haziran 2022 23:07

    Adamın otele tankla girildi dendi... tsk açıklama yapmadı :D mahkeme yok bişe yok... kamera kayıtları yok.. bir sürü insan gazeteciler felan otellerde konakları ses yok haber yok :D Allah büyük bakalım ne pislikler ne isimler çıkacak anca seçimden sonra çıkar. seçim öncesi frenleniyor devletin bütün denetleme kurumları 

  • tıpış tıpış20 Haziran 2022 22:59

    abd'ye gideceksin yargılanacaksın cezalandırılacaksın çaldığın paraları burada kimlere yedirdin hangi bakanlara rüşvet verdin hepsini öteceksin 

  • Zarrab20 Haziran 2022 21:33

    Sende öteceksin SBK, ve Türk halkı çok daha fazla rezillikleri öğrenecek.