E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞevket Sabancı vefat etti---

Şevket Sabancı vefat etti

Şevket Sabancı vefat etti
22 Temmuz 2021 - 11:21 borsagundem.com

Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında hayata veda etti. Şevket Sabancı, 23 Temmuz Cuma günü toprağa verilecek.

Sakıp Sabancı'nın kardeşi olan Şevket Sabancı 1936 yılında Kayseri'de doğdu.

Bir süredir tedavi gören Sabancı Holding'in önemli isimlerinden ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında hayata veda etti.
Sabancı Holding’in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı, 85 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir Amerikan Hastanesi’nde tedavi gören Şevket Sabancı’nın bu sabaha karşı vefat ettiği gelen bilgiler arasında. Sadıka Sabancı, Emine Sabancı Kamışlı ve Ali Sabancı’nın babası, Can-Kazım Köseoğlu, Fethi-Kerem Kamışlı’nın dedeleri olan Şevket Sabancı’nın kalp yetmezliğine bağlı olarak tedavi gördüğü öğrenildi.

Şevket Sabancı’nın kurucusu olduğu Esas Holding’in internet sitesinde yayımlanan mesajında prensipleri ve iş hayatına bakışı ile ilgili şu cümleler yer alıyor:
“60 yılı aşan iş hayatımda, pek çok başarının yanı sıra, zorluklarla da karşılaştım. Bunları aşarken en büyük motivasyonum; her zaman kendime, aileme, çalışma arkadaşlarıma ve ülkeme olan inancım oldu. 13 yaşında bir çocukken, rahmetli babam Hacı Ömer Sabancı'ya yaz tatilinde çalışmak istediğimi söyledim.
Kimse benden istememesine rağmen, yapılan harcamaları, ödemeleri tek tek not ettim.
Babama, onun adına yaptığım harcamaların yer aldığı listeyi göstermek istediğimde, bana “Oğlum sen ne harcadıysan, kendi paranı harcamışsın” dedi ve ona uzattığım notu yırttı. Babamın bana olan koşulsuz güveni, benim de yaptığım her işin temeline güveni yerleştirmemi sağladı.
Ben de birlikte çalıştığım iş arkadaşlarıma güvendim ve onların sayesinde Esas Holding bugünlerine geldi. Biz bir aileyiz, aynı hedef için birlikte yürüyor, kazandığımızı paylaşıyor, birlikte gelişiyoruz. İşimizi yaparken Esas'ın ana değerlerine bağlı kalıyoruz. Her durumda doğruyu savunuyor, etik prensiplerimize uygun davranıyor, sözlerimizi tutuyoruz.
Toplum için sorumluluk üstleniyor, çevreye ve geleceğe sahip çıkıyoruz. Bunu yaparken, rahmetli babamın “Bu topraklardan aldığımızı bu toprağa vermek” ilkesi bize her zaman rehberlik ediyor, yolumuzu aydınlatıyor.”

ŞEVKET SABANCI KİMDİR?

Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin dördüncü çocuğu olan iş insanı Şevket Sabancı, 1936 yılında Kayseri'de dünyaya gelmişti. Yüksek öğrenimini İngiltere'de Manchester Üniversitesi'nde Tekstil Mühendisi olarak tamamlayan Şevket Sabancı, 2004 yılına kadar Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütmüştü. 2000 yılında, Sabancı Holding’deki ortaklığını devam ettirmek kaydıyla kızı Emine Sabancı Kamışlı ile birlikte Esas Holding’i kurmuştu. Pegasus başta olmak üzere, havacılık. Gayrimenkul, girişim sermayesi konusunda yatırımlar yapan Esas Holding’in yönetim kurulu başkanlığını oğlu Ali Sabancı’ya devretmişti. Şevket Sabancı, 650 milyon dolarlık servetiyle 2020 yılında Forbes Dergisi’nin en zenginler listesinde 49’uncu sırada yer almıştı.

CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ

Esas Holding’in kurucusu, Türk sanayiinin duayenlerinden Şevket Sabancı’nın cenazesi 23 Temmuz 2021 Cuma günü ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırılacak ve Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Yabancı fon Sabancı'da yüzde 5'i geçti

 

Sabancı Holding grup başkanlıklarına iki yeni atama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali22 Temmuz 2021 23:01

    bazı malkoçlar hisedlerındne dem vurmuş    bütün hiseler düştü onlar nolacak  yapma borsa git lımıon sat

  • baran22 Temmuz 2021 21:07

    Allah rahmet eylesin; mekanı cennet olsun!  İlk nesil  Sabancılar gerçekten her biri değerli insanlardı!   Fakat şimdi bu holding ve bazı kurumları çok kötü yönetiliyor.  Örneğin Akbank ; özellikle  dışarıdan aldığı sendikasyon kredilerini  ne yapıp yapıp müşterilere yüksek faizle satma derdindeler !   Saçma sapan sigortalar icat edip personeline baskı yolu ile sattırmak ta bunların marifeti.  Üst idarecileri aklınızı başınıza alın böyle bankacılık olmazç  bu gidişle çuvallarsınız!  Ne koparırsam kar mantığı sonunda kendi kolunu kopartırsın!    Teknosa   zaten evlere şenlik Çin den getir Türkiye de sat!  Yıllardır hiç bir gelişme yok.  Zarar hep zarar.

  • İZZET BAŞ22 Temmuz 2021 18:26

     Ali Sabancı bugün iyisin.... PEGASUSLA malı götürdün  , ama öbür dünyaya götüremiyorsun.....

  • Vatandaş22 Temmuz 2021 15:59

    Carfurda kanımızı emdiniz hakkımı helal etmiyorum

  • Sefa 22 Temmuz 2021 13:12

    Sahol hissesinde ky yı yedirdiniz keza Afyon öyle hakkımı sabancılara helal etmiyorum

  • Y.a22 Temmuz 2021 12:14

    Allah rahmet eylesin.Mekani cennet olsun. Eski bir sabanci calisani olarak Sabanci ailesine minnetkarim.isleri rast gelsin.Butun is verenler bu aile gibi olsa.

  • Mustafa22 Temmuz 2021 11:56

    Parannpulunda olsa son durak herkese ayni rahmet eylesin

  • Carrfursa hissedarı 22 Temmuz 2021 11:49

    ALLAH rahmet etsin mekanı cennet olsun. HACİ ÖMER sabancı gördüğün gibi giden yanında hiçbir şey götürmüyor Carrfursa hissesine sahip çık millet battı 216 tl den 40 tl düştü milletin ahını alma