E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSesen’in kanser ilacı yeni bir fırsat mı sunuyor? ---

Sesen’in kanser ilacı yeni bir fırsat mı sunuyor?

Sesen’in kanser ilacı yeni bir fırsat mı sunuyor?
13 Mayıs 2022 - 08:15 borsagundem.com

Sesen Bio, kasa invaze olmayan mesane kanseri tedavisine yönelik olarak Vicineum adlı bir ilaç geliştirmekte. Onay süreci için çalışmalar yürüten şirketin mevcut fiyatları ilginç bir fırsat sunuyor olabilir.

Kanser tedavisine yönelik deneysel ilaçlar geliştiren bir şirket olan Sesen Bio, kasa invaze olmayan mesane kanseri tedavisine yönelik olarak bir ilaç geliştirmekte. Vicineum adlı ilacın onay sürecine dair beklentiler 2021 yılında hisse fiyatını 6$’ın üzerine yükseltse de, ilacın onay sürecinde yaşanan aksaklıklar hisse fiyatının 0,40$’lara inmesine neden oldu. Onay sürecinin yeniden başlaması için çalışmalar yürüten şirketin mevcut fiyatları ilginç bir fırsat sunuyor olabilir.

Vicineum’un onay sürecinde nedeler yaşandı? Şirketin aktif Faz-3 deneyleri yaptığı bu ilaca dair Ağustos 2021’de yaptığı lisans başvurusu Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından reddedildi. Başvurunun reddi sonrasında hissede 4,9$'dan 1,2$ seviyelerine sert değer kaybı yaşandı. Şirketin 29 Ekim 2021’de FDA ile gerçekleştirdiği bir diğer toplantıda da, olası bir yeniden başvuru için hangi şartların sağlanması gerektiği ve deney yapısının nasıl revize edilmesi gerektiği ile ilgili görüş alan yetkililer; aldıkları görüşler doğrultusunda yeniden bir lisans başvurusunda bulunmak için hazırlandıklarını açıkladı. 10 Ocak 2022 tarihli haberde ise, şirket ağırlıklı olarak Vicineum ilacının Faz 3 klinik deneylerinde görev alması için yeni tıbbi lider olarak 15 senelik araştırma tecrübesi bulunan Dr. Rosales ile anlaştığını açıkladı.

Sesen 2022’nin ilk çeyreğinde FDA ile görüşmelere devam ederek Vicineum’un onayı için nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiğini belirlemeye çalışıyor. 28 Mart 2022’de Sesen ve FDA arasında gerçekleşen görüşmede, Sesen’in sunduğu protokol ve istatistik planın büyük çoğunluğu FDA tarafından kabul edilse de, sürecin devamı açısından kalan konularda tarafların anlaşması gerekmekte. Şirket 2022 ortalarında, ek Faz-3 deneyinin gerçekleşmesi için geriye kalan konularda FDA ile tekrar görüşmeyi planlıyor ve bu görüşmenin tarihinin belirlenmesi adına önümüzdeki günlerde FDA’e başvurması bekleniyor.

Vicineum’un kanser tedavisinde kullanılan diğer bazı tedavi yöntemleri ile faydalı bir birliktelik oluşturduğunu düşünen şirket, bir yandan FDA ile ek Faz-3 deneylerindeki çalışma yöntemi üzerinde mutabakat sağlamaya çalışırken, aynı zamanda ABD Ulusal Kanser Enstitüsü’nde Vicineum’un AstraZeneca’nın Durvalumab’I ile birlikte test edildiğini belirtiyor.

Vicineum’un onayı için gerekli ek Faz-3 deneylerinin başlaması için daha zamana ihtiyaç olsa da, daha önceki olumsuz yanıtın neden olduğu ciddi değer kaybı göz önüne alınırsa, konu hakkındaki olumlu gelişmeler yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilecektir.

Vicineum dışında şirketin devam eden hikayelerinden biri de, şirketin patentli ürünü Interleukin-6 adlı antikor için Roche ile yaptığı anlaşma. 1Ç22’de şirket Roche ile olan anlaşması kapsamında 20 milyon$ ödeme daha aldı ve böylece bu anlaşma dahilinde aldığı öedeme 50 milyon$’a yükseldi, anlaşmadaki diğer koşulların da sağlanmasıyla şirketin 220 mİlyon$ daha ödeme alma ihtimali bulunmakta.

Nakit ve nakit benzerleri kalemini 1Ç21’deki 110 milyon$’dan 169,8 milyon$’a yükselten şirket, ilk çeyrekte 4,8 milyon$ ARGE harcaması gerçekleştirdi.

Önümüzdeki dönemde birleşme, satın alma veya stratejik ortaklık gibi potansiyel stratejik alternatifleri değerlendireceğini belirten Sesen ayrıca, Nasdaq Borsası’nda işlem görebilmeye devam edebilmek adına ters bölünme işlemi gerçekleştirme teklifini Genel Kurul’a sunacak.

Peki Sesen Bio (Nasdaq: SESN) hissesinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak ABD piyasası hisse senedi işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Ah o gemide ben de olsaydım!

Netflix: Güzel günler geride mi kaldı?

American Airlines: Yükseliş tamam mı devam mı ?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)