E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisServe Kırtasiye’de tahsisli satın alma hazırlığı---

Serve Kırtasiye’de tahsisli satın alma hazırlığı

Serve Kırtasiye’de tahsisli satın alma hazırlığı
28 Nisan 2014 - 16:12 borsagundem.com

Serve Kırtasiye’de uzun zamandır devam eden hazırlıkların altından tahsisli sermaye artırımı ile halka açılma çıktı

MURAT DEMİRBAĞ – BORSAGUNDEM.COM

Serve hisselerini satın alarak şirket yönetimine sahip olan Cemalettin Doğan şimdi de halka açık olmayan Çağla Grup isimli şirketini halka açık hale getirmeye çalışıyor. Normal yollardan halka açılamayan şirketlerin, halka açık bir şirkete ortak olup, akabinde tahsisli sermaye artırımına gitmesinin örnekleri ve sonuçları daha önce de yatırımcılar tarafından yakından takip edilmişti. Bu kez de Serve Kırtasiye 8.562.000 TL sermayeli halka açık bir şirket iken, 110 milyon TL sermayeli halka açık olmayan bir şirketle birleştirilmek isteniyor. Serve’nin yapılacak alım karşılığında ödeyecek parası bulunmadığından, faturanın yine yatırımcıya çıkacağı iddia ediliyor. Otoritelerin izin vermesi durumunda, Akis Bağımsız Denetim şirketi tarafından yapılan değerleme sonucunda 105.600.000TL-127.100.000 TL aralığında değerlenen Çağla Grup, dolaylı yoldan borsaya girmiş olacak. Akis Bağımsız Denetim, daha önce Kervansaray-SİS Sayılgan, Latek Holding- Genpower, CLK Holding-Ossis Yatırım, Kervansaray- Ertuna gibi birleşmelerde değerleme raporu hazırlamıştı.
 
KAP’TA NEDEN SADECE DENETİM SONUCUNUN ÖZETİ YAYINLANDI

Bununla birlikte Şirketten yapılan açıklamalar yatırımcılar tarafında kafa karıştırıyor. Şöyle ki;

-Cemalettin Doğan’ın Serve Kırtasiye’nin imtiyazlı hisselerini satın almasından sonra, Cemalettin Doğan'ın %80’ine sahip olduğu Çağla Grup Elektrik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birleşme çalışmalarına başlanmasına karar verildi. Bu karar doğrultusunda şirketin stoklarının, maddi ve mali duran varlıklarının ve fikri ve sınai mülkiyet haklarının satışına karar verildi. Ancak aradan geçen birkaç aylık süre sonunda SPK’nın Birleşme ve Bölünme Tebliğinin 12. maddesi nedeniyle vazgeçildiği açıklandı.

-Arkasından ise tahsisli sermaye artışı yoluyla Çağla Grup ortaklarından satın alınmasına karar verildi.

-Kafa karıştıran bir diğer konu ise Akis tarafından yapılan denetim sonucunun sadece özeti, 10. ve 18. sayfalarının KAP’ta yayınlanması oldu. Yatırımcı cephesinde raporun tamamının neden yayınlanmadığı ve Çağla Grup’un faaliyet konusu merak konusu oldu.

-Özet raporda yer alan görüşler dikkat çekici. Akis Bağımsız Denetim şirketi raporun özet kısmında şu görüşlere yer verdi: ‘’Değerlemede kullanılan mali tahminlerin, Şirket Yönetimi tarafından, Çağla Grup'un gelecek mali performansını en iyi şekilde yansıtacak tahminler ve kararlar doğrultusunda hazırlandığı varsayılmıştır. Halka açık bilgilere erişim dışında ayrıca detaylı finansal inceleme veya durum tespit çalışması (due-diligence) gerçekleştirilmemiştir.’’

Yapılacak satın alma nedeniyle ayrılma hakkı fiyatı da1,17 TL olarak belirlendi. Şirketten yapılan açıklamalar sonrası Gözaltı Pazarı’nda işlem gören Serve Kırtasiye hisseleri, 3. kez tavan oldu. Hisseler 0,77 TL’den 1,01 TL’ye ulaştı.

Şimdi gözler otoritelerde. Yatırımcı soruyor: İçi boş, herhangi bir faaliyeti olmayan ve 8,5 milyon TL sermayeli halka açık bir şirketin, 110 milyon TL sermayeli halka açık olmayan şirketi tahsisli sermaye artırımı yoluyla satın almasına izin çıkacak mı?
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 39,38
En Yüksek: 36,44
En Düşük: 36,00
Değişim 18,26 %
FK: 469,27
PD / DD: 33,26
İşlem Hacmi 1.932.534
Toplam Adet: 50.760
Ağırlıklı Ort.: 36,16
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)