E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSert yükselişlere karşı temkinli olmakta fayda var---

Sert yükselişlere karşı temkinli olmakta fayda var

Sert yükselişlere karşı temkinli olmakta fayda var
07 Temmuz 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinde yatay başlangıç bekleniyor.

Piyasalara Bakış

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde de gücünü korudu ve %2.4 artışla
118.485 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 21.6 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, BIST-100 endeksine dahil olan 94 hisse değer kazanırken, 6 hisse ise değer kaybetti. Yurtdışı Hisse vadeli piyasalarında ise sabah saatlerinde hafif kar satışları izleniyor.

Haftaya Asya'da özellikle Çin'deki sert yükselişle pozitif başlayan küresel hisse endekslerinde kapanış da güçlü gerçekleşti. Çin'de açıklanan PMI verileri ve borsaya yönelik yorumlar yükselişi desteklerken, ABD'de ise Nasdaq liderliğinde yükseliş sürüyor. Özellikle FANG hisseleri yükselişte başı çekiyor. Vaka sayılarında artış devam etse de salgının ilk çıktığı döneme göre daha iyi mücadele edildiği aşikar ancak yine de salgınla daha iyi mücadele eden ülke ve bölgelerde de performans farklılıkları ortaya çıkacak gibi görünüyor. Çin'de görülen son ralli bunun habercisi olabilir, BIST için de benzer avantaj mevcut. Ancak özellikle BIST-100 dışı şirket hisselerindeki sert yükselişlere karşı temkinli olmakta fayda var. Bugün Almanya'da sanayi üretimi, ABD'de ise JOLTS verisi takip edilecek.

BIST-100 endeksinde yatay başlangıç öngörüyoruz. Endekste 119.500 seviyesini direnç olarak öne çıkarıyoruz, 118.000-117.500 destek seviyeleri iken 116.500 seviyesini kısa vadeli zarar kes seviyesi olarak belirliyoruz.

Makroekonomi & Politika Haberleri

TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi haziran ayında 69,32 seviyesine yükseldi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)