E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSert yükselişin ardından hacimli kararsız görünüm---

Sert yükselişin ardından hacimli kararsız görünüm

Sert yükselişin ardından hacimli kararsız görünüm
03 Mart 2021 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Aşı kaynaklı olumlu gelişmeler ile tedbirlerdeki kademeli normalleşme planları risk iştahını desteklerken, enflasyon endişeleri ve tahvil faizlerindeki yükseliş risk unsurları olarak takip ediliyor. Faizlerdeki seyir ve merkez bankalarının tahvil piyasasına yönelik olası hamle ve söylemleri önemini koruyor. Bugün yurt içinde açıklanacak TÜFE rakamına ilişkin piyasadaki beklentiler aylık bazda %0,75’lik bir artış olması yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: %0,50)

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek

• 16:15 ABD – ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Teşvik paketinin Temsilciler Meclisi’nde onaylanması ve son dönemdeki yükselişlerin ardından tahvil faizlerindeki dengelenme sinyaliyle haftaya güçlü bir başlangıç yapan küresel hisse piyasalarında dün dalgalı bir görünüm etkili oldu. Yurt dışı piyasalardaki seyre paralel bir fiyatlamanın etkili olduğu BIST-100 Endeksi günü %0,09’luk sınırlı bir yükselişle 1.528,82 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,34 – 7,36 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,34’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Hafta başındaki hacimsiz gerçekleşen sert yükselişin ardından dün endeks hacimli ancak kararsız bir görünüm sergileyerek yatay bir kapanış gerçekleştirdi. Endekste kısa vadede en güçlü direncin 1.550 civarında oluşmasını bekliyoruz. Burası geçilemediği sürece yükselişleri tepki hareketi olarak değerlendirmeye ve temkinli olmaya devam edeceğiz. Aşağıda ise dünkü kapanış seviyesi de olan 1.528 ve 1.515 takip ettiğimiz ilk destekler olup, bu seviyelerin altında 1.480 ilk güçlü desteğimiz olmaya devam ediyor. Son günlerde endeksteki hareketten ziyade hisse bazlı sert volatil hareketler dikkat çekmeye devam ediyor. Bu nedenle endeksteki ana resimden ziyade hisse bazlı seviyeler çok daha önemli bir hal almış durumda.

Logo Yazılım ve Karel sorusu

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 03/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)