E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSert satışların ardından kararsız bir tablo ---

Sert satışların ardından kararsız bir tablo

Sert satışların ardından kararsız bir tablo
27 Mayıs 2021 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılış yapması bekleniyor.

Başta ABD hisse senetleri piyasaları olmak üzere son dönemde küresel ölçüde hisse senelerinde yön oluşturmakta zorlanılan kararsız bir görünüm mevcut. ABD faizleri ve dolar endeksi ise son zamanların düşüklerindeki seyrini devam ettiriyor. Bugün ABD'de 15:30'da açıklanacak GSYİH ve haftalık işsizlik başvuruları başta olmak üzere dayanıklı tüketim malları siparişleri, kişisel tüketim harcamaları ve 17:00'da açıklanacak bekleyen konut satışları piyasalara hareketlilik getirebilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

15:30 ABD - 1. Çeyrek GSYİH Önem: Yüksek

15:30 ABD - Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Önceki günkü sert satışların ardından dün günün son bölümüne kadar kararsız bir tablo oluşan endekste, son bölümde gelen alımlarla endeks günü %1,92 yükselişle 1.427 seviyesinden tamamladı. Dün sektör endekslerinin tamamı yükselirken BIST 100'de de 89 hisse günü yükselişle tamamladı. Yurtdışında kararız bir tablo varken BIST 100'de önceki gün gelen sert satışların tepkisi yaşandı. Bugün ise ABD endeks vadelileri hafif satıcılı seyrederken, Asya piyasalarında karışık bir tablo var. Avrupa'da ise yataya yakın kararsız bir açılış beklentisi hakim. Dün endeks kapanışında 8,44 civarında bulunan Dolar/TL kuru bu sabah 08:00 itibariyle 8,46 civarında bulunuyor. Bu görüm altında endeksin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılış yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önceki gün gelen sert satışların ardından dün BIST 100'de önce dengelenme ardından da günün son bölümünde tepki alımları görüldü. Bu tepki ile endeksin dün bahsettiğimiz 1.415 üzerine hareketlenmesi ve bu seviye üzerinde kalarak günün en yüksek seviyesinden kapanması olumlu oldu. 1.415 üzerinde dün de bahsettiğimiz 1.430 - 1.445 aralığı yeniden dengelenme bölgesi olarak izlenebilir. 1.445 aşılacak olursa da yakın dönem için en güçlü ve en kritik seviye olarak izlediğimiz
1.462 yeniden gündeme gelebilir. Burası aşılamadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz. Aşağıda ise 1.415 ve buranın altında son satışlarda gördüğümüz en düşük seviyeler olan 1.390 civarı en kritik destek bölgesi konumunda bulunuyor.

Günün önemli şirket haberleri 27/05/2021

 

Işık Plastik ve Osmanlı Menkul sorusu

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İbrahim Özkan28 Mayıs 2021 08:31

    Borsa İstanbul ve Sermaye piyasası kurulu SPK gerektiği yerde masaya yumruk vuramaz ise piyasa böyle olmaya hep mahkumdur.