E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSert kar satışları yaşanma riski yükseldi---

Sert kar satışları yaşanma riski yükseldi

Sert kar satışları yaşanma riski yükseldi
18 Haziran 2020 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST’in güne satıcılı bir eğilimle başlaması ve gün içinde dalgalı seyrini devam ettirmesi bekleniyor.

Güne dün pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde kısmen dar bantta dalgalanırken günü 110.940 seviyesinden yatay kapattı. İkinci dalga endişeleri devam ederken, yurtdışı borsalar günü karışık bir görünümle tamamladı. CDS’ler günü 471 seviyelerinden kapattı. VIX endeksi 34 seviyelerde ve volatilitenin kısa vadede momentum kaybetse de devam edeceğine işaret ediyor. VIX endeksi 28 seviyesi altına gelmedikçe yurtdışı borsalarda kar satışlarının tekrar güçlenme riski devam edecektir. Yurtdışı borsalar geçen haftaki kayıplarının bir kısmını güçlü ekonomik veriler ve ABD’den ek teşvik gelebileceği beklentisiyle geri alsa da Covid-19’a ilişkin ikinci dalga endişeleriyle kar satışlarının tekrar güçlenme riskinin devam ettiğini düşünüyoruz. Yurtdışı borsalardaki yükseliş eğiliminin devamı durumunda BIST’in de düşük momentumla yükselişe eşlik etmesi beklenir.

Yurtiçinde vaka sayısındaki artış nedeniyle endeks yükseliş eğilimini devam ettirse de kısa süreli sert kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. Geçen hafta momentum kaybeden yabancı satışlarının devam ettiği görülüyor. Yerli talebinin zayıflaması durumunda BIST’te kısa süreli güçlü kar satışları tetiklenebilir. ABD vadeli endeksleri BIST kapanışına göre %1 üzeri düşüşle seyrediyor.
Asya borsalarında ikinci dalga endişeleriyle karışık görünüm hakim.

BIST’in güne satıcılı bir eğilimle başlamasını ve gün içinde dalgalı seyrini devam ettirmesini bekliyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün, 6,8540-6,8574 bandında işlem gören USD/TRY paritesi gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,14 oranında değer kazanarak 6,8542 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,05 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında dün, on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 12 baz puan düşüşle günü %12,02 seviyesinden tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlarda yeni düzenlemeye ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre taksitli mal ve hizmet satışlarında taksitlendirme süresi a) Fiyatı üç bin beş yüz
Türk Lirasının üstünde olan cep telefonu satışlarında üç ay, b) Video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayar satışları ile fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üstünde olan televizyon satışlarında altı ay, c) Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ve mobilya satışları ile havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda on sekiz ay olarak uygulanacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)