E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSermaye Piyasalarının güçlü ismi Atilla Esen A1 Capital’de---

Sermaye Piyasalarının güçlü ismi Atilla Esen A1 Capital’de

Sermaye Piyasalarının güçlü ismi Atilla Esen A1 Capital’de
06 Mayıs 2019 - 16:12 borsagundem.com

Sektörün öncü aracı kurumu A1 Capital’in transferlerle güçlendirdiği kadrosuna önemli bir isim daha katıldı. Atilla Esen, “Genel Müdür Yardımcısı” olarak görev başladı.

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasalarının güçlü aktörlerinden A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile Sermaye Piyasalarının güçlü ismi buluştu… 
Hisse dünyasından Forex’e, Yatırım Danışmanlığı’ndan Kurumsal Finansman’a, yerel ve küresel çapta hizmet veren, nabız tutan A1 Capital’in önemli transferlerle güçlendirdiği kadrosuna Atilla Esen de katıldı.  Genç yaşta ünlü kurumlarda akıl, yetenek ve cesaret isteyen işlere imzasını atan Esen, A1 Capital’de “Genel Müdür Yardımcılığı” görevine getirildi.

GÖREVE BAŞLADI

Sektöre damgasını vurduğu 22 yılda, Dış Yatırım, Fortis Yatırım, TEB Yatırım, ICBC Turkey Yatırım gibi şirketlerde müşterilerin her türlü finansal ihtiyaçlarına çözüm üretmede, ekip yönetimi, birleşme süreci gibi kritik vazifelerde üstün performans gösteren Atilla Esen, Mayıs ayı itibarıyla yeni görevine başladı.

Sektörde kurumu ve müşterisini risklerden korumaya özen gösteren çalışma ahlakıyla bilinen Esen, katma değer yaratan tecrübesini bundan böyle ünlü aracı kurum A1 Capital için kullanacak.

ATİLLA ESEN HAKKINDA

1976 yılında İstanbul'da doğan Atilla Esen, lise öğrenimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı.1994 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi SBF İşletme Bölümü'nü derece ile bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakultesi Sermaye Piyasaları Bölümü Yüksek Lisans sürecine,  çalışma hayatına başlaması sebebiyle  tez aşamasında ara verdi.

Sermaye Piyasalarına  1997 yılında Alternatif Yatırım Genel Müdürlük biriminde  "Yatırım Uzmanı" olarak başlayan Esen, çalışma hayatına 2000 - 2006 yılları arasında Doğan Grubu finansal şirketi olan Dış Yatırım'da "Müdür" olarak devam etti.

Dışbank ve bağlı finansal şirketlerin Belçika menşeli Fortisbank a satılması sonrasında 2006- 2011 yılları arasında Fortis Yatırım Genel Müdürlük biriminde Yurtiçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu "Direktör"  olarak görev aldı.

2011 yılında Fortisbank ın BNP Paribas'a satılması sonrasında, Türk ortağı TEB Yatırım bünyesine katılan Esen, TEB Yatırım'da görevine yine  Genel Müdürlük biriminde "Direktör" olarak devam etti. Bu süreçte "Orta ve Üst Segment" müşterilerin her türlü finansal ihtiyaçlarına çözüm üretilmesine aracılık başta olmak üzere, ayrıca  Ekip Yönetimi ve Birleşme sürecinin başarıyla  gerçekleştirilmesinde rol oynadı.

Türkiye Pazarına yeni giriş yapan ICBC Turkey Yatırım bünyesine 2018 yılında katılan Esen, "Nitelikli Yatırım Danışmanlığı Birimi" kurulmasında görev aldı.

2019 yılı Mayıs Ayında A1 Capital Yatırım Menkul Değerler’de "Genel Müdür Yardımcısı" olarak göreve başlayan Esen, kendisini  kısaca Sermaye Piyasalarında  22 yıllık Satış ve Pazarlama tecrübesine sahip, hem kurumu hem müşteriyi risklerden korumaya özen gösteren, çalıştığı şirkete   katma değer yaratmaya  çalışan, ekip motivasyonu ve çalışma koşullarını iyileştirmeye önem veren  biri olarak tanımlıyor.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.