E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSermaye piyasalarında İbrahim Ömer Gönül dönemi başlıyor---

Sermaye piyasalarında İbrahim Ömer Gönül dönemi başlıyor

Sermaye piyasalarında İbrahim Ömer Gönül dönemi başlıyor
20 Nisan 2022 - 15:44 borsagundem.com

SPK’nın yeni başkanı İbrahim Ömer Gönül, devlet adabı ile yetişmiş, işini seven, liyakat sahibi bir isim. SPK’nın içinden geldiği için ihtiyaçları ve atılacak adımları herkesten daha iyi biliyor.

Sermaye piyasalarının ivme aldığı ülke ekonomisine büyük katkılar sağmaya başladığı dönemde bayrağı İbrahim Ömer Gönül devraldı. 11. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı olarak atandı.

6362 Sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 119. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3. ve 7. maddeleri gereğince SPK Başkanlığı’na atanan Gönül, salı günü Yargıtay’da yemin ederek yeni görevine başladı. Çevresinde sevilen ve takdir toplayan bir kişi olarak tanınan İbrahim Ömer Gönül, devlet adabı ile yetişmiş, liyakat sahibi ayrıca hemen hemen herkesin üzerinde uzlaştığı bir isim. SPK içinden geliyor olması da ayrı bir avantaj olarak gösteriyor. Önümüzdeki dönemde yeni başarılara imza atması bekleniyor.

PARA PİYASALARINDA UZMAN

2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nda göreve başlayan Gönül, fon yönetimi ve para piyasalarında uzman bir isim. Uzun süredir Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. SPK’nın içinden gelen isim olduğu için piyasaların Gönül’ün bu görevi en başarılı bir şekilde icra edeceğine inancı tam.

Özellikle enflasyonun yükseldiği, reel sektörünün yüksek faiz kıskacı ile karşı karşıya olduğu bir dönemde Gönül’e büyük görevler düşüyor. Reel sektörü daha fazla kaynak aktarılması, piyasaların derinleşmesi ve yeni enstrümanlarla zenginleşmesinde Gönül’ün önemli katkılar sağlayacağı belirtiliyor.

İHTİYAÇLARI HERKESTEN DAHA İYİ BİLİYOR

Piyasaların içinden gelen bir isim olan ve ihtiyaçları herkesten daha iyi bilen Gönül’ün SPK Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde tarihi rekorlara imza atıldı.

Gönül’ün görev aldığı dönemde sermaye piyasası, ekonomik faaliyetleri destekleyen bir yatırım mekanizması haline dönüştü. Finansman kaynağı denilince akla gelen bankacılık sektörü ve bu sektöre olan bu bağımlılık halka arzlar sayesinde azalmaya başladı.

Önümüzdeki dönemde de yeni yönetimin sermaye piyasalarını daha hızlı büyütmek ve derinleştirmek için büyük çaba harcaması bekleniyor.

İbrahim Ömer Gönül SPK'nın yeni başkanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.