E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSermaye piyasalarına yeni düzenleme geliyor---

Sermaye piyasalarına yeni düzenleme geliyor

Sermaye piyasalarına yeni düzenleme geliyor
18 Mart 2022 - 15:46 borsagundem.com

1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası'nda "ticari ilgi ve iletişim protokollerini" etkileyecek bir değişiklik önerildi. Bu teklif kripto paralar yeniden gündeme taşıdı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Türkiye’nin SPK’sı olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Menkul Kıymetler Borsası Yasası'nda değişiklik önerisinde bulundu. Kripto ve DeFi ‘nin de yeni düzenleme ile denetim altına alınabileceği gündeme geldi. SEC, 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası için önerilen bir değişiklik sundu.

Yeni teklifte borsa şöyle tanımlandı: “Menkul kıymetlerin alıcılarını ve satıcılarını bir araya getirmek için firma dışı ticari çıkar ve iletişim protokollerinin kullanımını sunan sistemler.”

SEC ayrıca, Alternatif Ticaret Sistemleri (ATS) için “önerilen değişiklikler nedeniyle borsa tanımına girebilecek ve bir ATS olarak çalışabilecek sistemleri dikkate almak” için düzenlemelerinde değişiklik yapılması çağrısında bulundu. Kripto para piyasası oyuncuları bu açıklamanın kendilerini de kapsayacağına inanıyor.

Bazıları, değişikliklerin DeFi pazarıyla yakından ilişkili olduğunu söylüyor. Diğer analistler, niyetin “kripto dünyasını ele geçirmek” olması ve değişikliğin DeFi'yi hedef almaması durumunda SEC'in prosedürel gerekçelerle sorunlarla karşılaşabileceğini belirtiyor.

SEC, son aylarda yeni bir aciliyeti vurgulayan yeni gelişmelerle kripto pazarını denetlemek için daha fazla çaba sarf ediyor. Soruşturmalar, ABD Kongre Üyesi Tom Emmer ve diğerlerinin SEC'den kripto soruşturmaları hakkında açıklama istemesine bile yol açtı.

Ormeus Coin kurucuları, 124 milyon dolarlık bir dolandırıcılık davasında suçlanan en son kişilerdi. Bu arada Ripple, SEC ile uzun süredir hukuki mücadele veriyor.

SEC, geçen yıl hızla büyüyen NFT pazarını da yakından izliyor. Başkan Joe Biden'ın talimatlarıyla SEC’in diğer devlet kurumlarıyla birlikte bir düzenleyici çerçeve oluşturma konusunda daha fazla yetkiye sahip olabileceği belirtiliyor.

Kripto paraların kaderini belirleyecek oylama

Kripto paralarla ilgili önemli uyarı!

Sermaye piyasalarını güçlendirme adımı

SEC Çin hisseleri için geri sayımı başlattı

SEC, Musk kardeşlere inceleme başlattı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan18 Mart 2022 23:15

    Ben de birşey diyeceksiniz sandım,,ilk önce yapılması gereken,borsaları sığlıktan kurtarmaları lazım.Egeen 22 yıldır sermaye artırmadı,,hala 3 milyon sermayesi var,,bunlara bir düzenleme yok mu? 22 yıldır sermaye ayni kalır mı?Borsamız can çekişiyor,,Tanzanya borsasına benzedik.

  • kamil18 Mart 2022 23:10

    Hayali saçma sapan şeylerle bizi meşgul etmeyin,,kripto adı üstünde,hayali.