E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSermaye piyasaları için 2016 beklentileri---

Sermaye piyasaları için 2016 beklentileri

Sermaye piyasaları için 2016 beklentileri
08 Ocak 2016 - 14:20 borsagundem.com

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, 2016 beklentilerini açıkladı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem’in Ocak sayısında 2016 yılına ilişkin beklentilerini paylaştı.
 
 İlhami Koç, 2015 yılını değerlendirirken 2016 yılına ilişkin beklentilerini de paylaştı. Geçtiğimiz yılın belirsizliklerle geçtiğini vurgulayan Koç şöyle konuştu:

BELİRSİZSİZLİK RİSK ALGISINI ARTIRDI

 “2015, tam anlamıyla bir “beklenmeyen belirsizlikler” yılı oldu. Belirsizlik ortamında, dünyadaki genel eğilimlerin de etkisiyle, risk algısı arttı, varlık fiyatları düştü. Sermaye piyasalarımız da bu ortamdan payını fazlasıyla aldı. Hisse fiyatları düştü, büyük halka arzlar ertelendi. Sermaye piyasalarımızın özkaynak finansmanı tarafı durgun olmasına rağmen, borçlanma tarafı işlevini yerine getirmeye devam etti. 2015 yılında Kasım ayı sonuna kadar toplam 70 milyar TL’lik özel sektör tahvili satışı gerçekleşti. Ancak, önceki yıllara göre tahvillerin faizleri yükseldi.”
 
Koç, ayrıca sermaye piyasalarında önümüzdeki yıl odaklanılması gereken konuları ise şöyle sıraladı:
 “Sektörümüzün önemli sorunlarını, uzun vadeli tasarrufların büyüyememesi, yatırımcı tabanının genişletilememesi, kurumsal yatırımcıların sınırlı kalması ve sermaye piyasası kurumları ve araçlarının vergisel sorunlarının çözülememesi olarak kısaca özetleyebiliriz. Bu sorunlarımızın çözümü için tüm sermaye piyasası kurumlarıyla birlikte 2015 yılında farklı alanlarda çalışmalar yaptık. 2016 yılında bu konularda somut gelişmeler bekliyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)