E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSermaye kontrolü kripto para fiyatlarında boşluk oluşturuyor---

Sermaye kontrolü kripto para fiyatlarında boşluk oluşturuyor

Sermaye kontrolü kripto para fiyatlarında boşluk oluşturuyor
18 Mayıs 2021 - 14:00 borsagundem.com

Güney Kore'de, sermaye akışı kontrolleri nedeniyle kripto para birimlerinde global fiyatlarla boşluk oluşuyor

Bank of America (BofA), Güney Kore'de Bitcoin gibi kripto para birimlerinin, sınır ötesi sıcak para akışını engellemeyi amaçlayan sermaye akışı kontrolleri nedeniyle uluslararası fiyatlara göre ağır bir prim yükü taşıdığını bildirdi.

En çok bilinen kripto para birimi olan Bitcoin, Bitstamp Borsasında 45.219 dolardan işlem görüyordu, ancak Coinmarketcap verilerine göre, Güney Kore'de yaklaşık 4.000 dolar daha yüksek işlem gördüğünü gösteriyor. Ocak 2018'de, prim yaklaşık 8.000 dolara kadar çıkmıştı.

Bank of America yayımladığı raporda, "Kore'deki kripto para birimlerinde ülke içi fiyatlar sürekli olarak uluslararası fiyatların üzerinde ve bunun, yurt içi ve yurt dışı fiyatlarının etkin arbitrajını önleyen etkili sermaye kontrolünün bir sonucu olduğu düşünülüyor" dedi.

BofA, Güney Kore'deki sermaye kontrollerinin, 'Kimchi Premium' olarak adlandırılan olgunun devam etmesine izin verdiğini belirtti.

Halihazırda, ülkedeki bireylerin döviz alımlarının yıllık 50.000 ile sınırlandırıldığı bildirildi.

Rapora göre, Güney Kore'de kripto para birimlerinde tahmini günlük ticaret hacmi ilk çeyrekte 1.48 trilyon won'a (1.31 trilyon USD) ulaştı ve günlük işlem hacmi bazen KOSPI ve KOSDAQ hisse piyasalarındaki birleşik işlem hacmini aşıyor.

Yatırımcılar Avrupa borsalarına yöneldi

BtcTurk üyelerinin verileri çalındı

Thodex'te yeni gelişme! Kritik isim yakalandı...

Kripto Faruk gizli bir sistem kurmuş!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)