E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSergen Yalçın'dan bomba açıklamalar!---

Sergen Yalçın'dan bomba açıklamalar!

Sergen Yalçın'dan bomba açıklamalar!
25 Kasım 2013 - 16:38 borsagundem.com

Gaziantepspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü Sergen Yalçın, Antep'teki ilk maçını anlattı

Geçen hafta Gaziantepspor'la anlaşıp, teknik direktörlük kariyerinin ilk maçına Elazığspor önünde çıkan Sergen Yalçın; ilk deneyiminde neler hissettiğini Vatan yazarı İbrahim Seten'e açıkladı.. İşte Sergen'in sözleri:

* Teknik direktör olarak maçı kenardan izlemek, sahada futbol oynamaktan daha zormuş.. Futbolcuyken sadece kendinden sorumlu.. Topu nereye atayım, nereye kaçayım, nereye vurayım vs.. Ama teknik adamken maçın ve takımın tümüne konsantre olman gerekiyor.. Sürekli maçı kontrol ettiğin için kafanda hiç durmadan plan yapıyorsun, kimi soksam, neyi değiştirsem gibi şeyler düşünüyorsun..

* Saha dışında da aynı şey geçerli.. Futbolcu idmanını yapar, yemeğini yer, evine gider.. Şimdi ise düşünmen gereken bir ton başka şey var.. Kim idmanını nasıl yaptı, kendine iyi baktı mı, durumları ne? Her futbolcuyla, takımın geneliyle, camia ile, medya ile ilgilenmek bambaşka bir mesai.. Ve kesinlikle çok yorucu..

* Gaziantep'e para için geldiğimle ilgili pek çok haber yapıldı.. Bunların hiçbiri doğru değil.. Ben G.Antep'le bir mukavele imzaladım.. Maddiyat olarak yazılanlarla hiçbir alakası yok yaptığım sözleşmenin.. Ne herhangi bir pazarlık yaptım, ne de prim anlaşması yaptım.. Ben Antep'e para için gelmedim.. Artık başka bir yola girmek için, başlangıç olsun diye geldim..

* Medyada sürekli yazıyor: "G.Antep'te mali sorun var.." Bence bu tip yaklaşımların artık haber değeri yok.. Çünkü bu sorunları herkes zaten biliyor.. Türkiye'deki hastalık herkes sadece sorunlardan bahsediyor, çözümlerden değil.. Ben Antep'e birşeyleri çözmeye geldim.. Ve mali sıkıntıları bilerek geldim.. Zaten Antep'in çok parası olsa, her şey güllük gülistanlık olsa beni niye alsınlar ki? Aynen yola devam ederlerdi.. Yönetimler işler iyi giderken değil, işler bozulduğu zaman değişim yaşarlar.. Evet kriz döneminde geldim, evet tecrübeli değilim.. Ama bu işi halletmeye geldim.. Sonuna kadar da yolu devam edeceğim.. Sonu iyi veya kötü bitmiş farketmez.. Ben bu yola baş koydum.. Herkes böyle bilsin..

* Diploma konusunda bazı açıklamalarım oldu, herkes her şeye negatif tarafından baktığı için gene yanlış anladılar.. Ben teknik direktörlük diplomasının değersiz bir kağıt parçası olduğunu kast etmedim.. Tabii ki çok değerli.. Ama şu anda başka önceliklerim olduğu için o diplomayı alamam.. Zamanı gelince almak ilk işim olacak.. Ki, alacak birikimim de var.. Şu anda boynuma astığım akreditasyon kartında "sportif direktör" yazıyor zaten.. Bir galibiyet aldık diye uçmanın manası yok, içinde bulunduğumuz döngünün içinden çıkmak için uğraşıyoruz.. Elimdeki oyuncu kadrosu yetenekli ve gelecek vaat ediyor.. Gelecek bizim için daha iyi sonuçlara gebe olacak..

SERGEN'E PARA DEDİM, ÇOCUĞUN YÜZÜ KIZARDI

G.Antepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Sergen Yalçın'a ligde kalma primi olarak 1 milyon dolar ödeneceği yolundaki söylentilere açıklık getirdi:

* Sergen'i herkes yanlış tanıyor.. Paracı olduğunu sanıyorlar.. Halbuki 10 numara bir karaktere sahip.. Mesela biz teknik direktörlük görüşmesi sırasında Sergen'le hiç para konuşmadım.. Şu anda bile ayda kaç para alacağı belli değil..

* Sergen, futbol şubesi sorumlusu olan kardeşim Mustafa Kızıl'ın yakın arkadaşı.. Bana görüşmeye geldiklerinde ona sadece "Senden tek şey rica ediyorum.. Antep'te benim adımı kurtar.. İçinde bulunduğumuz durum bize yakışmıyor" dedim.. O da kabul etti..

* Şartları konuşmak istediğimde Sergen'in yüzü kızardı.. "Başkan, madem işleri toparlamak gerekiyor ve sen de bana güvendin, bunları konuşmanın gereği yok" dedi.. Sergen'e ligde 5'inci de olsa, kümede de kalsa ne prim vereceğimiz kesinlikle belli değil.. Zaten Sergen'in de parayla işi yok.. Kızıl ailesine güvendiği, Antep'i bir çıkış noktası gördüğü için teklifimizi kabul etti.. Biz para olmadan adım atmayan ne hocalar gördük şimdiye kadar.. Sergen gibilerinin varlığı, futbol dünyası açısından bana umut veriyor..

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)