E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSerena Williams kariyerini noktalıyor---

Serena Williams kariyerini noktalıyor

Serena Williams kariyerini noktalıyor
09 Ağustos 2022 - 17:36 borsagundem.com

Tenis dünyasının efsane sporcusu 40 yaşındaki Serena Williams, ABD Açık Tenis Turnuvası sonrası 'zor da olsa' emekli olacağını duyurdu.


23 Grand Slam şampiyonluğu olan ve dört olimpiyat altın madalyasına sahip Serena Williams, ABD Açık Tenis Turnuvası sonrası emekliye ayrılıyor.

Efsane sporcu, son yıllarda tenisin dışında farklı alanlara zaman harcamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 29 Ağustos’ta başlayacak ABD Açık Tenis Turnuvası’na katılmasının ardından tenisten uzaklaşacağını duyuran Williams, “Emeklilik kelimesini sevmiyorum. Bu, hayal edebileceğim en zor şey. Tenise veda etmek istemiyorum, ama hayatımın sonraki aşamasına hazır olduğumu da biliyorum” dedi.

'Geri sayım başladı'

Bu konuya ilişkin gelecek haftalarda detaylı açıklamalarda bulunacağını kaydeden Williams’ın, sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabına "Geri sayım başladı" yazması dikkat çekti.

Son yıllarda yaşadığı sakatlıklar ve ilerleyen yaşı yüzünden eski formundan uzaklaşan ve dünya sıralamasında 407. basamakta olan efsane, devam eden Kanada Açık turnuvasında ilk tur maçını kazanarak 14 ay sonra tek kadınlar kategorisinde ilk galibiyetine ulaşmıştı.

"Bitmesini istemiyorum ama..."

Vogue dergisine özel bir röportaj veren Williams, “Bu yol ayrımında olmaktan nefret ediyorum. Kendi kendime keşke benim için kolay olsa diyorum ama değil. Bitmesini istemiyorum ama aynı zamanda bir sonraki hayatıma hazırım. Bu röportaj yayınlandığında dergiye nasıl bakacağımı bilmiyorum” diye konuştu.

AVUSTURYA  AÇIK'TA SERENA'NIN EN İYİ 10 SAYISI

'Bebek emzirirken oynadım, doğum sonrası depresyonla oynadım'

“Bu spor bana çok şey kattı” diyen Williams, “ABD Açık’ı kazanma hedefiyle tenis oynamaya başladım. Sonrasını düşünmedim ve kazanmaya devam ettim. Martina Hingis’in grand slam sayısını geçtiğim zamanı hatırlıyorum. Margaret Court’un 24 şampiyonluk rekorunu geçemediğim için en iyisi olmadığımı söyleyenler var. Ama bugünlerde tenis geçmişimi oluşturmakla ailemi oluşturmak arasında seçim yapmam gerekirse, ikincisini seçiyorum. Bebek emzirirken oynadım, doğum sonrası depresyonla oynadım. Doğumdan döndükten sonra şansım vardı. Ama 23 kez kazandım ve aslında bu olağanüstü” ifadelerini kullandı.

319 hafta 1 numaraydı

Kariyeri boyunca 319 hafta dünyanın 1 numarası olarak kalan Serena Williams, 7 Wimbledon, 7 Avustralya Açık, 6 Amerika Açık, 3 Roland Garros, 6 Wimbledon çiftler, 4 Avustralya Açık çiftler, 2 Amerika Açık çiftler ve 2 Roland Garros Çiftler şampiyonluğu yaşadı. Williams ayrıca 4 kez olimpiyat altın madalyası aldı.

Serena Williams Maria Sharapova maçından çekildi!

 

Serena Williams ilk kez bebeğiyle

 

Serena Williams'a Rio şoku

 

​Wimbledon'ın kraliçesi Serena Williams

 

Serena Williams şampiyon oldu

 

İstanbul'un sultanı "Serena"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)