E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSerbest fon getirileri 2012 yılından bu yana en yüksek seviyede---

Serbest fon getirileri 2012 yılından bu yana en yüksek seviyede

Serbest fon getirileri 2012 yılından bu yana en yüksek seviyede
23 Aralık 2020 - 10:28 borsagundem.com

Dolarla gelişen ülkelerin para birimlerini almanın sonuçları olumlu oldu. Invesco’dan de Longis’e göre bu yatırımlar 2021’de yüksek getiri sağlamaya devam edecek.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Serbest fonlarda popüler olan bir yabancı para birimi stratejisi, son sekiz yılın en iyi çeyreğini yaşıyor. Yatırımcılar, 2021’de getirilerin daha da yükselmesini bekliyor. Gelişen ülkelerin düşük faiz oranıyla aldığı bir borcu, daha yüksek getiri sağlayan bir borca yatırım yapmak için kullanılan faiz arbitrajı, Bloomberg’in sekiz gelişen ülke para birimindeki spekülasyonu izleyen endeksine göre, 30 Eylül tarihinden bu yana %6,7 getiri sağladı.

Bu rakam, 2012 yılının ilk üç ayından bu yana en iyi çeyrek performansı olarak öne çıktı. Güney Afrika randı satın almak için dolar kullanan yatırımcılar, Eylül ayının sonundan beri %15 getiri sağladı. Kolombiya pesosuna yatırım yapanlar ise %11 kazanç sağladı.

Bu durumun öne çıkan nedenlerinden biri dolardaki zayıflama ve ABD’deki düşük borçlanma maliyetleri. ABD Merkez Bankası’nın (FED) korona virüs pandemisinin neden olduğu ekonomik çöküşe karşı faiz oranlarını düşürmesi ve varlık alımlarına başlamasıyla, dolar Mart ayındaki zirvesinden %13 düşüş gösterdi. Bu nedenle dolar şimdilerde faiz arbitrajı yatırımlarının temel araçlarıdan biri olarak kullanılıyor.

Dolardaki bu uzun süreli düşüş, doların güç kaybetmesiyle ilgili iddiaların abartılı olduğu endişelerini ortaya çıkarmış olsa da, Wall Street’te ortak görüş, 2021 yılında dolarda daha fazla düşüş olacağı yönünde. Bu nedenle yatırım uzmanları, faiz arbitrajı yatırımlarının getiri sağlamaya devam etmesini bekliyor.
Invesco’nun Taktiksel Varlık Dağılımı Çözümleri Başkanı Alessio de Longis, “gelişen ülkelerin para birimlerinin ve hisselerinin yükselişi gelecek yıl öne çıkacak” dedi. Hindistan rupisi ve Kolombiya pesosu satın aldığını söyleyen yatırım uzmanı, “yüksek getiri ve iyi değerleme kombinasyonuna sahip bazı gelişen ülke para birimleri var” ifadesini kullandı.

Invesco’nun dolarla ilgili görüşleri Mayıs ayına kadar nötrdü. Ancak bu tarihten sonra şirket diğer para birimlerine daha fazla yer vermeye başladı. Şimdi de Longis gelişen ülkelerin sağlayacağı kazançların yüksek olmasını bekliyor ve bu tahminlerin 2021 yılında orta ya da yüksek seviyede tek haneli getiriler sağlayacağını düşünüyor.

Dolar kullanarak, faiz arbitrajı yatırımı yapmak görece yeni bir yöntem ve doların yıllar süren gücünün ardından FED’in politikalarının yarattığı baskıyla birlikte düşmesi nedeniyle ortaya çıktı. Ancak doların düşüşüne yatırım yapan spekülatif ve gerçek hesaplarla birlikte, dolardaki herhangi bir yukarı yönlü hareket potansiyel olarak kötü sonuçlar doğuracak bir sıkışma yaratabilir.

Doların yeni bir piyasa volatilitesinden ve yatırımcıların riskten kaçınmasından, ya da ABD’nin dünyanın geri kalanından daha hızlı toparlanma gösterdiğinin sinyallerinin gelmesinden fayda görecek olması ihtimaller dahilinde.

Korona virüs aşılarının sürü bağışıklığı yaratma konusunda başarısız olması ya da FED’in politikalarını durdurmasına neden olacak kadar iyi performans göstermesi, Deutsche Bank’tan Alan Ruskin’e göre doları güçlendirebilir.

State Street Corp.’un Küresel Makro Stratejisti Marvin Loh, “daha zayıf bir doların, yeni yıla girerken iyi bir temel oluşturduğunu düşünüyoruz” dedi. Açıklamasının devamında, “ancak bu yılın ilk dönemlerinde gördüğümüz gibi, küresel volatilite yükselirken, doların iyi performans gösterdiği gerçeğini de unutmamak gerekiyor” ifadesini kullandı.

 

ABD verileri takipte olacak

 

Küresel vadelileri veto tehdidi düşürdü

 

Piyasayı aşı ve vaka haberleri yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)