E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞentop: Türkiye her konuda Katar'a destek veriyor---

Şentop: Türkiye her konuda Katar'a destek veriyor

Şentop: Türkiye her konuda Katar'a destek veriyor
20 Ocak 2022 - 13:14 borsagundem.com

Türkiye’nin Katar’la çok boyutlu stratejik işbirliği, parlamentolar düzeyinde de geliştiriliyor. Katar'da bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, başta güvenlikle ilgili tedbirler olmak üzere Türkiye'nin her konuda Katar'a destek verdiğini söyledi.


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, beraberindeki parlamento heyetiyle Katar'a gitti. Şentop ve beraberindekiler Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamed Al-Sani tarafından kabul edildi.

Şentop, Katar ile parlamentolar arası ilişkileri daha ileri bir düzeye taşımanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Katar Şura Meclisi Başkanı Hasan bin Abdullah el-Ganim ile görüşme sonrası iki ülke parlamentoları arasında bilgi ve deneyim paylaşımına yönelik protokol için görüş birliğine varıldı.

Kabil Havaalanı'nın işletilmesi konusu da gündemde 

Görüşmelerde Kabil Havaalanı'nın ortak işletilmesine ilişkin hazırlıklar da gündeme geldi: "Afganistan da ciddi bir insani dramı var. Atılacak adımlar, bunu bir nebze de olsa hafifletecek. Ancak bu tür ulaştırma imkanlarının koridorlar açılması ile mümkün."

'Türkiye her konuda Katar'a destek veriyor'

Mustafa Şentop, Katar’da gerçekleştirilecek 2022 Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde Türk müteahhitlerin projelerinin de ele alındığını söyledi: "Stadyumlar başta olmak üzere çok önemli yatırımlar da bizim iş insanlarımız burada çalıştılar. Başta güvenlikle ilgili tedbirler olmak üzere Türkiye her konuda Katar'a destek veriyor."

Çavuşoğlu, Katarlı mevkidaşıyla görüştü

 

Katar ekonomide olumlu gelişmelerle yılı bitiriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • başkan20 Ocak 2022 16:53

    Eee onlar size destek veriyormu . Türkiyenin değerli varlıklarını kelepir fiyattan kapatma derdinde bu ülkeler denize düştüğünde sarıldığın yılanlardır kesinlikle sokar farkındamısınız yoksa umrunuzda bile değilmi. Bence 2. şık.