E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporŞenol Güneş'ten istifa sorusuna yanıt: Şeytani düzen---

Şenol Güneş'ten istifa sorusuna yanıt: Şeytani düzen

Şenol Güneş'ten istifa sorusuna yanıt: Şeytani düzen
08 Eylül 2021 - 00:59 borsagundem.com

A Milli Takım Teknik Direktörü Güneş, 6-1'lik Hollanda hezimeti sonrası açıklama yaptı. 'Sorumluluk benim' diyen Güneş, 'İstifa edecek misiniz" sorusu üzerine "Düzen artık şeytani olmuş" ifadesini kullandı

Dünya Kupası Grup Elemeleri G Grubu'nda Türkiye'nin Hollanda'ya 6-1 yenildiği maç sonrası A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Başarısızlığın sorumlusu benim" dedi.

"Bizim için kötü bir gece oldu" diyerek sözlerine başlayan Şenol Güneş, "Hem skor hem oyun açısından. Daha birinci dakika çıkarken, onu düşünürken ilk golü yedik. İstediğimiz oyunu oynayamadıkık. Rakibin baskısı vardı. Bu maçın farklı bir skordan sonra şunu yapsaydık demem doğru olmaz. Seçimlerimiz yanlış oldu, benim için söylüyorum. Oyuncular ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Oyuncularımızın daha büyük başarı yapma şansları vardı. Yetenek ve karakterleri güçlü. Her bakımdan örnek oyuncular. Oyun olarak geriye gittik. Bugün 15-16 puan yapmamız gerekirken şu an 11 puandayız. Bu rakibi avantajlı yaptı" dedi.

"Başından beri hep söylediğimiz bir hayalimiz vardı" diyen Güneş şöyle devam etti,

"Dünya Kupası'na gitme şansımız hala var. Birincilik şansı Hollanda'ya geçti, ikincilik şansısmız var. Büyük bir umut vardı. İnsanlar hayaller için yaşar. Bizim hayallerimiz, mutluluğu herkes ile paylaşmaktı. Saha içerisinde kimseyi suçlamak için değil şahsımla ilgili yapılanları saygıyla karşılıyorum. Başarısızlıkla ilgili her şey söylenebilir ama bunun sorumlusu benim. Sapla samanı karıştırıp ortalığı toz dumana katmaya gerek yok. Bu oyuncular iyi işler yaptı. Başarılı olup başarısızlığı unutturamadık. Bugün şahsımla ilgil eleştirileri normal karşılıyorum. Sonuçta bir müsabakayı kaybettik. Beni seven de sevmeyen de üzülüyor. Eğer Türkiye'yi sevmişse üzülmüştür. Bu oyunculara dokunup onları yaralayanlar yanlış yaparlar. Yönetimin suçu yok. Seçimleri yapan benim. Sorumlusu da benim."

Bu maçın mazeretinin olamayacağını vurgulayan Güneş, "Sorumlusu benim. Oyuncular görev adamıdır. Görev verdiğinizde aslanlar gibi görevini yapar. Üzgünüm. Bu işe başlarken, herkesin isteğiyle geldim ama bir senedir ekonomiyle başlayan düzen ve şeytanlığın karıştığı bir düzen oluştu. Düzen ve şeytanlık karışmış. Düzen artık şeytani olmuş. Bu sonuçları alarak şeytani düzeni bozabilirdim ama bozamadım" ifadelerini kullandı.

Durum değerlendirmesini her zaman yaptığını belirten Güneş, "Başarısızlık neyse onu da söylerim. Doğru olan şeylerin bozulmasından yana değilim. Oyuncular da kendilerine sahip çıksınlar. Başarılı olmalarını istiyorum. İyi sonuçlar aldığımızda da aynı şeyi söylüyorum. Hiçbir oyuncunun yukarıyla beklentisi olmasın. Sorumluluktan kaçmam. Doğru olan şeyler bozulmamalı, şahsımla alakalı değil. Oyunculara da 'İşlerine sahip çıkın' dedim. Benim, onları korumaya ihtiyacım var, onların beni değil. Ben, ülkem ve takım için en doğru olanı yapabileceğimi biliyorum." açıklamasını yaptı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında ise Güneş, "Kararı zaten saha içerisinde aldık, seçim olarak yanlış yaptık. Bundan sonraki alacağım karar, şu anda alacağım karar değil. Zaten karar alırsam size açıklarım" diye konuştu.

TÜRK FUTBOLUNA BİR ŞEY KAZANDIRMAZ

"Ne yapacağımla ilgili konuşurum ama o kültürü anlatmaya çalışıyorum" diyen Güneş şöyle devam etti, "Sahaya çıktığımda istifa diye bağırılıyorsa, bunların Türk futboluna bir şey kazandırmayacağı ortada. Sahaya çıkan yönetici değil. Bir sene öncesinden itibaren ne maaş alıyorum, veya almıyorum konuşuluyor. Orada bir düzen var. Bu maçın kaybını söylemiyorum. Yarın öbür gün birisi gelir ona da aynı şeyler yapılabilir.

Alırken yalvarıyorsun aldıktan sonra eleştiriyorsun. Bu doğru değil. Sahaya çıkan oyuncu sorumluluktan kaçmaya gelir duruma geliyorsa o zaman baskıyı kendimiz oluşturuyoruz. Onu birini suçlamak için söylemedim ama onu hissediyorum. İki maç kazandık mükümmel olduk. Bir maç kazandık eleştirildrik. Bir hoca da gelse yönetim de gelse bu kültürün doğru olmadığını söylüyorum. Bu maçı kazansak da bu kültür doğru değil. Başkan oynamıyor, teknik adam benim. Türkiye'deki en iyi oyuncuları almaya çalışıyorum.

Şu andaki tablodan mutlu değilim, huzursuzum. Kahredici bir sonuç. İnsan hayalleri için yaşar. Dünya Kupası'na da katılmayı isteyen bir kişiyim. Bu kadroya inanıyorum. Ben başaramadığımı düşünmüyorum. Yok etmek baskı altına almak doğru değil. Bazı söylemlerim başka yere kayıyor. Bu kadronun iyi oynayıp kazanma şansının iyi olabileceğini düşünüyorum. Bir senedir neden maaşlar anlatıldı, baskı oluşturuldu bilmiyorum.

Başarısız oldum, onları güldürdüm, o da benim hatam. Bana olsun ama ben gittiğimde gelen birine de olmasın. Bana gelirken yalvaranlar, başta iyi gidiyorken eleştiri geliyorsa bu doğru değil. Bir düşünce devrimi olmasını isterim. Ben yalvararak gelmedim. Ben sevinerek geldim ama bana yalvardıklarını düşünüyorum."

"Oyuncularla aranızda bir sorun var mı?" sorusuna ise Güneş, "Sorumluluk almaktan kaçınıyor demedim. Sahada oynadığımız oyunun kaşılığı değil. Baskı var. Oyuncu sahaya çıktığında 15 puanla buraya başka güvenle gelir. Sorumluluk zaten benim. Oradaki yanlış anlaşılmasın. Bir oyuncuyu sağ bek, sol bek veya santrfora yoruyorum. Onun bir görevi var. Eksik yaptığında değiştiririz" yanıtını verdi.

Maç sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı, "Düzen ve şeytanlık karışmış" sözlerini açması istenen Güneş, "Şeytani düzen metafor değil. Bir sene önceden bazı şeyleri oluşturup ondan sonra sonuçla bunu desteklemeke doğru değil. Ben kaybettim, maaşımın geldiğimden bu yana konu olmasını anlamış değilim. Bu tip düşünceler oluyor. Benden nefret edebilirsiniz ama neden maaşım konuşuluyor? Bunun kampanyasını yapıp sonra yokmuş gibi davranıyorlar. Dışarıda, içimizde... Bunu bana değil başka birisine de yapmasınlar. Bu oyuncuya da size de olur yarın. O iş ters döner. Bizim gidişimizle birlikte düzelsin. Bizler ebedi burada değiliz." sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

Hollanda'da kabusu yaşadık: 6-1

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan08 Eylül 2021 20:11

    Japonlarda onur var

  • Türkoğlu08 Eylül 2021 18:22

    Dinazorlar yeteeer Futbolumuzun yakasını bırakın çek git giiiiit

  • oktay doğaner08 Eylül 2021 14:34

    o zaman sende bu şeytani düzene çanak tutmayacaksın. orkun, kenan karaman, mert müldür, enes ünal milli takım oyuncusu mu ? En merak ettiğim konu bu çok değerli formayı bu oyunculara vermek için ne kadar süre düşünüyosunuz? Hangi özellikleri sizi tatmin ediyor ? sahada duruşları dahi seviyelerini o kadar net gösterdiği halde bunu niye göremiyorsunuz?

  • 🇹🇷🇹🇷08 Eylül 2021 14:02

    Ne istifası kimseyi dinleme, hedef 2071

  • Yazık08 Eylül 2021 13:59

    Şenol sen git kumda oyna ,paragöz adamsın hemen istifa et sorumluluğunun gereğini yap milli takımı mahalle takımı yaptın Türk insanını üzme.

  • Volkan08 Eylül 2021 13:39

    Yabancı dil bilen, analitik düşünen, istatistik yorumlayabilecek, teknolojiye yatkın, bilgisayar kullanan, futboldan gelmiş yeni nesil başka birisi bulunmalı. Çok yıprandı, en son Güney Kore maçını hatırlıyorum, keseden çok yedi bence.  O kadar spor fakultesi var, hatta internetten kitaplarını da indirdim, tarifteki gibi bir kişi yoksa vay halimize. FIFA Manager iyi bilen bir e-spor oyuncusu bile vardır.

  • Uyumsuz08 Eylül 2021 10:56

    Düzen şeytani ise sen de bu düzenin bir parçası olarak ne oluyorsun? Öyle bu yenilginin sorumluluğu benim diyerek olmuyor efendi. Bu sorumluluğun gereğini yap o zaman.

  • 🇹🇷08 Eylül 2021 10:52

    Burak yılmazı da yanına al öyle git.

  • ALPTUĞ08 Eylül 2021 10:44

    Hoca kendini fazla yıpratmadan ele ayağa düşmeden şerefinle ayrıl sana yakışmıyor.

  • FİNANSŞÖR08 Eylül 2021 10:06

    Yıllık 32 milyon TL garanti ücret alıyor imiş dün tv lerde söylendi hiç istifa edermi kovulsa bundan daha fazla çalışmadan almış olacak.bir bellemiş burak yılmaz vs.vs.bizim mahalle takımı gitse bunlardan daha iyi ve onurlu oynar idiler.

  • TAMİZ KARTALGÖZ08 Eylül 2021 10:01

    ezberlemiş gibi hep aynı kişileri oynatıyor.ülke futbolu yıllar geçtikce bir türlü gelişmedi.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ08 Eylül 2021 09:57

    Asıl o şeytani hareketi sen yapıyorsun.neden istifa etmiyorsun.öksüzün yetimin hakkını yiyorsunuz.bunlar ile garantili sözleşme imzalayan TFF sorumludur.oraya söyle madde koymalılar eğer başarılı olursan görevde kalırsın yokse ben seni kovar isem beş TL tazminat yoktur diyebilirler idi.

  • Erol g.08 Eylül 2021 09:54

    KLÜPLERİ YABANCI FUTBOLCULARLA DOLDURAN FUTBOL FEDERASYONU DA KULÜP BAŞKANLARI DA İSTIFA ETSİN/ETMELİ

  • Altümsek08 Eylül 2021 09:47

    Şenol istifa etmeli memleket çi Şenol 6 gol yiyen kaleciyi sırf FB Li DİE değişiklik yapmıyor istifa et

  • yaktug08 Eylül 2021 09:06

    dötünün kılları agarmıs hala  para peşindesin öyle sacmalamıssınki TÜRKİYE yi ben seviyorum ama senin  kurdugun milli takım futbolunu sevmiyorum,,bir defol gitt sen bir, fatih terim 2, birde ac göz abdullah avcı bir defolun gidin lan türk futbolundan

  • ergn08 Eylül 2021 08:33

    Hadi ordan yahu,neler saçmalamışsın...Maaşın tabi konuşulacak,hamuduyla götürürken iyi,ama başarı yok...Alacağın yüksek maaş için  için pazarlık yaparken iyi...Sorumlusu benim diyerek kaçamazsın,İSTİFA...

  • Vatandaş Hasan08 Eylül 2021 08:24

    Sorumluluk benim demekle iş bitmiyor...Ee sorumluluk seninse istifa et o zaman...Yada kısacası DEFOL...Parayı hamuduyla götürüyorsun,SENDE BEDELİNİ ÖDE VE GİT.

  • Vatandaş08 Eylül 2021 08:21

    Şeytan meytan,Sen neden bahsediyorsun be adam.Al tası tarağı git artık,herşey para değil,birde milliyetçi kesiliyorsun başımıza.Yüzsüzlüğü bırakta git artık.

  • Hehe08 Eylül 2021 06:43

    Evet 3 milyonu euroyu duyunca seytan bile aday olmus yerine seytan iste ne yapsa yeridir

  • Enes08 Eylül 2021 06:39

    Adam beni eleştirin ama maaşımı konuşmayın demiş. Başarısızlık benim sorumluluğunda ama istifa etmeyeceğim demiş. Bir de seytansiniz demiş. Helal