E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporŞenol Güneş: Kötü sonuçların sorumlusu benim---

Şenol Güneş: Kötü sonuçların sorumlusu benim

Şenol Güneş: Kötü sonuçların sorumlusu benim
16 Haziran 2021 - 22:53 borsagundem.com

Şenol Güneş, kaybedilen Galler maçının ardından yaptığı açıklamada gruptan çıkma şanslarının zorlaştığını söyledi. Şenol Güneş, alınan kötü sonuçların sorumlusunun kendisi olduğunu da sözlerine ekledi

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) A Grubu ikinci maçında Türkiye, Galler’e 2-0 yenilerek gruptan çıkma şansını zora soktu. Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonrası yaptığı açıklamada “Baya olumsuz bir duruma düştük. Burada kazansak ya da berabere kalsak iyi olurdu. Galler’i yenebileceğimizi düşünüyorduk. Olumsuz bir durum var. Diğer maçlara bakmak gerek ama zor bir durumda görüyoruz kendimizi” dedi.

Oyunu da değerlendiren Şenol Güneş, şunları söyledi:

“İki maçta sıfır puanla çıkıyoruz. Bu bizim için hiç iyi değil. Büyük hayallerle geldik. Hem oyun hem de sonuç olarak farklı şeyle bekliyoruz. Kötü başladık. Sonra toparlanıp oyuna ortak olduk. Pozisyonlar bulmaya başladık. Ancak beklemediğimiz bir anda golü yedik. Bu biraz oyunumuzu etkiledi. İkinci yarıda da oyuna ortak olarak başladık. Top kayıplarımız fazla oldu.

Alanı büyütünce rakibe de oynama şansı verdik. Oyun olarak beklediğimizin altında oynadık ama daha iyi neticeyle ayrılabilirdik buradan. Üzgünüz.”

“TAKIMIN ÜSTÜNDE BİR AĞIRLIK VAR”

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında “Takımın üstünde bir ağırlık var” diyen Şenol Güneş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Tecrübe eksikliğine katılıyorum ama bunu iyi oyunla gidermek gerekiyordu. Rakibimiz iyi bir avantaj yakaladı, avantajı bizim yakalamamız gerekiyordu. Bugün yenseydik ya da en kötü ihtimalle berabere kalsaydık şansımızı daha da arttırabilirdik. Olmadı. Bu turnuva için hayaller kurduk. İyi oyunla, iyi sonuçla buradan çıkacağımızı düşünüyorduk. İtalya maçıyla beraber bu maçın ilk 20-25 dakikası olumsuzdu. Daha sonra oyuna ortak olduk fakat defans arkasına atılan topla yediğimiz gol sonrasında rakibin direnci arttı. İkinci yarı buna rağmen oyun kontrolünü ele geçirdik, pozisyon bulduk. Rakibin çıkmalarında sıkıntımız vardı. Rakip daha soğukkanlı oynayarak 2-0’ı yakaladı. Bizim takım için iki maçta çok fazla pas hatası vardı. Maalesef üzgünüz. Bu turnuva önemliydi. Daha iyi bir oyun ve sonuçla çıkmamız gerekiyordu. Rakibimiz büyük bir avantaj yakaladı. Biz kazanmayı düşünürken berabere bile kalamadık. Diğer takımlara bakarsak averaja göre de son maçlar öncesi şansımız zor görünüyor. Rakibi tebrik ediyorum”

KADRO TERCİHİ

Kadro tercihi ile ilgili yöneltilen soruya ise Şenol Güneş, şu cevabı verdi:

“Oyuncuları sorumlu olarak görmek doğru değil, sorumlu benim. Merih de Kaan da Çağlar da bizim için önemli oyuncu… Ozan Kabak ve Merih ile ilgili şunu söyleyebilirim; Merih daha iyi aşama kaydetti ama sakatlıktan çıkıp buraya geldi ve iyi görünüyordu. Ozan Kabak ise aynı şekilde sakatlıktan çıktığı için antrenmanda oyuncuların performansına bakıp kararlar veriyoruz. Maç kötü bittiği zaman her şeyi değiştirebilirsiniz. Ben takımı olabilecek en iyi şekilde çıkardım. Okay ve Ozan Tufan’dan bugün daha iyi bir oyun bekliyordum. Olmayınca onları değiştirdim. Bu sefer daha yaratıcı oyuncuları öne koyarak arkasında bir kesici oynattık”

“RAMSEY’İN 15 METRE KOŞUSUNU GÖRDÜM”

Galler’in attığı ilk golde savunma olarak hata yaptıklarını vurgulayan deneyimli teknik adam, “Ben Ramsey’in 15 metre koşusunu gördüm, savunmamız devreye giremedi. Bu bir hata… Bunları bizim takım yapmadığı için biz başarılı oluyorduk. Bunları yaptığınızda başarısız olursunuz. Bunların çalışması da yapılıyor. Eylemde sıkıntı olduğunda bu tip şeyleri yaşıyorsunuz. O tip topları biz de atmaya çalıştık ama yeteri kadar başarılı olamadık. 2’ye 1 çok denedik, istedik ama hep toplar 2. ya da 3. pastan sonra kesildi. Onları geçirebilseydik daha etkili olurduk. Çıkışta kaptırdığımız toplar oyunun dengesini tamamen rakibe çevirdi.”

Milli takım gruptan nasıl çıkar? İşte ihtimaller

Kader maçında dağıldık! 2-0

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fatih18 Haziran 2021 19:18

    Bencede sensin senden başka kim olacak sorumlusu ben mi olacağım?? Her iki maçta maç başlarken yüzünün halinden belli idi yenileceğimiz. Güven kazanma hırsı yerine yüzünde korku ve endişe hakimdi. Senin yüzünü gören ne seyirci ne de topçunun ne izlemeye ne de oynamada şevki kalmaz. Birde giymiş 90 lardan kalma bir takım zevksiz diyeceğim

  • Biz de sorumluyuz17 Haziran 2021 11:08

    Taraftar sürekli sihirli değneği olan transfer istiyor, hava alanına koşmak istiyor, alt yapılar desteklenmiyor oradan yeni yerli futbolcu görmek ve sabırlı olmak yerine yabancı sakat hurda bitik yıldız istiyor, yeni nesil eğitimli hoca yerine alaylı başarısı futbolcuya bağlı yüksek maaşlı 20 yıldır git gel yapan adamlara sürekli şans tanıyor bazıları kırmızı çekiyor. Menajer ve sosyal asosyal vb medya tuzaklarına kulüplerin batırılması uğruna çabuk inanıyor. Hepsinin sonu Eskişehir Kocaeli gibi olacak.

  • Radikal17 Haziran 2021 10:54

    Belirli okul yönetim liderlik entelektüel birikimi olmayanlar milli takım ve süper lig hocası olmamalı max 65 yaş sınırı da gelmeli. Hocaların kendi gelişimi yenilenmesi değişimi iyi değil. Güzel akıcı zeki oyun kurgulayamıyorlar. Oyuncu yetiştirmiyorlar geliştirmiyorlar. Başarıları transfere bağlı bir iki yetenekli futbolcunun başarısına endeksli. O nedenle şampiyonluk gelmezse istediğimiz transferler yapılmadı diyorlar. Başarılı total oyun planlaması ve uygulaması hoca için üst yetenek yöneticilik liderlik ve iyi eğitim işi. O da onlarda yok.

  • Onur17 Haziran 2021 09:32

    Şenol hoca hemen istifa etmelidir. Korkak futbol oynatıyor. Mademki sorumlu sensin.  Hemen istifa et. Rezil olduk oynanan futboldan. Burak, zeki, yusuf Fransa da şampiyon oldular. Ama sen bunları oynatamıyorsun. Yıllık 33,5 milyon tl  almasını biliyorsun. Dünya kupasında da  sen 3, olmamıştın.  Orda da  Fatih hocanın mirasını yedin.

  • Bye Bizim Çocuklar 17 Haziran 2021 08:30

    Filozof Şenol :)

  • ergn17 Haziran 2021 07:41

    Yıllardır tesadüfen oluşan bir iki başarı (!) ile avunuyoruz. Hiçbir gelişme, yapılanma, yeni projeler yok. Üç İstanbul takımına odaklı bir süper ligin yansımalarıdır bu milli takım.Rezil kepaze olduk,hen oyun hem skorlarla.

  • Vatandaş17 Haziran 2021 07:33

    Böyle diyerek geçiştiremezsin hoca...Dünyaya rezil olduk,o ne olacak.!

  • festival17 Haziran 2021 07:19

    Biz toplum olarak farkında olmadığımız bir kibire sahibiz. Suçlu biziz hocam hepimiz, 20 genci mesul tutarak kendimizi eleştirmememiz saçma.

  • Yeter17 Haziran 2021 06:18

    Sürekli transfer ve hava alanı şampiyonluk şovlarına dayalı futbol, başta yaşlı hocaların gelişimini sıfırlamış durumda milli takımın ve kulüplerin gedikli yaşlı hocaları futboldan artık uzaklaştırılmalı yada alt yapılara verilmeli yoksa borçlandıra borçlandıra ortada ne kulüp ne takım ne oyun bırakacaklar bol bol kaleciye geri pas dan dun

  • Bir yorum17 Haziran 2021 06:18

    Her halde sensin!  Ayrıca çok ruhsuz ve isteksiz bir oyuncu gurubu ortada!  Yusuf Yazıcı sahanın en iyisi olduğu halde oyuna geç aldın. Topu alan oyuncu 2 m. koşmaktan, adam geçmekten aciz hemen geriye ya da yanındakine pas veriyor.  Kimse kusura bakmasın da bu kadar da şuursuzluk olmaz!  Top ayaklarına değecek diye ödleri kopuyor.  Bir türlü anlamıyorum!  Nasıl ve  neden bu kadar  tutuk hale geliyorlar.  

  • Arif gsli17 Haziran 2021 02:03

    Türk milletine TEVAZU yu ALÇAK GÖNÜLLÜ OLMAYI aşılamassak böle şımarık bir durumla karşı karşıya kalırız.

  • belirsizlik17 Haziran 2021 00:39

    takım yaşlı olur gençlere ihtiyacımız var denir , genç kadro kurarsın tecrübe eksikliği denir hep bir bahane..  yabancılar daha bir milli ruh ile oynuyor..

  • Talat17 Haziran 2021 00:29

    Yasim 60 beni 40 yil geriye goturdun..gencligimi hatirlattin..TESEKKURLER milli takim...artik siz degelenfirin.

  • Mykl17 Haziran 2021 00:23

    Şenol güneş la fontenden masallar anlatıyor turnuvadan sonra istifa etmeli

  • Polat17 Haziran 2021 00:23

    Eee...ARTIK BASARI VARSA..ÒDULDE VARDIR...YA..BASARISIZLIKTA NE YAPACAGIZ..BAKALIM...FUTBOL FEDRSYONUN..MUSLUGU KAPAMALI...BANKALAR KULUPLERE..ASLA TAVIZ VERMEMELI..BIR KERE DEVLET DESTEGI..KESMELI...ZATEN HARAM OLSUN...YAYINCISINDAN..SPKERINE..TRT.SINE..KADAR..GEYIK MUHABBETLERINE SON VERILMELI.HA...FB...GS..BJK..KAVGALARI...DEVAM..ETMELI...AH.AHMAK..HALKIM AH...NE DIYEYIM..DOGRUYU 9 KOYDEN KOVULUR DEMIS ATALAR.

  • Alp17 Haziran 2021 00:04

    Klise soz ..yensek te yenilsekte sizinle gurur duyuyoruz..HADI BASTAN BASLAYALIM...DOGRUSUNU SOYLEYELIM..ICIMIZ BASKA DISIMIZ BASKA OLMAYALIM..INANIN..BU BIR KULTURDUR..BEN BU TAKIMLA GURUR D U Y A M A M..

  • HSN akbük16 Haziran 2021 23:34

    Yine bize hüsran yine bize hasret var ne zaman yüzümüz gülecek göğsümüzü gerecek milli takım olucak

  • Çakır16 Haziran 2021 23:16

    Burak çok egoist ve çok top kayıpları yaşattı takıma acizane düşüncem alın terine saygılıyım fakat oyunu kaybetmek çok üzdü beni