E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSendikalardan 1 Mayıs başvurusu---

Sendikalardan 1 Mayıs başvurusu

Sendikalardan 1 Mayıs başvurusu
20 Nisan 2016 - 20:00 borsagundem.com

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel'den oluşan heyet, Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına açılması için İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştü.

İstanbul Valiliği'nde yapılan görüşmenin ardından sendika temsilcileri çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Açıklamayı, temsilciler adına DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptı. Beko, “Başta Taksim olmak üzere Türkiye'nin bütün alanlarında 1 Mayıs kutlamasını hiç kimsenin burnu kanamadan yapılması gerektiğini bugün Sayın Vali'ye ilettik" dedi.

“1 MAYIS GÜNÜMÜZÜ TAKSİM'DE KUTLAMAK İSTEDİĞİMİZİ İLETTİK"
Önceki yıllarda 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlandığını hatırlatan Beko, “2010, 2011, 2012 yılında Taksim alanında 1 Mayıs kutlaması yapıldı. Hiç kimsenin burnu bile kanamadan taleplerini ilettiler, türkülerini söylediler. Halaylarla, çiçeklerle, Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü'nü Taksim'de kutladılar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları, açık ve net bir şekilde Taksim'in 1 Mayıs alanı olduğunu belirtiyor. Biz, 1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü'müzü Taksim'de kutlamak istediğimizi, bugün DİSK, KESK, TTB, TMMOB yöneticileriyle ortak bir şekilde sayın Vali'ye dosyamızla birlikte, başta 1 Mayıs'ı Taksim olmak üzere Türkiye'nin her yanında kutlamak istediğimizi ilettik" dedi.

“ALANLARDA HAYKIRMAMIZ GEREKTİĞİNİ İLETTİK"
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, gazetecilerin "Nasıl cevap aldınız?" sorusuna ise “Bu konuyla ilgili Vali Bey ile görüşürseniz daha iyi olur. Son süreçte yaşanan bu çatışmalardan dolayı kaybettiğimiz insanların sorunlarını dile getirebilmek için mutlaka demokratik bir şekilde alanlarda haykırmamız gerektiğini de kendilerine ilettik. 10 Ekim'de barış, demokrasi, emek mitingi yaptığımızda o yaşananların mutlaka olmamasını istiyoruz. Yani orada güvenlik zafiyetinden kaynaklandığı için bu insanları kaybettiğimizi artık dünya bile biliyor. Can güvenliği her şeyin üzerinde. Mutlaka can güvenliği tedbirlerini Emniyet'in alması gerektiğine inanıyoruz. Biz Sayın Vali'ye taleplerimizi ilettik. Dilerim, Sayın Vali talepleri değerlendirir, bize 1 Mayıs günü Taksim kapılarını açar diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • timsah1620 Nisan 2016 20:13

    bunlar terör yanlısı sendika bozuntuları. bunlar meydanda haykırmayı ancak devlete düşmanlık olarak havlarlar. ortalığı yakıp yıkarlar ya da onlara sebebiyet verirler. bunlara değil taksim meydanı toprak alan bile vermeyiniz. bunlar haykırmayı bırak havlamayı bile yapamazlar