E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSendikalar asgari ücret için jest bekliyor---

Sendikalar asgari ücret için jest bekliyor

Sendikalar asgari ücret için jest bekliyor
29 Aralık 2019 - 10:47 borsagundem.com

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, açıklanan asgari ücreti yetersiz bulduğunu belirterek, “Ben burada bir jest göremiyorum” dedi

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret jestini göremediklerini belirterek, “Jest, işçinin talebini karşılamak olurdu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, jest yaparak asgari ücreti bir miktar daha artırabileceği yönünde mesaj verip beklentileri artırmasına yönelik bir tepki de iktidara yakınlığıyla bilinen Hak-İş Konfederasyonu'ndan geldi. Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, açıklanan asgari ücreti yetersiz bulduğunu belirterek, “Ben burada bir jest göremiyorum” tepkisini gösterdi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) seçimli 27. Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'un yeniden başkanlığa seçildiği genel kurulda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Gelecek yıl işçi ve işveren kendi aralarında anlaşacaklar ve biz anlaştıkları rakamlar üzerinden konuşacağız” dedi.

Selçuk'un açıklamasına yanıt Hak-İş Başkanı Arslan'dan geldi. Arslan, Selçuk'un söylediği modelin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma esasına ve mevzuatlara uygun olmadığını, kamunun yer almadığı bir sosyal diyalog modeli olmadığı için asgari ücreti iktidarın belirlediğini söyledi. Arslan, “Enflasyonun üzerinde zam yapılmış olmasını önemsiyorum. Ancak, açıkçası ben burada bir jest göremiyorum. Enflasyonun üzerinde zam yapılması jest ise, zaten her yıl enflasyonun üzerinde belirleniyor. Bize göre jest, işçinin talebinin gerçekleşmesi olurdu” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego 30 Aralık 2019 06:55

    Yarın öbür gün der şu kadar olsun. Bu makarnacılar ve kömürcüler yine oyunu verir.

  • Ağlamayın makarna yiyin bol bol29 Aralık 2019 23:41

    Çok bile bence 1000 tl olmalı asgari ücret.akp seçmeni zaten asgari ücretli.chp seçmeni en az 6000 gelire sahip

  • Ryu ken 29 Aralık 2019 17:57

    Yanında jest olarak 1 paket 200 gr çay verecek bir de 2 paket makarna...Daha napsın olm adam size...ne yapsan yaranamıyon arkadaş..

  • Kamil29 Aralık 2019 17:42

    Erken seçim açıklansın, o zaman

  • Recepali29 Aralık 2019 14:02

    Seneye imiş inşallah. Eger ölmez sağ kalırsak. Çalışma bakanı gelecek seneyi işaret ediyormuş

  • sonuç29 Aralık 2019 12:44

    DEvletimizin kaynakları savruluyor. denetim mekanızması çalışmıyor. ehsapsız kitapsız geri dönüşü olmayan yatırımlar adı altında saçmalıklar yapılıyor. bu işlerin bedeli kasada par aolmadı için bir yerlden kapatılmalı. ilgili sorun çözülmüyor. e güzel yama kapama taktiğide örgütsiz işçilerin vergileri. vergi almıyorum dmeiyor devlet zamda yaptırtmıyor. vergisinden vazda geçmiyor. haliyle işçiden kasa açıkları tahsit ediliyor. 25 yıldır böyle yapıldı. ama bu düzen değişmediği mühdetçe işçiler yeterdiyip esnekliği kıracak. dünyanın heryerınde ekonomık buhranlar böyle oluşmuştur. bu sistem yok olur. tutmaz. yanlış adımlar atılıyor. enflasyon yuzde 9denıyor.. emeklıye yuzde4 zam işçiye 300 tl zam meclis vekilleri yüzde 25 zam .. trafik cezaları 22 zam. vergielre 22 üzeri yenıden değerleme oranı zamlar... denge yok. ABD de tam ters en buyuk zammı işçiler ücretliler aldı