E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSelvi: Gül'ün ortak cumhurbaşkanı adaylığı için CHP ile anlaştığı söyleniyor---

Selvi: Gül'ün ortak cumhurbaşkanı adaylığı için CHP ile anlaştığı söyleniyor

Selvi: Gül'ün ortak cumhurbaşkanı adaylığı için CHP ile anlaştığı söyleniyor
23 Eylül 2019 - 09:15 borsagundem.com

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı konusunda CHP ile anlaştığının konuşulduğunu aktardı.

Selvi, 'Cumhurbaşkanı adayı Gül mü, İmamoğlu mu olacak?' başlıklı bugünkü yazısında Abdullah Gül'ün 'cumhurbaşkanı adayı' olma ihtimalinden ötürü Ali Babacan'la kuracakları partinin genel başkanı olmadığını söyledi.  

Selvi ayrıca, kulislerde Gül'ün cumhurbaşkanı adaylığı konusunda CHP'yle anlaştığının konuşulduğunu iddia etti. 

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Abdullah Gül’ün, 'ortak cumhurbaşkanı adayı' olması yönünde kendilerine söz verdiğini ifade ediyorlar" diyen Selvi'nin yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

"Abdullah Gül, Ali Babacan’ın genel başkanlığında bir parti kurduruyor. Aralık ayında partinin tabelasının asılması bekleniyor. Ali Babacan, ekonomideki başarısı ve siyasette temiz kalması nedeniyle toplumda karşılığı olan bir isim. Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde millet ittifakının ortak adayı olarak çıkabilmek için bir partinin genel başkanı olmak istemiyor. Ancak partinin liderinin Abdullah Gül olduğu biliniyor. Gül-Babacan partisinin kuruluş çalışmaları yürütülürken, temas edilen isimlere, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül’ün, ortak cumhurbaşkanı adayı olması konusunda CHP ile anlaştıkları yönünde güvence verildiği söyleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Abdullah Gül’ün, “ortak cumhurbaşkanı adayı” olması yönünde kendilerine söz verdiğini ifade ediyorlar. “CHP ile anlaştık, 2023’te Abdullah Gül cumhurbaşkanı adayı” diyorlar. Tabii bu konuda açıklama yapması gereken kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. CHP Lideri, şimdiden Abdullah Gül’e ortak adaylık konusunda bir söz verdi mi? Gül ile Kılıçdaroğlu arasında böyle bir anlaşma var mı? Kılıçdaroğlu’nun zaman zaman Abdullah Gül’le görüştüğü biliniyor. Ayrıca 24 Haziran seçimlerinde Gül’ün, “çatı adayı” olması konusunda yoğun bir çaba sarf etmişti. Meral Akşener’in adaylıkta diretmesi üzerine Gül’ün ortak adaylığı suya düşmüş, Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’yi aday göstermek durumunda kalmıştı. Abdullah Gül de, geniş bir mutabakat olması halinde aday olabileceğini, ancak bu mutabakat söz konusu olmadığı için de adaylığıyla ilgili bir sürecin söz konusu olmadığını söylemişti. Ancak o hesabın orada kapanmadığı anlaşıyor. Gül’ün o zaman Meral Akşener gibi diretebilecek bir partisi yoktu. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu onun adına görüşmeleri yürütmüştü. Abdullah Gül, 2023’e giderken o eksikliği gidermek ve elini güçlendirmek için parti kurduruyor.

EKREM İMAMOĞLU NE YAPACAK?

Ancak Kılıçdaroğlu’nun, Gül’ü aday göstermek istediği dönemin şartları yok. O zaman yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve Mersin’i alan bir CHP yoktu. İstanbul’da 800 bin fark atan bir Ekrem İmamoğlu yoktu. Ekrem İmamoğlu artık Türk siyasetinin bir gerçeği. İmamoğlu olmadan Cumhurbaşkanlığı hesabını yapmak mümkün değil. Ayrıca CHP tabanı buna ne diyecek? 24 Haziran seçimleri öncesinde CHP içinden Gül’e büyük bir direnç gösterilmişti. Ekrem İmamoğlu alternatifi ortaya çıktıktan sonra CHP tabanının, Gül’ün çatı adaylığına ikna olması mümkün mü? O nedenle Kılıçdaroğlu’nun şimdiden Abdullah Gül’e cumhurbaşkanı adaylığı konusunda söz verip vermediğini soruyorum. CHP Genel Başkanı’nın açıklama yapmasını istiyorum. 

Ekrem İmamoğlu’nun isminin belirlenmesi sürecinde Abdullah Gül’ün çok önemli bir rol oynadığı söylenmişti. Şimdi merak ediyorum, Gül, İmamoğlu’nun kendisine karşı bir alternatif olacağını düşünse aynı katkıyı yapar mıydı?

Bir başka nokta daha var. 2023’te CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi ittifakı sağlanabilecek mi? Yeni partiler hangi yelpazede yer alacak?

2023’te yeni bir dünya kurulursa kimse şaşırmasın. Çünkü çok önemli gelişmeler yaşanıyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan24 Eylül 2019 07:32

    Ankara'dan İstanbul'a yürüyen aday olmayacak, oturduğu yerden biri cumhurbaşkanı olacak. Bence taktik bir girişim, Kimse elini belli etmiyor ve opsiyonları şimdiden kapatmak istemiyor. Son saate kadar muhalefet adayı kesinleşmez, buna siyaset deniyor, Örnek alınan ABD de adaylar 2 yıl öncesinden fikirlerini ve planlarını halka açık açık anlatıyor.

  • Kerim Kantar24 Eylül 2019 00:28

    abdullah gül aday olur ise ak partinin yarı oyu, chp+iyi parti-sp-hdp+kandilinde onayları ile en az % 70 oy alır kesin seçilir derim.

  • Ali kolsuz24 Eylül 2019 00:26

    bir chp li fanatiği olarak abdullah gül neden oy vereyim o bir defa sağ görüşlü birisi.sonra ak partiyi karıştıran yarın bir gün bizim partiyi de karıştırmayacağı ve zarar vermeyeceği ne malum.bence kılıçtaroğlu aday olmalı partiye büyük emekler verdi.hem de kendi alevi olup, bir defa alevi vatandaşlarımızın hemen hemen tüm kesimin oyunu alır .sonra kandil ve sincar yönetimi de arkamızda olduktan sonra en az % 55-60 sında oyu kesin alırız.abdullah güle 1000 tane oyum olsa bir tane vermem çünkü ben aşırı solcu birisiyim.

  • Türk.23 Eylül 2019 20:33

    Türk milletini yine bütün milletlerin önderi yapmadiktan sonra kim gelirse hikaye gider kapitalist lerin kucağına koyarlar sizi.

  • Mehmet Yazir23 Eylül 2019 19:54

    Abdullah Gül aday olursa çok sayıda Chp li ve milliyetçi oy vermez ve kazanma şansı çok düşük. Yeni birleştirici aday olması beklenmektedir.

  • forsa23 Eylül 2019 19:16

    Gül aday olmaz,boşuna uğraşmayın.

  • Dd23 Eylül 2019 16:45

    Ekmeleddin gibi boyunun ölçüsünü alırsın.  Yıllarca yedin daha yetmedi mi? . RTE adam etti seni. Vefasız. ...

  • son söz...23 Eylül 2019 16:12

    CHP li olarak söylüyorum hem Gülü hemde Kılıçdaroğlunu siyaset mecrasından silip atmamız şart...

  • Ali kolsuz23 Eylül 2019 15:12

    abdullah gül daha iki kelimeyi bir araya getirip konuşayımor bundanmı cumhurbaşkanı olacak.seni vitrine çıkartın kim RTE yoksa senin esametin yok idi.

  • Kenan Kolkar23 Eylül 2019 15:10

    milyar oyun olsa bu döneklere asla oyumu vermem.bunlardan her şey beklenir.

  • Selahattin abi23 Eylül 2019 14:58

    Hayatta oy vermem Reis'e veririm daha iyi .Hiç olmazsa ne yaptığını,ne  yapmadığını, neleri yanlış  yaptığını nasıl kandırıldığını aldatıldığını ''Kendi sözleridir'' görüyoruz 

  • Selahattin abi23 Eylül 2019 16:00

    Vermem CHP başka aday çıkartırsa ona bakarım Gül'e vermem hiç güvenmiyorum 

  • astor23 Eylül 2019 15:19

    17 senedir veriyorsun. bir kerede kılıçtar ogluna ver.karşılaştır.

  • ALP23 Eylül 2019 14:52

    HELE HELE A..GÜL....HZ.PEYGAMBERİN SIK DUALARINDAN BİRİ  ....ALLAHIM AKLIMI ZAİ ETME,,,AALLAH AKIL FİKİR VERSİN,,,

  • Okie Dokie23 Eylül 2019 14:51

    Troller panik olduğuna göre doğru seçim.

  • vatansever23 Eylül 2019 14:35

    TC icin oynadiginiz bu oyunlar,dilerim Allah,tan ki ayaklariniza dolassin,amaciniz hizmet deyil bu net ve acik ,amaciniz Ulkenin onunde takozluk yapmak ,Allah,in izniyle Turk Milleti oyununuzu suratiniza vuracak......

  • XMAN23 Eylül 2019 14:16

    Gül'ün , Erdoğan karşısında şansı olmaz. Boşuna çaba. Ekmeleddin faciasına dönecek yine.Yahu bu chp akıllanmayacak :(  :(  :( 

  • Mustafa KAYGISIZ23 Eylül 2019 13:38

    Mevcut AKP'nin devrilmesine dair faaliyetler bunlar.Bu hükümetin aslında ekonomik ömrü tükendi.Fakat ittifaklar ile uzatmaları oynadılar.Onun da sonu geldi.Halk erken seçim olmasa dahi Cumhuriyetin 100.yılında yapılacak seçimlerde bu durumu teyid edecektir. 

  • ALİ SAY23 Eylül 2019 12:42

    OLURSA ASLA CHP YE OY VERMEM,KILIÇDAROĞLUNU SİLERİM

  • Yeter 23 Eylül 2019 14:26

    Abdullah gül bir proje. Vizyon sahibi olduğunu düşünmüyorum. Öyle bir surumda kesinlikle oyum karsı tarafa gider.

  • Okie Dokie23 Eylül 2019 13:03

    Sen zaten CHP'ye oy vermiyordun.

  • CAN23 Eylül 2019 11:59

    kemal abi düş artık senden ricamız türkiyenin yakasından

  • komik23 Eylül 2019 11:56

    Gül çok hırs yapmış demekki ancak kimle ittifak yapacaklar meral bu işe geçmişte sıcak bakmamıştı yine bakmaz ikincisi çok totosunu kaldırmak istemiyorum ama chp nin tabanında imamoğlu sevdası başladı onu da görmezden gelmek doğru olmaz sayın ince de Ak Partinin adayı olamayacağına göre HER ŞEY ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK..

  • CANTÜRK23 Eylül 2019 11:40

     ESKİDE KALDI O SENARYOLAR KALDIKİ GÜL DE ANLAŞAMADI MİLLET İTTİFAKI M.İNCE Yİ GÖSTERMİŞLERDİ.AMA ŞİMDİ EKREM  İMAMOĞLU İLE ÜMİDİMİZ VE UMUDUMUZ VAR.SORUN YOK.

  • Türkoğlutürk 23 Eylül 2019 09:57

    Yok deve artık. Kemal bunuda yapmaz.

  • ekmelettin operasyonu23 Eylül 2019 09:52

    chp için yeni bir ekmelettin operasyonu yapılıyor desenize