E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSelçuk, salgında çalışma düzenlemelerini açıklıyor---

Selçuk, salgında çalışma düzenlemelerini açıklıyor

Selçuk, salgında çalışma düzenlemelerini açıklıyor
20 Mart 2020 - 11:34 borsagundem.com

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamaları:

Bütün huzur evlerimizde ateş ölçümleri yapılıyor. Hemen Sağlık Müdürlüğümüze bildiriyoruz. Bakanlık yetkilileri ile irtibattayız. 

Kapsamlı bir genelge yayınladı. Kronik hastalarımızı da bu süre zarfındaki ilaç ve cihaz erişimini kolaylaştırmak adına varolan sağlık raporlarının devamını sağladık. Reçetelerde de devamını sağladık. Evde bakım ve engelli aylığı alan vatandaşlarımız vardı, bunların da raporlarını uzattık. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE TELAFİ ÇALIŞMASI

İşsizlik fonu böyle durumlar için var. Biz de hem işverene destek hem de çalışana destek için hem kısa çalışma hem de telafi çalışmasını devreye soktuk. Kısa çalışması işin belli durumlarda durdurulma ya da yavaşlatılmasında devreye giren ödeneğimiz. 

Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarını esneteceğimiz için çoğu işveren bundan faydalanacak. Telafi çalışma süresini 2 aydan 4 aya çıkartıyoruz.

Nisan ayından itibaren en düşük emekli maaşını 1000 liradan 1500 liraya çıkarmış olacağız.

Türkiye çapında 1003 sosyal dayanışma vakfının periyodik paylarını artırdık, böylece yaşlılarımıza destekleri daha da artırmış olacağız.

(Maske ve kolonya dağıtımı) İlk başta Ankara, İstanbul üzerinden başlanacak, daha sonra da proje genişletilir.

Yaşlılara yönelik YADES ve VEFA projelerini bu süreçte yoğunlaştırarak uygulayacağız.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 2 MİLYAR LİRALIK YARDIMI DAĞITACAĞIZ

Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtacağız. Hedefimiz martın sonuna gelmeden, en geç nisan ayı başında dağıtmak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)